Mødedato: 22.06.2006, kl. 16:00

Beredskabsplan for Kultur- og Fritidsforvaltningen

Se alle bilag

Beredskabsplan for Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 22. juni 2006

 

Fraværende

 

 

 

Sager til beslutning

 

31.      Beredskabsplan for Kultur- og Fritidsforvaltningen

(KFU 311/2006)

 

INDSTILLING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller

at Kultur- og Fritidsudvalget tager Kultur- og Fritidsforvaltningens beredskabsplan til efterretning.

 

 

RESUME

Formålet med denne indstilling er at orientere Kultur- og Fritidsudvalget om den reviderede beredskabsplan for Kultur- og Fritidsforvaltningen. Sagen er en udløber af, at Borgerrepræsentationen den 3. november 2005 besluttede, at der meget hurtigt i den nye samling skal forelægges et nyt udkast til samlet beredskabsplan for Københavns Kommune.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

Borgerrepræsentationen godkendte på sit møde den 3. november 2005 forslag til samlet plan for Københavns Kommunes beredskab (BR 579/05). Samtidig besluttede Borgerrepræsentationen, at et nyt udkast til samlet beredskabsplan skal forelægges forsamlingen allerførst i indeværende valgperiode.

Beredskabsplanlægningen omfatter den civile sektors beredskab, hvilket i forhold til kommunen involverer alle kommunens forvaltninger. De enkelte forvaltninger har ansvaret for udarbejdelsen af egne beredskabsplaner for forvaltningens ansvarsområde.

Kultur- og Fritidsudvalget blev på mødet den 2. februar 2006 orienteret om status vedrørende beredskabsplanarbejdet i Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFU 53/2006). I denne forbindelse oplyste forvaltningen, at de enkelte delplaner for forvaltningens beredskabsplaner i 2006 vil blive opdateret/revurderet og indarbejdet i en ny samlet plan for beredskabet i Københavns Kommune, jf. føromtalte beslutning i Borgerrepræsentationen.

Opdateringen af Kultur- og Fritidsforvaltningens beredskabsplan – der er en delplan af kommunens samlede beredskabsplan - er nu gennemført.

Det forventes, at den samlede, reviderede beredskabsplan for Københavns Kommune vil kunne forelægges Borgerrepræsentationen til godkendelse umiddelbart efter sommerferien 2006.

Kultur- og Fritidsforvaltningens beredskabsplan

Kultur- og Fritidsforvaltningens beredskabsplan fremgår af bilag 1. I det følgende gives en overordnet gennemgang af indholdet i planen.

Formålet med beredskabsplanen er bl.a. at sikre samarbejde og koordination både m ellem forvaltningerne og internt i forvaltningen, herunder der at der sker en optimal ressourceudnyttelse. Samtidig skal planen medvirke til at begrænse konsekvenserne af krisen/hændelsen, så situationen håndteres på en effektiv og professionel måde, ligesom der skal gives effektiv og relevant information.

Beredskabsplanen opererer med 4 beredskabsniveauer.

Det er brandchefen (eller brandchefvagten), der i samarbejde med overborgmesteren beslutter, hvornår kommunens samlede kriseledelse eller dele heraf skal aktiveres.

Den administrative stab (hvor alle forvaltninger er repræsenteret) træffer beslutning om, på hvilket niveau forvaltningernes krisegrupper og beredskabsgrupper skal aktiveres.

Afhængig af situation og opgave aktiveres forvaltningens krisegruppe, der består af direktionen, medlemmer af ledergruppen, Sekretariatet, Information samt evt. nøglemedarbejdere fra de enkelte søjler afhængig af situation. Krisegruppens opgave er bl.a. på baggrund af informationer mv. fra kommunens kriseledelse at træffe relevante beslutninger på forvaltningsniveau. I denne forbindelse er det gruppens opgave at træffe beslutning om omfordeling og prioritering af forvaltningens ressourcer, så konsekvenserne af opståede ulykker begrænses.

Endelig kan der etableres 4 beredskabsgrupper i forvaltningen i forhold til a) evakuering (primært idrætsanlæg og kulturhuse), b) sikring af kulturelle værdier, c) forsyningssvigt og d) Rådhuset. Grupperne bemandes af nøglemedarbejdere.

Planen indeholder en beskrivelse af de forskellige, tænkelige scenarier (kategorier af større eller ekstraordinære hændelser, f.eks. naturkatastrofer, store trafikulykker eller uroligheder/terror).  "Hverdagshændelser" er ikke omfattet af beredskabsplanen.

Herudover er de enkelte enheders opgaver i forbindelse med krisehændelser specificeret nærmere.

I beredskabsplanens kommunikationsafsnit er der bl.a. taget forholdsregler for planens iværksættelse, hvis der sker strømudfald, telefonproblemer eller IT-problemer.

Beredskabsplanens bilag beskriver, hvorledes de enkelte enheder i organisationen skal agere i de konkrete situationer. Eksempelvis er der udarbejdet "Action Cards", der indeholder mere specifikke anvisninger til nøglepersonernes handlinger i en krisesituation. 

Miljøvurdering

Sagstypen er ikke omfattet af Kultur- og Fritidsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

Økonomi

Ingen konsekvenser.

Bilag

1.       Kultur- og Fritidsforvaltningens beredskabsplan (beredskabsplanens bilag vil være fremlagt på mødet)

 

 

 

Carsten Haurum

 

/Thomas Jakobsen

 


 

Bilag

Til top