Mødedato: 21.08.2003, kl. 16:00

Høring vedrørende indstilling om etablering af ejendomsenhed

Høring vedrørende indstilling om etablering af ejendomsenhed

Kultur- ogFritidsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 21. august 2003

 

 

13.      Høringvedrørende indstilling om etablering af ejendomsenhed

(KFU 219/2003)

 

INDSTILLING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

at Kultur- ogFritidsudvalget godkender Kultur- og Fritidsforvaltningens udkast tilhøringssvar vedrørende indstilling om etablering af en ejendomsenhed.

 

 

RESUME

Med henblik på høring i udvalg og Revisionsdirektoratet harØkonomiforvaltningen i brev af 25. juni 2003 fremsendt "Indstilling vedrørendeetablering af ejendomsenhed" med høringsfrist den 24. august 2003.

KPMG anbefaler, at ejendomsenheden etableres som en FuldService Ejendomsenhed. Detindebærer, at der etableres en central ejendomsenhed til varetagelse af alleejendomsrelaterede opgaver fra generel administration, anlæg, drift (udvendigvedligeholdelse, forsyning, rengøring m.v.) til ejendomsrelaterede ydelser(vagt, kantine m.v.). De kommunale institutioner med selvforvaltning vil ikkeautomatisk være forpligtiget til at anvende ejendomsenheden til rengøring ogejendomsrelaterede ydelser.

Det forudsættes, at det formelle ejerskab til ejendommeneoverføres til ejendomsenheden.

Økonomiforvaltningen anbefaler, at anlægsopgaver,driftsopgaver og vedligeholdelseopgaver overføres til ejendomsenheden medundtagelse af de driftsopgaver, der i dag er henlagt til de selvforvaltedeenheder. 

Økonomiforvaltningen anbefaler samtidig, at de supplerendelejerservices (vagt, kantine og telefoncentral, trykkeri, bud/transport) ikkeindgår i ejendomsenheden. Kultur- og Fritidsforvaltningen er ikke enig heri,idet forvaltningen vurderer at det er mest hensigtsmæssigt at samle alleejendomsrelaterede opgaver.

Med baggrund i Kultur- og Fritidsforvaltningens bredeerfaring med og kvalifikationer i relation til ejendomsrelaterede ydelser,herunder ydelser der ikke udføres i andre af kommunens forvaltninger, men ogsåsom følge af forvaltningens initiativer til kontraktstyring m.v. påejendomsområdet, mener forvaltningen at det er naturligt, at Kultur- ogFritidsforvaltningen varetager ledelsen af en samlet kommunal ejendomsenhed.Hvis ejendomsenheden derimod organisatorisk placeres under en anden forvaltninger Kultur- og Fritidsforvaltningen af den opfattelse, at de supplerende lejerservicesogså bør overføres til den forvaltning der får ansvaret for enheden.

KPMG har estimeret effektiviseringspotentialet ved Scenario1 til 429 mio. kr. over 4 år svarende til 22 %. af de samlede ejendomsudgifteri Københavns Kommune. Det er Økonomiforvaltningens vurdering, at det anførteeffektiviseringspotentiale er i overkanten af det realiserbare.

Økonomiforvaltningenforventer, at perioden for realisering af det samlede effektiviseringspotentialetvil overskride de forudsatte 4 år.

Det er et udgangspunkt foretableringen af en ejendomsenhed, at effektiviseringsgevinster anvendes tilindhentning af vedligeholdelsesefterslæbet på kommunens ejendomme.

Kultur- og Fritidsforvaltningen er enig i at en samling afforvaltningernes ejendomsrelaterede opgaver i én enhed skal medføreeffektiviseringer, og at disse skal anvendes til at reducere det betydeligevedligeholdelsesefterslæb på de af kommunens ejendomme der overføres tilejendomsenheden.

Med Økonomiforvaltningens indstilling om, hverken atoverføre de driftsopgaver i ejendomsenheden, der i dag er henlagt tilselvforvaltende enheder (skoler, daginstituioner og plejehjem, samt Kultur- ogFritidsforvaltningens biblioteker, kultur- og medborgerhuse og museer), ellerde supplerende lejerservices, vil effektiviseringspotentialet reduceresvæsentligt.

Økonomiforvaltningens indstilling indeholder ikke nogen nyberegning af effektiviseringspotentialet der svarer til dens forslag omejendomsenhedens mindre opgavevolumen.

Kultur og Fritidsforvaltningen skal på den baggrund foreslå,at det konkrete effektiviseringspotentiale beregnes for den afØkonomiforvaltningen foreslåede model inden der træffes beslutning ometablering af en ejendomsenhed.

Kultur- og Fritidsforvaltningen skal foreslå, at arbejdetmed beregningen forankres i en styregruppe med repræsentanter fra alleforvaltninger.

Kultur- og Fritidsforvaltningen forventer, at personalet ioverensstemmelse med kommunens værdigrundlag og gældende arbejdsmiljø- ogsamarbejdsbestemmelser inddrages i processen med etablering af ejendomsenheden.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Indledning

Med henblik på høring i udvalg og Revisionsdirektoratet harØkonomiforvaltningen i brev af 25. juni 2003 fremsendt "Indstilling vedrørendeetablering af ejendomsenhed". Med indstillingen følger konsulentvirksomhedenKPMG´s  rapport "Etablering af enejendomsenhed i Københavns Kommune". Følgeskrivelse, indstilling og rapport ervedlagt som bilag.

Økonomiforvaltningen anmoder om udvalgenes ogRevisionsdirektoratets bemærkninger til indstillingen senest den 24. august2003 således, at bemærkningerne kan indgå i den endelige indstilling, derforelægges Økonomiudvalget i begyndelsen af september måned 2003.

 

Den nuværendeorganisering af ejendomsopgaverne i Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen er den forvaltning, der harde mest differentierede ejendomsopgaver.

Forvaltningen varetager hovedsagelig opgaver der kankarakteriseres som intern service, hjælpe- eller supportfunktioner, hvorkunderne væsentligst er kommunens forvaltninger og disses institutioner.Endvidere servicerer Kultur- og Fritidsforvaltningen lejerne af jordarealer,erhvervs lokaler samt beboelsesejendommene.

Kultur- og Fritidsforvaltningens ejendomsopgaver varetagesaf Ejendomsdrift, der er struktureret i følgende seks sektioner:

1.      Ejendomsadministrationder primært forestår udlejning af erhvervs-, beboelsesejendomme, kolonihaverm.v. til private og udlejning af administrationsejendomme til de øvrigeforvaltninger. Kultur- og Fritidsforvaltningen er den eneste forvaltning, derhar udlejning af ejendomme til private og dermed en egentligejendomsadministration.

2.      Drift  Kødbyen der har til opgave at drive ogvedligeholde Kødbyen, herunder levere køl og damp til lejerne. Denne opgave erogså specifik for Kultur- og Fritidsforvaltningen.

3.      Ejendomsvedligeholdelseder varetager vedligeholdelse af forvaltningens ejendomme primært administrationsejendomme,der udlejes til de øvrige forvaltninger. Størstedelen afvedligeholdelsesopgaverne udbydes, idet der kun er relativt få håndværkereansat. Ejendomsvedligeholdelse fører desuden tilsyn med Ejendomsdriftsejendomme herunder kolonihaver.

4.      Betjentserviceder består af tre enheder:  Vagt og information, Rådhusservice og Postservice. Vagt og information udførervagtopgaver for forvaltningerne dels i administrationsejendomme dels i en rækkeinstitutioner. Rådhusservice incl. Linnedstuen står for arrangementer påRådhuset og Postservice leverer intern post til Rådhuset og en række andreadministrationsejendomme. Betjentservice er indtægtsdækket via internebetalinger.

5.      Rengøringsserviceder personalemæssigt er den største enhed. Rengøringsservice gør rent iadministrationsejendomme, institutioner m.v. og får ofte tildelt opgaver i konkurrencemed private.

6.      Ejendomsserviceder består af fire kantiner og telefoncentralen med kommunens hovednummeret (33 66 33 66).

Af de seks sektioner er to (nr. 1 og 2) som nævnt specifikkefor Kultur- og Fritidsforvaltningen mens de øvrige fire sektioner (nr. 3-6)løser opgaver, som også løses i andre forvaltninger. Specifikt forEjendomsdrift er imidlertid, at området er fuldt indtægtsdækket primært viainterne betalinger. Dette gælder ikke de øvrige forvaltninger, der primærtudfører ejendomsopgaver inden for den pågældende forvaltning.

Ejendomsopgaver i Kultur- og Fritidsforvaltningensselvforvaltede enheder som biblioteker, kulturinstitutioner og kultur- ogmedborgerhuse løses i den enkelte institution.

Kultur- og Fritidsforvaltningen varetager allerede opgaverpå tværs af forvaltningerne i forbindelse med ansvaret for drift og udviklingaf kommunens fælles system for ejendomsvedligeholdelse Caretaker. Endvidere harforvaltningen som projektleder netop leveret en fælles  "Evaluering af den interne betalingsordningvedrørende husleje og serviceydelser".

Ud fraopgørelsen af de samlede ejendomsudgifter, er det ikke muligt præcist at bregneKultur- og Fritidsforvaltningens andel, da interne indtægter ikke indgår i opgørelsen.  Forvaltningens andel af det samledebygningsareal for de kommunalt ejede ejendomme udgjorde i 2002 ca. 32 %svarende til 587.000 m2.

 

Kultur- og Fritidsforvaltningens bemærkninger til indstillingen

 

Generelt

Kultur- og Fritidsforvaltningener principielt enig i Økonomiforvaltningens indstilling, herunder at en fællesejendomsenhed vil kunne udnytte stordriftsfordele, give  mulighed for en tværgående prioritering ogdermed en mere effektiv og gennemsigtig økonomistyring samt en ensartetadministration.

Ligeledes vil fagekspertisen påejendomsområdet i højere grad kunne udnyttes på tværs af kommunensforvaltninger og give mulighed for løsninger, der tager udgangspunkt i flerefaghensyn og en bredere brugerorientering.

Endelig vil muligheden for atsamle og ensarte IT-anvendelsen på ejendomsområdet lette arbejds- ogbeslutningsprocesser.

 

Model for enejendomsenhed

Konsulentrapporten beskriver 3 scenarier for etablering afen ejendomsenhed:

Scenario 1 - Fuldservice ejendomsenhed. Dette scenario indebærer, at der etableres encentral ejendomsenhed til varetagelse af alle ejendomsrelaterede opgaver fragenerel administration, anlæg, drift (udvendig vedligeholdelse, forsyning,rengøring m.v.) til ejendomsrelaterede ydelser (vagt, kantine m.v.). Dekommunale institutioner med selvforvaltning (skoler, daginstitutioner,plejehjem) vil ikke automatisk være forpligtiget til at anvende ejendomsenhedentil rengøring og ejendomsrelaterede ydelser. Som ovenfor nævnt har Kultur- ogFritidsforvaltningen også selvforvaltede institutioner.

Scenario 2 - Ejendomsforvaltning. Tilsvarende Scenario 1 bortsetfra, at rengøring og ejendomsrelaterede ydelser fortsat håndteres afforvaltningerne.

Scenario 3 – Ejendomsforvaltning kombineret med rengørings og vagtenhed.Dette scenario indebærer, at der etableres en central ejendomsenhed til varetagelseaf generel administration, anlæg og drift. Samtidig etableres der to enheder –KK Vagt og KK rengøring – ud fra en bestiller-udfører-model med Ejendomsenhedensom bestiller. Disse enheder får til opgave at implementereeffektiviseringsforbedringer og forberede de to serviceområder til helt ellerdelvis udbud.

KPMG anbefaler, at ejendomsenheden etableres ioverensstemmelse med Scenario 1 - Fuld Service Ejendomsenhed, der omfatter alle ejendomsrelaterede opgaver fra nyanlægtil drift (renhold og vedligehold) til supplerende lejerservices (vagt, kantineog telefonomstilling) og til porteføljepleje (udvendig vedligehold).

Den overordnede vision er, atejendomsenheden er en serviceenhed, hvis primære opgave er at servicere sinekunder - dvs. forvaltningerne - med professionel rådgivning indenforejendomsdrift og indkøb af serviceydelser.

Det formelle ejerskab til derelevante ejendomme flyttes til ejendomsenheden. For Kultur- ogFritidsforvaltningen drejer det sig om administrationsbygninger, erhvervsejendomme,beboelsesejendomme, biblioteker, kultur- og medborgerhuse og museer, mens KI'sanlæg ikke overføres med mindre der træffes selvstændig beslutning herom.

På nogle områder afvigerØkonomiforvaltningens anbefalinger fra Scenario 1, hvilket fremgår afnedenstående.

 

Anlægsopgaven

Det anbefales, at anlægsmidlerneplaceres som selvstændige bevillinger i fagudvalgenes budget, og det erfagforvaltningerne/fagudvalgene som beslutter og prioriterer igangsætning afbyggeprojekter med input og rådgivning fra ejendomsenheden og eventuelleeksterne/andre byggeherrerådgivere. Ejendomsenheden sikres en høringsret således,at det politiske niveau ved stillingtagen til et konkret projekt har et fuldstændigtgrundlag herfor.

I bevillingsansøgningen skalindbygges følgende nye komponenter:

·       Ansøgt anlægsbevilling suppleres med angivelseaf årlig husleje som samtidigt bevilges som permanent rammeløft tilforvaltningen. Husleje fastlåses ved vedlæggelse af en betingethuslejekontrakt. Herefter overtager ejendomsenheden ansvaret for at færdiggøreprojektet indenfor aftalt tid, kvalitet og ramme.

·       Totaløkonomiberegninger af det ansøgte projektsuppleret med beregninger fra minimum et alternativ.

·       Angivelse af om der findes ledige lokaler ellerkunne være mulighed for udflytning/omrokering i andre kommunale ejendomme.

Med projektets tiltrædelse påbaggrund af Borgerrepræsentationens beslutning i form af en anlægsbevillingoverflyttes bevillingen til eje ndomsenheden, og ejendomsenheden har således detbudgetmæssige ansvar for eventuelle budgetoverskridelser.

 

Driftsopgaven

Det er Økonomiforvaltningensanbefaling, at håndteringen af en række løbende driftsopgaver påejendomsområdet overgår til ejendomsenheden i henhold til ovenståendeafgrænsning af ejerskabet. Det drejer sig om vedligehold, rengøring, forsyning,energiledelse, tekniske anlæg samt gartner- og viceværtfunktion.

Undtaget herfra er dedriftsopgaver, der i dag er henlagt til selvforvaltende enheder. I dissetilfælde overføres håndteringen af driftsopgaverne ikke til ejendomsenhedenmedmindre der træffes selvstændig beslutning herom. Håndteringen af disse opgavervil således fortsat varetages af de selvforvaltende enheder. Biblioteker,kulturinstitutioner og Kultur- og medborgerhuse kan således vælge at ladeejendomsenheden varetage deres ejendomsopgaver

Driftsbevillingen er fortsatplaceret i det enkelte fagudvalgs budget, og det er forvaltningen/fagudvalget,der bestiller driftsydelsen i ejendomsenheden. Det er ligeledesforvaltningerne/fagudvalget som definerer kvaliteten af de relevante ydelser,og det er ejendomsenhedens opgave at levere de aftalte ydelser i henhold tilden aftalte pris og kvalitet.

Økonomiforvaltningen foreslår, at de supplerendelejerservices (vagt, kantinedrift, telefoncentral, trykkeri, bud/transport)ikke skal indgå i ejendomsenheden.

Med Økonomiforvaltningens indstilling om ikke at overføre desupplerende lejerservices til ejendomsenheden, vil ejendomsopgaverne blive deltsom følger:

 

Kultur- ogFritidsforvaltningens ejendomsrelaterede hovedopgaver der ifølge Økonomiforvaltningensindstilling skal overføres til ejendomsenheden:

·       Ejendomsadministrative opgaver i forbindelse medudlejning af erhvervs-, beboelses- og areallejemål, herunder Kødbyen, samtbygninger og lokaler til brug for kommunens administrative formål. Endvidereydes bistand til forvaltninger og institutioner, om lejeretlige spørgsmål.Forvaltningens ejendomsadministration har således opgaver og en samletekspertise der ikke findes andet sted i kommunen.

·       Bygningsvedligeholdelse og tilsyn med bygningerog arealer. Reparation og vedligeholdelse af tekniske anlæg og installationerog inventar. Endvidere teknisk og håndværksmæssig medvirken ved forberedelsertil og gennemførelse af udstillinger og lignende på Rådhuset.

·       Drift af tekniske anlæg samt arealrenholdelse iDen Hvide Kødby. Driften af Den Hvide Kødby´s ammoniakkøleanlæg kræver særligindsigt og kompetence som i kommunen kun findes i Kultur- ogFritidsforvaltningen.

·       Planlægning og udførelse af rengøringfortrinsvis i kommunens administrationsbygninger.

 

Kultur- og Fritidsforvaltningensejendomsrelaterede hovedopgaver, der ifølge Økonomiforvaltningens indstilling ikkeskal overføres til ejendomsenheden:

·       Vagt-, sikkerheds- og tilsynsopgaver,postservice, internt trykkeri samt praktiske opgaver ved afvikling afrepræsentationsarrangementer, udstillinger og koncerter med mere på Rådhuset.

·       Drift af 5 personalekantiner, herunderRådhusets, og tilsyn med den udliciterede kantine i Hans Nansens Gård.Telefonomstilling for hovednummeret 33 66 33 66. Endvidere planlægning, styringog afregning af repræsentationsarrangementer, udstillinger og koncerter medmere på Rådhuset, en del af arrangementerne i samarbejde med Økonomiforvaltningen.

 

Kultur- og Fritidsforvaltningen er ikke enig iØkonomiforvaltningens indstilling herom, men er af den opfattelse, at KPMG´sanbefaling vil udgøre den mest hensigtsmæssige konstruktion. Den væsentligstebegrundelse for dette synespunkt er, at opgaverne er en integreret del afejendomsopgaverne, hvorfor det vil være uhensigtsmæssigt at adskille de supplerendelejerservices fra de øvrige ejendomsopgaver.

 

Porteføljeopgaven (udvendig vedligeholdelse)

Det anbefales, at ejendomsenhedenhåndterer den udvendige vedligeholdelse af ejendomme, der overgår tilejendomsenheden i henhold til ovenstående afgrænsning af ejerskabet.

Overdragelsen af ejerskabetmedfører, at bevillinger til udvendig vedligeholdelse af tage, facader ogterræn skal overføres til ejendomsenheden.

Forvaltningerne gives høringsret ved igangsætning af størrevedligeholdelsesarbejder, defineret som arbejder over 2 mill.kr.Forvaltningernes rammer vil blive korrigeret svarende til huslejestigningen somfølge af vedligeholdelsesarbejderne.

Den politiske beslutningsproces vedr. udvendigvedligeholdelse vil ændres på den måde, at politikerne årligt vil få forelagten samlet prioriteret vedligeholdelsesplan til beslutning. Det svarer til denbeslutningsproces, der er gældende for Kultur- og Fritidsudvalget. Politikernekan ligeledes fastlægge målsætninger for den udvendige vedligeholdelse. Dendaglige løsning og prioritering af udvendig vedligeholdelsesopgaver varetagesaf ejendomsenheden i henhold hertil.

Den indvendige vedligeholdelse varetages fortsat afforvaltningerne og aftales ved kontraktindgåelse med ejendomsenheden iforbindelse med fastlæggelse af husleje.

Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at ensammenhængende organisatorisk base for løsning af alle ejendomsrelateredeopgaver, herunder også køb og salg af ejendomme, vil give det bedst muligegrundlag for optimering af  kundeserviceog effektivitet.

Såfremt køb og salg af ejendomme, der for tiden varetages afØkonomiforvaltningen, ikke placeres i ejendomsenheden, må opgaven udføres i tætsamarbejde med enheden.

Organisationsstrukturog placering

Økonomiforvaltningen foreslår at ejendomsenheden skal værekontraktstyret. Dette er Kultur- og Fritidsforvaltningen enig i.

Forvaltningen iværksatte i 2002 et projekt i ejendomsdriftmed henblik på kontraktstyring. Hensigten er at udarbejde en hovedkontrakt forEjendomsdrift med underkontrakter for de enkelte sektioner. Projektet forventesat være færdigt i sidste kvartal 2003. Målstyringen i kontrakterne sker efterprincipperne i ledelsesinformationssystemet Balanced Scorecard. Projektet eriværksat med henblik på at forberede Ejendomsdrift på en fælles ejendomsenhed.

Med baggrund i Kultur- og Fritidsforvaltningens bredeerfaring med og kvalifikationer i relation til ejendomsrelaterede ydelser,herunder ydelser der ikke udføres i andre af kommunens forvaltninger, men ogsåsom følge af forvaltningens initiativer til kontraktstyring m.v. påejendomsområdet, mener forvaltningen at det er naturligt, at Kultur- ogFritidsforvaltningen varetager ledelsen af en samlet kommunal ejendomsenhed.

Hvis ejendomsenheden derimod organisatorisk placeres underen anden forvaltning er Kultur- og Fritidsforvaltningen af den opfattelse, at  de supplerende lejerservices også bør overførestil den forvaltning der får ansvaret for enheden.

Økonomiforvaltningen anbefaler, at enheden skal overtagefagforvaltningernes eksisterende deponeringer.

Kultur- og Fritidsforvaltningen er enig heri, ogforudsætter, at interne lån optaget med henblik på ombygning og vedligeholdelseaf ejendommene overtages af ejendomsenheden.

Kultur- og Fritidsforvaltningen er enig i Økonomiforvaltningensforslag om at den nugældende interne betalingsordning der er fastsat for lejeaf administrationslokaler udvides til at gælde alle arealer og bygninger, og atden på sigt erstattes af en ordning på egentlige markedsvilkår, herunder årligregulering i forhold til de faktiske omkostninger. 

Kultur- og Fritidsforvaltningen har som projektledergennemført en evaluering af den interne betalingsordning vedrørende husleje ogserviceydelser. Evalueringen har dannet baggrund for KPMGs anbefalingervedrørende intern husleje.

 

Effektiviseringspotentialet

KPMG harestimeret effektiviseringspotentialet ved Scenario 1 til 429 mio. kr. over 4 årsvarende til 22 % af de samlede ejendomsudgifter i Københavns Kommune. Deter Økonomiforvaltningens vurdering, at det anførte effektiviseringspotentialeer i overkanten af det realiserbare. Dette skyldes bl.a., at det beregnedeeffektiviseringspotentiale for udgifter til vedligeholdelse er baseret påberegninger af vedligeholdels e af bygninger, der sandsynligvis er i bedre vedligeholdelsesmæssigstand end kommunens ejendomme. Endvidere vil effektiviseringspotentialetreduceres, når ejendomsrelaterede ydelser (kantinedrift, vagt, trykker, telefonomstilling)m.v. samt driftsopgaver varetaget af de selvforvaltende enheder ikke skal varetagesaf ejendomsenheden.

KPMG har beregnet, at effektiviseringspotentiale iforbindelse med anlægsprojekter udgør 20 % af anlægsudgifterne eller 29 % afdet samlede effektiviseringspotentiale. Dette potentiale vil ikke umiddelbarttilfalde ejendomsenheden med de respektive forvaltninger som bestillere afanlægsprojekter. Anlægsarbejder udføres allerede i dag efter udbud oglicitation, og Kultur- og Fritidsforvaltningen savner dokumentation for, atpotentialet er realistisk.

Økonomiforvaltningenforventer, at perioden for realisering af det samlede effektiviseringspotentialetvil overskride de forudsatte 4 år.

På trods afdisse forbehold vurderer Økonomiforvaltningen, at være betydelige effektiviseringsgevinsterved at etablere en ejendomsenhed i Københavns Kommune.

Det er et udgangspunkt foretableringen af en ejendomsenhed, at effektiviseringsgevinster anvendes tilindhentning af vedligeholdelsesefterslæbet på kommunens ejendomme.

Kultur- og Fritidsforvaltningen er enig i at en samling afforvaltningernes ejendomsrelaterede opgaver i én enhed skal medføreeffektiviseringer, og at disse skal anvendes til at reducere det betydeligevedligeholdelsesefterslæb på de af kommunens ejendomme der overføres tilejendomsenheden.

Med Økonomiforvaltningens indstilling om hverken at overførede driftsopgaver i ejendomsenheden, der i dag er henlagt til selvforvaltendeenheder (skoler, daginstituioner og plejehjem, samt Kultur- ogFritidsforvaltningens biblioteker, kultur- og medborgerhuse og museer), ellerde supplerende lejerservices, vil effektiviseringspotentialet reduceres væsentligt.

Økonomiforvaltningens indstilling indeholder ikke nogen nyberegning af effektiviseringspotentialet der svarer til dens forslag omejendomsenhedens mindre opgavevolumen.

Kultur og Fritidsforvaltningen skal på den baggrund foreslå,at det konkrete effektiviseringspotentiale beregnes for den afØkonomiforvaltningen foreslåede model inden der træffes beslutning ometablering af en ejendomsenhed.

Kultur- og Fritidsforvaltningen skal foreslå, at arbejdetmed beregningen forankres i en styregruppe med repræsentanter fra alleforvaltninger.

 

 

Personalet

Kultur- og Fritidsforvaltningen har bemærket, at personaleder ikke er behov for i ejendomsenheden forventes overført til andenansættelse.

Forvaltningen forventer, at personalet i overensstemmelsemed kommunens værdigrundlag og gældende arbejdsmiljø- og samarbejdsbestemmelserinddrages i processen med etablering af ejendomsenheden.

Forvaltningen forventer tillige, at personalet inddrages vedplacering af det personale der ikke er behov for i ejendomsenheden.

 

MILJØVURDERING

Etablering af en kommunal ejendomsenhed vil efter Kultur- ogFritidsforvaltningens vurdering give bedre vilkår for en fælles kommunalindsats med miljøledelse på ejendomsområdet.

 

ØKONOMI

 

ANDRE KONSEKVENSER

 

HØRING

 

BILAG

1.      Økonomiforvaltningenshøringsbrev af 25. juni 2003

2.      Økonomiforvaltningensudkast til indstilling om etablering af ejendomsenhed

3.      KPMG's  rapport "Etablering af en ejendomsenhed iKøbenhavns Kommune".

4.      Høringssvar af 13. august 2003 fraafdelingssamarbejdsudvalget i ejendomsdrift

5.      Kultur-og Fritidsforvaltningens udkast til udvalgets høringssvar.

 

 

 

                                                Carsten Haurum

                                                                                          /Olga Brüniche-Olsen

 


 


Til top