Mødedato: 20.02.2014, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

B-sag: Høring: Statusrapport - Sundhedspolitikken 2011-2014

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget er anmodet om et svar i forbindelse med Sundheds- og Omsorgsforvaltningens tredje statusrapport for Sundhedspolitikken 2011 - 2014 "Længe Leve København ".

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

1. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender forslag til høringssvar i løsningsafsnittet som udvalgets høringssvar til Børne- og Ungdomsforvaltningens tredje statusrapport til Sundhedspolitikken for 2011 - 2014.

Problemstilling

Sundheds- og Omsorgsudvalget godkendte den 18. december 2013 tredje statusrapport for Sundhedspolitikken 2011-2014. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har nu sendt rapporten til udvalgshøring i Kultur- og Fritidsudvalget. 

Løsning

Høringssvar vedrørende statusrapport for sundhedspolitikken.
 
Status for Kultur- og Fritidsforvaltningens indsatser
Der gøres opmærksom på, at der i dette høringssvar for så vidt angår Københavns Ejendomme, kun gives svar frem til 1. januar 2014, da Københavns Ejendomme er overgået til Økonomiforvaltningen fra denne dato.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har derudover ingen tilføjelser til Sundheds- og Omsorgsforvaltningens tekst og status, hvad angår indsatserspor 1, 3 og 4 i tredje statusrapport for Sundhedspolitikken 2011-2014 "Længe Leve København", da teksten er opdateret og fyldestgørende.

Kultur- og Fritidsforvaltninges anbefalinger
Kultur- og Fritidsforvaltningen arbejder aktivt og til stadighed med Københavns Kommunes sundhedspolitik. Fokus på sundhedspolitikken er sikret ved at være integreret i Kultur- og Fritidspolitikken 2011 – 2014. Politikken følges op af handleplaner inden for udvalgte områder.

Med handleplanerne omsættes politikken til konkrete indsatser, der kan indgå i de politiske forhandlinger om, hvordan vi skaber den bedste by for københavnerne og en levende og international metropol.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har i handleplanen ”En by i bevægelse” sundhedspolitikken som politisk ramme. Kultur- og Fritidsforvaltningen inkorporerer således sundhedspolitikken i Kultur- og Fritidspolitikken som et styringsredskab for forvaltningens indsatser. Det bemærkes i øvrigt, at Folkeoplysningsudvalget har som en defineret målsætning at blive høringspart, når der udvikles nye politikker og herunder også indenfor sundhedsområdet.

Et synligt kultur- og fritidsliv skaber energi i byen og gør det lettere for både københavnere og gæster at deltage i byens liv. Derfor skal kultur- og fritidslivet sætte præg på byen og byens rum som en central del af dagliglivet. Udviklingen af nye faciliteter og eksperimenterende tilbud i byen – både midlertidige og permanente – understøtter visionen om liv i byen, mættet med oplevelser og aktivt deltagende borgere.

Kultur- og Fritidsforvaltningen understøtter i vid udstrækning frivillige foreninger, som via deres udbud af idrætsaktiviteter som har en sundhedsfremmende effekt for byens borgere. "Healty Girls" er et godt eksempel på et konkret initativ som Kultur- og Fritidsforvaltningen ønsker at støtte op om. Der er tale om et partnerskab indenfor Folkeoplysningsloven, hvor en forening løser en kommunal opgave på sundhedsområdet. 

En væsentlig forudsætning for, at foreninger og frivillige initiativer kan tilbyde københavnerne mulighed for et aktivt, sundhedsfremmende og alsidigt fritidsliv er, at der er de rette faciliteter til rådighed. Derfor lægger Kultur- og Fritidsforvaltningen vægt på, at alle med et handicap skal kunne deltage i folkeoplysende aktiviteter på lige fod med andre. Der arbejdes endvidere også med, at de folkeoplysende foreninger tilbydes faciliteter med lige adgang for alle grupper af borgere. Derudover arbejdes der også løbende med fokus på initiativer såsom øget udnyttelse af de københavnske idrætsanlæg – særligt i dagtimer og sene aftentimer og i form af udvidede åbningstider. 


Carsten Haurum
                                                /Mads Kamp Hansen

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 20. februar 2014:

Punktet blev behandlet umiddelbart efter dagsordenens punkt 1.

Indstillingen blev godkendt.
Til top