Mødedato: 20.11.2014, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Høringssvar: Københavns Kommunes integrationspolitik 2015-2018

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til udvalgets høringssvar til Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets udkast til Københavns Kommunes integrationspolitik 2015-2018.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
  1. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender denne indstilling som høringssvar på Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets udkast til Københavns Kommunes integrationspolitik 2015-2018.

Problemstilling

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget besluttede på sit møde den 20. oktober 2014 at sende det vedlagte udkast til kommunens integrationspolitik i høring med svarfrist den 2. december 2014.

Alle forvaltninger har bidraget med mål.

Løsning

Det er hensigten, at der i den ny integrationspolitik skal være mål inden for hvert af de politiske udvalgs fagområder. Målene skal afspejle væsentlige udfordringer inden for udvalgets område i forhold til integrationen af københavnere med ikke-vestlig baggrund.

Kultur- og Fritidsforvaltningens bidrag til integrationspolitikken omfatter to indsatser og mål, der arbejdes med i forvejen:

1) at forvaltningens kulturinstitutioner skal afspejle deres lokalområder (brugerundersøgelser sammenholdes med lokalbefolkningens sammensætning)
2) at flere tosprogede børn bliver foreningsaktive (måles via Københavnerbarometret). 
 
Forvaltningens bemærkninger
I den nuværende kultur- og fritidspolitik står kultur- og fritidslivets egenværdi stærkt: Kultur- og fritidslivet har en værdi i sig selv - båret af lyst og glæden ved at være en del af et aktivt københavnerliv. Kultur- og fritidslivets positive indvirkninger på områder som fx sundhed, livslang læring og integration anses således som sidegevinster.

Dertil kommer, at det er et erklæret mål, at kultur- og fritidspolitikken skal dække hele Kultur- og Fritidsudvalgets område - herunder også evt. ambitioner og indsatser målrettet ikke-brugere, udsatte borgere mm.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Indstillingen bliver efter endt behandling i Kultur- og Fritidsudvalget fremsendt til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Carsten Haurum

                                        /Mads Kamp Hansen

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 20. november 2014:

Indstillingen blev godkendt med bemærkning om, at ændringen af servicelovens § 11 passende kan tænkes ind fremadrettet.
Til top