Agenda 21 plan og pjece - høring
Agenda 21 plan og pjece - høring
Kultur- og Fritidsudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde torsdag den 18. marts 2004
20. Agenda 21 plan og pjece - høring
(KFU 71/2004)
INDSTILLING OG BESLUTNING
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
at Kultur- og Fritidsudvalget godkender vedlagte høringssvar.
Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 18. marts 2004
Indstillingen blev tiltrådt.
RESUME
Miljø- og Forsyningsudvalget besluttede på sit møde den 2. februar 2004 at sende Københavns Agenda 21 plan og pjece i høring i de øvrige udvalg med høringsfrist den 11. marts 2004.
Udkastet til Agenda 21 plan og pjece har tidligere været i høring i de enkelte forvaltninger.
Agenda 21 planen udgør den fremtidige ramme for miljøarbejdet i kommunen.
Agenda 21 planen indeholder 5 hovedtemaer: Bæredygtig udvikling, ressourcer, miljø & sundhed, forankring samt fej for egen dør. For hvert tema beskriver Agenda 21 planen, hvilke mål og handlinger, der skal til for at udviklingen kan ske på et miljømæssigt bæredygtigt grundlag.
Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at der er tale om en god og ambitiøs plan med mange konkrete forslag til aktiviteter og målsætninger for de kommende års arbejde i kommunen.
Agenda 21 planens målsætninger om miljøcertificering af alle forvaltninger og omlægning af køkkener og kantiner til økologisk drift vil indebære både økonomiske udgifter og et øget tidsforbrug i Kultur- og Fritidsforvaltningen
Af Miljø- og Forsyningsforvaltningens notater af januar 2004 fremgår det, at udgifter til miljøcertificering vil udgøre 5 mio. kr. årligt i årene fremover og til økologisk drift 4 mio. kr. årligt i årene 2006-2008. Disse udgifter er pt. ufinansierede, men de vil indgå i Miljø- og Forsyningsforvaltningens forslag til Miljø- og Forsyningsudvalgets ønskeliste til budgettet.
Kultur- og Fritidsforvaltningen finder, at det må være en forudsætning for gennemførelse af planens målsætninger og aktiviteter, at der afsættes de nødvendige midler.
Såfremt målsætninger og initiativer fastholdes, uden at udvalgene får tilført midler, skal udvalgene udover det årlige besparelseskrav på 200 mio. kr. finde kompenserende besparelser til finansiering af miljøtiltagene.
Vedlagte høringssvar til Miljø- og Forsyningsudvalget er fremsendt med forbehold for Kultur- og Fritidsudvalgets behandling af sagen den 18. marts 2004.