Problemer med søgeresultater

Der er i øjeblikket problemer med visningen af søgeresultater på hjemmesiden, herunder bl.a. stillingsopslag og nyheder.

Vi arbejder på en løsning.

Mødedato: 19.02.2004, kl. 16:00

Fremtidens kulturhuse i København

Fremtidens kulturhuse i København

Kultur- og Fritidsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 19. februar 2004

 

 

7.      Fremtidens kulturhuse i København

(KFU  53/2004)

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget,

 

·        at den beskrevne model for fremtidens kultur- og medborgerhuse i København drøftes og sendes i høring hos alle kultur- og medborgerhusene. Høringsfristen fastsættes til 13. april kl. 12. På baggrund af høringssvarene fremsætter Kultur- og Fritidsforvaltningen indstilling om modellen på Kultur- og Fritidsudvalgets møde 29. april 2004.

·        at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at de kultur- og medborgerhuse, der måtte ønske det, på nuværende tidspunkt kan iværksætte en bortforpagtningsproces af cafédrift/serveringsvirksomhed,

·        at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter en sammenlægning af medborgerhuset Blågården og Kulturhuset Kapelvej 44 på adressen Nørre Allé 7, samt flytning af Nørre Allé medborgerhus til Blågårds Plads 3, samt sender dette forslag til høring hos alle kultur- og medborgerhusene. Høringsfristen fastsættes til 13. april kl. 12. På baggrund af høringssvarene fremsætter Kultur- og Fritidsforvaltningen indstilling herom på Kultur- og Fritidsudvalgets møde 29. april 2004.

 

 

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 19. februar 2004

Forvaltningen havde uddelt følgende supplerende materiale:

·        Skrivelse af 19. februar 2004 fra Dokumentar- og rådgivningscentret om racediskrimination.

 

Udvalget ønskede følgende ændringer/præciseringer i materialet og bemyndigede forvaltningen til at formulere og indskrive ændringerne:

·        Der indskrives i afsnittet om bestyrelsens kompetencer en passus om, at bestyrelsen skal have løbende regnskabsindsigt

·        Sætningen om at et bestyrelsesmedlem højst kan sidde i to på hinanden følgende valgperioder udgår.

·        Formuleringerne omkring ledelsesformer mv. gøres mere rummelige.

·        Der indarbejdes en formulering om forvaltningens rolle i udviklingen af de enkelte huse.

·        Udtrykket "kulturelt landkort" udgår i forbindelse med bestemmelserne om helhedstænkning inden for kulturområdet mv. – der tages i stedet for udgangspunkt i de konkrete faciliteter i det pågældende område.

·        Høringsperioden fastsættes til 2 måneder, og det skal fremgå til hvem materialet sendes i høring.

·        Forvaltningens bemyndiges i øvrigt til på baggrund af drøftelserne i udvalget at foretage en hensigtsmæssig gennemskrivning af materialet med henblik på tydeliggørelse o.lign.

 

Indstillingens 1. at-punkt blev tiltrådt med de ovenstående ændringer.

 

Der blev begæret afstemning om følgende af Jens Kjær Christensen stillede ændringsforslag til indstillingens 2. at-punkt:

Ordlyden af 2. at-punkt bliver: "at Kultur- og Fritidsforvaltningen som aftalt forelægger Kultur- og Fritidsudvalget aftaler til bortforpagtning af cafedrift/serveringsvirksomhed før en eventuel bortforpagtningsproces iværksættes."

Et mindretal (Bjarne Fey og Jens Kjær Christensen) stemte for ændringsforslaget.

Et flertal (Klaus Hansen, Mona Heiberg, Martin Geertsen, Leslie Arentoft, Helle Sjelle, Karin Storgaard og Klaus Bondam) stemte imod.

Ændringsforslaget blev dermed forkastet.

 

Der blev herefter begæret afstemning om følgende af Martin Geertsen stillede ændringsforslag til indstillingens 2. at-punkt:

Følgende tilføjelse: "Aftalerne forelægges Kultur- og Fritidsudvalget til godkendelse."

Et flertal (Bjarne Fey, Klaus Hansen, Mona Heiberg, Martin Geertsen, Leslie Arentoft, Helle Sjelle, Karin Storgaard og Klaus Bondam) stemte for ændringsforslaget.

Et mindretal (Jens Kjær Christensen) stemte imod.

Ændringsforslaget blev dermed tiltrådt, og indstillingens 2. at-punkt var dermed tiltrådt i den ændrede skikkelse.

 

Der blev begæret afstemning om indstillingens 3. at-punkt.

Et flertal (Klaus Hansen, Mona Heiberg, Martin Geertsen, Leslie Arentoft, Helle Sjelle, Karin Storgaard og Klaus Bondam) stemte for indstillingens 3. at-punkt.

Et mindretal (Bjarne Fey og Jens Kjær Christensen) stemte imod.

Indstillingens 3. at-punkt blev dermed tiltrådt.

 

Udvalget besluttede, at de enkelte partier kan indlevere mindretalstilkendegivelser til forvaltningen senest mandag den 23. februar kl. 12, med henblik på at disse kan medsendes høringsmaterialet.

 

Mona Heiberg og Klaus Hansen ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen:

"Socialdemokratiet ønsker, at alle bydele i Københavns Kommune får deres "eget" kulturhus i bydelen."

 

Bjarne Fey ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen:

"SF ønsker som udgangspunkt tilført kultur- og medborgerhusområdet flere ressourcer, men ønsker samtidig en debat/undersøgelse om den eksisterende fordeling af kultur- og medborgerhuse og ressourceallokering er optimal."

 

Jens Kjær Christensen ønskede følgende tilført beslutningsprotokollen:

"Efter Enhedslistens opfattelse er der behov for en økonomisk saltvandsindsprøjtning til medborgerhusene, hvis al snak om udvikling af de eksisterende og udbygning af nye i lokalområder uden medborgerhus skal give mening.

Enhedslisten vil støtte udviklingen af medborgeraktiviteterne og vil derfor være åben over for visionære forslag til struktur og indhold, som lokalområderne/medborgerhusene i forbindelse med høringsprocessen måtte fremsætte.

Enhedslisten er uenig i forslaget til karrusel- og nedskæringspolitik på Indre Nørrebro. Enhedslisten ønsker ikke at udhule den økonomiske ramme til medborgeraktiviteter heller ikke på Indre Nørrebro.

Enhedslisten ser frem til, at der kan tages beslutning om medborgerhusenes fremtidige drift inden sommeren 2004 med henblik på, at der skabes arbejdsro for medborgerhusene efter en lang og turbulent periode.

 

 

RESUME

På baggrund af to temadrøftelser i KFU, henholdsvis den 4. december 2003 og 29. januar 2004, foreligger nu Kultur- og Fritidsforvaltningens indstilling i dele af de drøftede emner. Indstillingen tager udgangspunkt i den opsamling af den første temadrøftelse, som blev fremlagt som bilagsmateriale på udvalgets møde 29. januar.

Indstillingen indeholder forslag om beslutninger, der er centrale for det videre arbejde med at sikre en model for fremtidens kultur- og medborgerhuse i København:

1.     Model for fremtidens kultur- og medborgerhus i København, herunder vilkår mv. for cafédrift

2.     Sammenlægning af enkelte huse med henblik på økonomiske og ydelsesmæssige prioriteringer

 

Modellen indeholder kontrakt- og resultatstyring som det bærende element i relationen mellem udvalg/forvaltning og det enkelte medborgerhus.

 


 


Til top