Mødedato: 18.03.2004, kl. 16:00

Bellahøjmarken - rammeplan for den fremtidige udvikling

Bellahøjmarken - rammeplan for den fremtidige udvikling

Kultur- og Fritidsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 18. marts 2004

 

 

9.      Bellahøjmarken - rammeplan for den fremtidige udvikling

(KFU  72/2004)

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Bygge- og Teknikforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget drøfter:

-         om udkast til Rammeplan for Bellahøjmarken skal sendes i offentlig høring

 

 

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 18. marts 2004

Udvalget drøftede indstillingen og tilsluttede sig at udkast til rammeplan sendes i offentlig høring.

 

 

RESUME

Bygge- og Teknikforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen har i samarbejde med brugere, repræsentanter fra lokalområdet, grønne organisationer og idrætsorganisationer, udarbejdet et udkast til Rammeplan for Bellahøjmarken. Planen er tænkt som en ramme for den fremtidige udvikling af området. Der er ikke afsat midler til planens gennemførelse.

Det fredede område Bellahøjmarken ejes af Københavns Kommune og administreres af Bygge- og Teknikforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen. De tre forvaltninger har ansvaret for arealer og bygningsanlæg i området. Siden flytningen af dyrskuepladsen i 1966 har området været anvendt til campingplads og kræmmermarked i sommermånederne og som offentligt fritidsområde den øvrige del af året. Bellahøjmarken fremstår i dag uskøn og nedslidt.

I mange år har en lang række brugergrupper, herunder Grøndal lokalråd, boldklubben Union og brugerteams i Grøndal Centeret gjort opmærksom på, at Bellahøjmarken forfalder og at området kan anvendes langt mere hensigtsmæssigt end i dag, eksempelvis til boldspil og aktivitetsprægede fritidsformål. Såvel forpagtere som brugere af campingpladsen har ønsket en opgradering af campingpladsens faciliteter, der er i en meget ringe forfatning. Endelig har Hovedstadens Forskønnelse efterlyst smukkere plantninger og en helhedsplan for området, da de landskabelige kvaliteter ikke udnyttes optimalt. Allerede i forbindelse med fredningssagen (1958-1981) blev der efterlyst en helhedsplan for Bellahøjmarken. Nærværende udkast til rammeplan for Bellahøjmarken er udarbejdet på denne baggrund.

Planen er en ramme for en udvikling, der måske kommer. Den præciserer områdets fremtidige disponering og formål og anviser forslag til etapevise ændringer. Hermed koordineres udviklingen af området således, at de mange ønsker om forbedringer kan danne en helhed.

 


 


Til top