Mødedato: 22.03.2007, kl. 13:00

Deregulering af byens rum - høring

Deregulering af byens rum - høring

Kultur- og Fritidsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 22. marts 2007

 

Fraværende

 

 

 

2.      Deregulering af byens rum - høring

(KFU 155/2007)

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Kultur- og Fritidsudvalget skal udtale sig om forslag til deregulering af byens rum.

 

Beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

1.      at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at denne indstilling fremsendes som høringssvar til Teknik- og Miljøudvalget.

 

 

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 22. marts 2007:

Kultur- og Fritidsudvalget godkendte indstillingen. 

 

Jens Kjær Christensen tog forbehold.

 

Karin Storgaard videreførte følgende protokolbemærkning fra Teknik- og Miljøudvalget: " DF er af den opfattelse, at for Nyhavns vedkommende fastholdes antal af koncerter med de nuværende 10, idet en fordobling af antallet er i overkanten af, hvad Nyhavn kan bære. Der tages forbehold for Nicolaj Plads og Trianglen ved Fælledparken, idet der ligger steder med beboelse tæt på, og der tidligere har været klaget over støjen."

 

Problemstilling
Teknik- og Miljøudvalget har sendt indstilling om deregulering af byens rum til høring i Kultur- og Fritidsudvalget.

Udvalget (KFU 256/2006) tiltrådte den 8. juni 2006 fællesindstilling fra Kultur- og Fritidsforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen om deregulering af byens rum.

Sagen blev tilbagevist af Borgerrepræsentationen til fornyet udvalgsbehandling på baggrund af, at de tre involverede udvalg var blevet forelagt forskellige udgaver af et bilag vedr. retningslinierne for udendørs koncerter i København. Den indstilling, der nu er sendt i høring, medfører færre tilladte koncerter, tidligere sluttidspunkt, kortere varighed og lavere lydniveau på Islands Brygge og Sankt Hans Torv i forhold til den oprindelige indstilling.

Forvaltningen blev ikke orienteret om ændringerne i bilaget forud for udvalgsbehandlingerne og er ikke længere med i fællesindstillingen.

 

Løsning
Kultur- og Fritidsforvaltningen har i flere sammenhænge igennem de sidste par år arbejdet for deregulering af brugen af byens rum til kulturelle og idrætsmæssige aktiviteter. På baggrund af redegørelse om mulighederne for deregulering af byens rum (KFU 387/2005) har forvaltningen indgået i en officielt nedsat arbejdsgruppe sammen med Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen med henblik på udarbejdelsen en fællesindstilling om deregulering af byens rum. Dette arbejde resulterede i fællesindstillingen, hvor udvalget tiltrådte forslaget om at øge antallet af koncerter, sluttidspunktet, varigheden og det tilladte lydniveau på en lang række steder i København – herunder Islands Brygge og Sankt Hans Torv.

Den ny indstilling, der er sendt til høring, indebærer status quo for Islands Brygge og Sankt Hans Torv.

Forvaltningens bemærkninger:

Forvaltningen finder ikke der er nye oplysninger og anbefaler derfor fortsat, at øge antallet af koncerter, sluttidspunktet, varigheden og det tilladte lydniveau på Islands Brygge og Sankt Hans Torv, som foreslået i den oprindelige fællesindstilling fra Kultur- og Fritidsforvaltningen, Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen, se nedenfor:

Koncertsted

Højeste antal koncerter om året

Sluttidspunkt

Længste varighed i timer

Højeste støjniveau i omgivelserne d(B)A

 

Gældende

Nyt forslag

Gældende

Nyt forslag

Gældende

Nyt forslag

Gældende

Nyt forslag

Islands Brygge

5

10

22

24

3

5

60

65

Sankt Hans Torv

5

10

22

24

3

5

60

70

 

Kultur- og Fritidsforvaltningen har i de seneste år oplevet en stærk stigning i efterspørgslen efter at benytte de nye rekreative områder på Islands Brygge til kulturelle arrangementer - specielt i sommermånederne. Stigningen i efterspørgslen skyldes især, at stedet med det nye havnebad og kulturhus er blevet et naturligt samlingspunkt for københavnerne, og der er oplagte muligheder for at udnytte faciliteterne til spændende og nyskabende kulturelle aktiviteter, som inddrager havnen og vandet.

 

Sankt Hans Torv er omkranset af restauranter og barer og fungerer som et naturligt, livligt og levende samlingspunkt - kendt langt ud over bydelen. Som følge heraf har forvaltningen oplevet en stigende efterspørgsel efter at bruge byrummet til koncerter, events og lignende kulturelle arrangementer.

 

Den øvrige del af forslagene fra Teknik – og Miljøudvalget er i overensstemmelse med, hvad der tidligere er godkendt af Kultur- og Fritidsudvalget.

 

Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser

 

Videre proces
Sagen forelægges med Kultur- og Fritidsudvalgets udtalelse for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

Bilag
1.      Beslutningsprotokol fra Teknik- og Miljøudvalgets møde den 28. februar 2007.

 

                                                                 Carsten Haurum               

                                                                                       /Merete Evers Dewilde

 


 

Til top