Omklædningsfaciliteter til Sundby Boldklub
Indstilling
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
- at Kultur- og Fritidsudvalget godkender elementerne i de nye omklædnings- og badefaciliteter i Sundby Boldklub, med henblik på at projektet indgår i forhandlingerne om Budget 2020.
Problemstilling
Med Budget 2019 blev der afsat en planlægningsbevilling på 0,7 mio. kr. til nybyggeri af omklædnings- og badefaciliteter i Sundby Boldklub på Kløvermarken.
Planlægningsfasen er bragt til ende, og anlægsfasen skal igangsættes. Afsættet for arbejdet med de nye omklædningsfaciliteter er at skabe tre omklædningsrum på i alt cirka 230 m2.
Løsning
Sundby Boldklub er hjemmehørende på Kløvermarken og er en aktiv, lokal fodboldklub med ca. 1.000 medlemmer (bilag 1).
Sundby Boldklub råder i dag over en hovedbygning opført i 2000, en tilbygning samt en mellembygning i glas. Hovedbygningen indeholder seks mindre omklædningsrum på 20-30 m2, kantine med fællesrum, wc-kerne, kontor og teknik-/vaskerum. Tilbygningen indeholder to omklædningsrum på hver ca. 40 m2.
Klubben oplyser, at man har haft en stor tilgang af piger under 12 år, hvilket medfører et øget pres på de eksisterende omklædningsfaciliteter. Sundby Boldklubs bedste kvindehold spiller i 1. division, og det er svært at indfri krav til divisionsfodbold, da de eksisterende omklædningsrum er få og små. Det giver problemer i forbindelse med den daglige træning for klubbens hold samt ved kamp, når der er gæstehold.
Kultur- og Fritidsforvaltningen har, i samarbejde med Byggeri København og klubben, udarbejdet et byggeprogram for projektet, der indeholder tre omklædningsrum.
De nye omklædningsfaciliteter til Sundby Boldklub kan placeres i umiddelbar nærhed af klubbens eksisterende lokaler. Det samlede bruttoareal af den nye bygning forventes at blive 230 m2. De tre omklædningsrum kan etableres for 9,0 mio. kr. Det forventes, at hvert omklædningsrum kan rumme otte brusere og to toiletter.
I forslaget til indretningen af de nye omklædningsrum er der taget udgangspunkt i brugernes ønsker samt en undersøgelse foretaget af Lokale- og Anlægsfonden og DBU om det gode omklædningsrum for piger og kvinder (bilag 3). Omklædningsfaciliteterne indrettes med udgangspunkt i pigernes/kvindernes behov, men kan bruges af begge køn.
I forslaget til indretningen af omklædningsrummene har der bl.a. været fokus på:
- gode opbevaringsmuligheder
- fleksible rum, som kan bruges til 11-mandshold eller af større grupper af mindre børn.
- at omklædningsrummene er robuste og lette at drifte og renholde
Placering af bygningen og fredning
I 2011 blev Kløvermarken fredet, med henblik på dels at sikre området som rekreativt område, dels at sikre udsigten fra Prags Boulevard og Raffinaderivej mod byens tårne og spir.
Fredningen af udsigten mod Københavns tårne og spir fra Raffinaderivej begrænser mulighederne for placering af den nye omklædningsbygning. Det er samtidig et krav fra brugerne, at omklædningsrummene skal ligge i nær forbindelse med klubben. Den nye omklædningsbygning placeres derfor ud mod boldbanerne indenfor det skyggefelt, hvor klubbens eksisterende bygninger i forvejen hindrer udsigten mod Københavns tårne og spir (bilag 2).
Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser, at omklædningsfaciliteterne forventes at kunne opføres indenfor fredningen.
Den nye omklædningsbygning skal underordne sig den eksisterende taghøjde.
Kultur- og Fritidsforvaltningen forventer, at Teknik- og Miljøforvaltningen stiller krav om cykelparkeringspladser, hvilket forudsætter en dispensation i Naturfredningsnævnet.
Med placeringen af den nye bygning tages der højde for, at det nuværende antal baner på Kløvermarken bevares.
Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at bygningen kan stå færdig i 2022. Der er dog en række faktorer, som eksempelvis fredningen, som kan betyde, at projektet bliver forsinket.
Driftsøkonomi
Projektet vil betyde årlige driftsomkostninger i størrelsesordenen 200.000 kr. Driftsomkostningerne vil blive kvalificeret frem mod forhandlingerne om Budget 2020.
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.
Videre proces
Såfremt Kultur- og Fritidsudvalget godkender indstillingen, udarbejder Kultur- og Fritidsforvaltningen et budgetnotat med henblik på forhandlingerne om Budget 2020.
Mette Touborg
/ Mads Kamp Hansen