Ansøgning om støtte til en helhedsplan fra amatørafdelingen i Boldklubben Fremad Amager
Ansøgning om støtte til en helhedsplan fra amatørafdelingen i Boldklubben Fremad Amager
Kultur- og Fritidsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde torsdag den 22. februar 2001
11. Ansøgning om støtte til en helhedsplan fra amatørafdelingen i Boldklubben Fremad Amager
(KFU 67/2001)
INDSTILLING
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
at Kultur- og Fritidsudvalget beslutter, at ansøgningen fra Boldklubben Fremad Amager ikke imødekommes.
RESUME
Boldklubben Fremad Amager har i brev af 10. januar 2001 søgt Københavns Kommune om 2,5 mill. kr. til gennemførelse af en helhedsplan for amatørafdelingen.
Med principbeslutningen om udmøntningen af de 30 mill. kr. til forbedring af kultur- og idrætsfaciliteter i kommunen i 2001 (KFU 26/2001) er der ikke midler på Kultur- og Fritidsudvalgets budget, som kan anvendes til formålet. På den baggrund indstilles det, at klubben får afslag på ansøgningen.
For så vidt angår den del, der omfatter ønsket om mere haltid, har Kultur- og Fritidsforvaltningen videresendt ansøgningen til KI
SAGSBESKRIVELSE
Boldklubben Fremad Amager har i brev af 10. januar 2001 søgt Københavns Kommune om 2,5 mill. kr. til gennemførelse af en helhedsplan for amatørafdelingen. Planen omfatter primært etablering af et idrætsfritidshjem og sekundært en række renoveringsopgaver.
Gennemførelsen af hele helhedsplanen koster mellem 6,2 mill. kr. og 8,5 mill. kr. Helhedsplanen omfatter i prioriteret rækkefølge:
- Etablering af idrætsfritidshjem. Pris mellem 6,0 mill. kr. og 8,0 mill. kr.
- Omlægning af eksisterende lån.
- Vedligeholdelse af klubhus. Pris mellem 210.000 kr. og 510.000 kr.
- Indendørs faciliteter. Klubben ønsker mere haltid, evt. ved nybygning af en ny hal. Klubben har ikke udarbejdet noget prisoverslag.
Ad A) Etablering af idrætsfritidshjem.
Projektets formål er at fremme idrætten i fritiden for børn og unge i Sundby. Det skal ske gennem opførelsen af et idrætsfritidshjem som en tilbygning til Fremad Amagers eksisterende klubhus. Projektet indeholder forslag om en tilbygning med en kælder- og stueetage. I kælderetagen indrettes bad og omklædningsfaciliteter til klubbens egne hold. Idrætsfritidshjemmet placeres i stueetagen. Lokalerne i tilbygningen vil alle være store, således at bygningen kan have mange anvendelsesmuligheder. Det er klubbens opfattelse, at et idrætsfritidshjem ved Sundby Idrætspark vil rumme nye og unikke muligheder for områdets unge. Det skyldes, at der inden for gåafstand vil være mange idrætstilbud til de unge.
De flere omklædningsrum til klubben i tilbygningens kælderetage begrundes med, at klubben i dag ikke kan samle alle sin hold i klubhuset på Sundbyvestervej. Det har derfor i flere år været nødvendigt at benytte Sundby Idrætsanlægs badefaciliteter. Ifølge klubben er medlemstallet steget med 150 ungdomsmedlemmer inden for de sidste fem år. Endvidere forventer man, at de nuværende 500 ungdomsmedlemmer vil stige, idet klubben laver en kampagne, specielt rettet mod piger, i lokalområdet til foråret.
Den 15. januar 2001 startede Boldklubben et værested for klubbens unge mennesker. Det er klubbens plan at inddrage flere lokaler til dette værested, såfremt en tilbygning bliver en realitet.
Ad B) Omlægning af lån.
Fremad Amager har i dag 4 lån. Klubben ønsker at få sammenlagt disse til et stort realkreditlån. Klubben oplyser, at ved en sådan omlægning vil den spare ca. 7.000 kr. om måneden. Nykredit har godkendt en sammenlægning af lånene, såfremt Københavns Kommune vil garantere hele lånet eller selve afdragene i løbetiden.
Ad C) Vedligeholdelse af klubhus.
Klubhuset er fra 1973 og er beliggende på Sundbyvestervej 60. Det ejes af boldklubben selv. Grunden lejes af KI. Boldklubben Fremad Amager er organiseret med en amatørklub på ca. 650 medlemmer. Den professionelle del af klubben er organiseret som et selvstændigt A/S. Ifølge klubben er der flere ting som trænger til istandsættelse. Det drejer sig om en ny varmtvandskedel, renovering af sauna, forbedring af ventilation i kælderen, etablering af legeplads samt udskiftning af borde og stole i restauranten.
Ad D) Indendørs faciliteter om vinteren.
Klubben oplyser, at den mangler indendørs faciliteter til deres ungdomshold om vinteren. De ønsker således mere haltid. Klubben foreslår, såfremt mere haltid ikke kan findes indenfor den nuværende halkapacitet på Amager, at en ny hal kunne bygges mellem Sundby badet og Fremad Amagers klubhus.
Forvaltningens vurdering
Fremad Amager ejer selv deres klubhus. Klubben modtager årligt 287.550 kr. i tilskud fra FOS.
Det er Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, der finansierer fritidshjemspladser. Det gælder som udgangspunkt også idrætsfritidshjem. Uddannelses – og Ungdomsforvaltningen har oplyst, at der ikke i øjeblikket mangler fritidshjemspladser i området, hvorfor denne del af ansøgningen ikke kan imødekommes.
For at Københavns Kommune kan virke som garant for et realkreditlån kræver det, at der anvises dækning for garantibeløbet på Kultur- og Fritidsforvaltningens budget. Det kræver dels Københavns Kommunes egne bevillingsregler, dels Indenrigsministeriets lånebekendtgørelse.
For alle Fremad Amagers prioriteter gælder det at:
- Med principbeslutningen om udmøntningen af de 30 mill. kr. til forbedring af kultur- og idrætsfaciliteter i kommunen i 2001 (KFU 26/2001) er der ikke midler på Kultur- og Fritidsudvalgets budget, som kan anvendes til formålet. På den baggrund indstilles det, at klubben får afslag på ansøgningen.
For så vidt angår den del, der omfatter ønsket om mere haltid, har Kultur- og Fritidsforvaltningen videresendt ansøgningen til KI.
ØKONOMI
Forslaget har ingen økonomiske konsekvenser.
BILAG
1. Ansøgning af 10. Januar 2001 fra Boldklubben Fremad Amager til Kultur- og Fritidsudvalget.
2. Skitse tegning over tilbygningen til det nye klubhus.
Ida Munk
/ Pernille Vange