B-sag: Kultur- og Fritidsudvalgets studierejse til Manchester og Liverpool den 2.-4. maj 2016
Indstilling
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
- at Kultur- og Fritidsudvalget godkender det overordnede budget og programskitsen for udvalgets studietur til Manchester og Liverpool den 2.-4. maj 2016, og
- at der anvises kassemæssig dækning for i alt 139.000 kr. til studieturen inden for Kultur- og Fritidsudvalgets serviceramme.
Problemstilling
Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på udvalgsmøde den 17. december 2015, at udvalgets studietur i 2016 går til Manchester og Liverpool. Kultur- og Fritidsforvaltningen fremlægger med indstillingen det overordnede budget for turen.
For at der kan udbetales erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, skal Borgerrepræsentationen formelt anmode medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget om at tage på studietur. Det håndteres også med denne indstilling.
Løsning
Manchester og Liverpool er størrelsesmæssigt sammenlignelige med København. Byerne er en del af et meget stort sammenhængende bysystem i det nordlige England. Historisk set har de to byer været både i stærk rivalisering og afhængige af hinanden bl.a. inden for industri og inden for kultur og sport.
Begge byer er stærkt præget af deres industrielle fortid. Industrien tiltrak mange lavtlønnede arbejdere, som har været med til at definere byerne som økonomisk, socialt og kulturelt underlegne det rigere og mere udviklingsorienterede London. Særligt med nedgangen i industri og den deraf følgende økonomiske deroute omkring midten af det 20. århundrede var Manchesters og Liverpools indflydelse og ry på et lavpunkt.
Nordengland har dog altid haft en stærk identitet og fra 1990erne begyndte begge byer en genrejsning med udgangspunkt i bl.a. sport, kultur, medier, turisme, uddannelse og jobskabelse.
Trods de fælles linjer i strategierne for udviklingen af hhv. Manchester og Liverpool har byerne valgt forskellige løsninger, der hver især kan være interessante i københavnsk sammenhæng.
Programmet for studieturen er bygget op om:
-
Kultur som brand og som økonomisk løftestang
-
Byudvikling og empowerment gennem kultur
Programmet berører følgende emner:
-
Partnerskaber
-
Kreativ vækst (primært medie)
-
Udnyttelse af eksisterende bygninger til kulturelle formål
-
Festivaler og events
Programmet er med forbehold for ændringer, da der endnu ikke er lavet aftaler med de nødvendige kontaktpersoner (se bilag 1).
Økonomi
Der anvises kassemæssig dækning for rejseudgifterne på 139.000 kr. på Kultur- og Fritidsudvalgets serviceramme, konto 6.42.41, Kommunalbestyrelsen (studie- og tjenesterejser).
Budgetposter | Beløb |
Fly | 39.000 |
Hotel | 32.000 |
Afbestillingsforsikring | 2.000 |
Transport i Manchester/Liverpool (bus, tog, taxa) | 15.000 |
Gaver, entré mv. | 8.000 |
Forplejning | 43.000 |
I alt | 139.000 |
Videre proces
Såfremt Kultur- og Fritidsudvalget godkender indstillingen, vil kultur- og fritidsborgmesteren indstille til Borgerrepræsentationen, at Borgerrepræsentationen anmoder Kultur- og Fritidsudvalgets medlemmer om at tage på studietur til Manchester og Liverpool den 2.-4. maj 2016, samt at Borgerrepræsentationen beslutter at yde erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste til de medlemmer, som har valgt denne ordning.
Sagen behandles i Borgerrepræsentationen den 11. februar 2016.
Endeligt program sendes til Kultur- og Fritidsudvalgets medlemmer snarest muligt.
Carsten Haurum
/ Merete Evers Dewilde
Beslutning
Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 21. januar 2016:
Punktet blev behandlet umiddelbart efter dagsordenens punkt 1 (Godkendelse af dagsorden).
Indstillingen blev godkendt.
Kultur- og fritidsborgmesteren indstiller til Borgerrepræsentationen, at Borgerrepræsentationen anmoder Kultur- og Fritidsudvalgets medlemmer om at tage på studietur til Manchester og Liverpool den 2.-4. maj 2016, samt at Borgerrepræsentationen beslutter at yde erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste til de medlemmer, som har valgt denne ordning.