Mødedato: 21.01.2016, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 86

Copenhagen White Water Park

Se alle bilag

Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til, om tilskud til anlæggelse af Copenhagen White Water Park (CWWP) skal henvises til forhandlingerne om Overførselssagen 2015-16.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at Copenhagen White Water Park henvises til forhandlingerne om Overførselssagen 2015-16 jf. nærværende sagsfremstilling.

Problemstilling

Foreningerne Copenhagen Watersports (CW) og Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF) står bag projektet CWWP. Foreningerne har søgt Kultur- og Fritidsudvalget om 12,1 mio. kr. i tilskud til projektering, anlæg og drift.

CWWP var en del af forhandlingerne om Budget 2016. Der blev ikke afsat midler. Kultur- og Fritidsudvalget anmodede den 24. september 2015 forvaltningen om at forberede bl.a. sagen om Copenhagen White Water Park til den kommende overførselssag. 

Løsning

Der er søgt om 12,1 mio. kr. til CWWP. Placeres det i området Levantkaj Øst, forventes anlægget at kunne stå færdigt i 2020.

Hvad er Copenhagen White Water Park
CWWP er et anlæg til vandsportsaktiviteter. Anlægget muliggør aktiviteter i både stillestående vand og white water vand. White water vand skabes af en pumpestrøm, der danner vandflow af forskellig styrke. Projektejer tilkendegiver, at anlægget giver mulighed for bl.a. rafting, stand-up paddel, kano, kajak, surfing, riverboarding og redningstræning. Projektforslaget rummer klubfaciliteter med omklædning, opbevaring, faciliteter til kurser mv. samt et større vandareal til selve anlægget (bilag 1).

Projektforslaget retter sig mod foreninger, selvorganiserede udøvere samt lokale skoler og institutioner. Projektejer tilkendegiver, at CWWP henvender sig til alle aldersgrupper, øvede såvel som nybegyndere, og også skal kunne bruges til konkurrencer. CW og DSRF oplyser, at der er ca. 700 organiserede udøvere i københavnsområdet og et ukendt antal selvorganiserede udøvere.

Økonomi
CWWP har en samlet anlægsøkonomi på 39,5 mio. kr. (2016 p/l), hvoraf 9,6 mio. kr. søges dækket af Københavns Kommune. Interessenterne tilkendegiver, at de er i positiv dialog med flere fonde samt By og Havn om medfinansiering. Der er endnu ingen konkrete tilsagn om støtte. Kommunen ansøges desuden om 2,5 mio. kr. til driftstilskud fordelt over fem år. Midler til den resterende drift, herunder grund- og vandarealleje, søges finansieret gennem medlemskontingenter, events, udlejning, kurser o.l.

Placering og tidshorisont
By og Havn tilkendegiver, at man er villig til at se på mulighederne for at indarbejde CWWP i planarbejdet for næste fase af udviklingen af Nordhavn, Levantkaj Øst, hvis projektet vurderes økonomisk realiserbart. Hvis CWWP placeres i Levantkaj Øst, forventes det at kunne anlægges i 2019-20 (bilag 2).

Alternativt kan CWWP søges placeret i faser af Nordhavn, der ligger længere ude i fremtiden. De tidsmæssige konsekvenser af dette vil afhænge af den valgte placering. By og Havn har ikke meldt noget ud om denne mulighed.

AQTIV

Sideløbende er der dialog med By og Havn og Copenhagen Watersports om det midlertidige vandsportsanlæg AQTIV. Anlægget skal kunne bruges til en bred palet af vandsportsaktiviteter og skal bidrage til at 'kickstarte' bylivet i det indre Nordhavn. AQTIV indgår som en del af kultur- og fritidsplanen for Nordhavnen, som KFU behandlede 4. juni 2015, og var en del af forhandlingerne om Budget 2016.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Hvis indstillingen godkendes, forbereder forvaltningen sagen til overførselssagen 2015-16 jf. Kultur- og Fritidsudvalget beslutning.

 

Carsten Haurum

                                /Mads Kamp Hansen

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 21. januar 2016:

 

Indstillingen blev godkendt.

Til top