Mødedato: 17.01.2002, kl. 14:00

Delegation af beføjelser fra Kultur- og Fritidsudvalget til borgmesteren og forvaltningen

Delegation af beføjelser fra Kultur- og Fritidsudvalget til borgmesteren og forvaltningen

for mødet «MDAT» kl

Kultur- og Fritidsudvalget

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 17. januar 2002

 

3. Delegation af beføjelser fra Kultur- og Fritidsudvalget til borgmesteren og forvaltningen

(KFU 20/2002)

INDSTILLING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller

at Kultur- og Fritidsudvalget beslutter at videreføre de til henholdsvis borgmesteren og forvaltningen mv. delegerede beføjelser, jf. sagsbeskrivelsen.

 

RESUME

I nærværende sag indstilles til Kultur- og Fritidsudvalget, at de hidtidige delegationer – jf. bilag 1 – videreføres. I sagsbeskrivelsen gennemgås de enkelte delegationer nærmere. I det omfang det i løbet af udvalgets virke viser sig, at yderligere delegationer er hensigtsmæssige eller at der er ønske om ændringer i de bestående delegationer, vil der blive forelagt indstilling herom for udvalget.

 

SAGSBESKRIVELSE

Indledning

§ 11 i forretningsordenen for Kultur- og Fritidsudvalget har følgende ordlyd:

"Udvalget kan delegere sin kompetence til at behandle bestemte sager eller nøjere afgrænsede opgaver til borgmesteren. En beslutning herom kræver enighed i udvalget.

Udvalget kan delegere sin kompetence til at behandle bestemte sager eller nøjere afgrænsede opgaver til Kultur- og Fritidsforvaltningen. En beslutning herom træffes ved almindelig stemmeflertal.

Borgmesteren drager omsorg for, at udvalgets beslutninger om delegation af beføjelser optages på en særligt udarbejdet fortegnelse, og at fortegnelsen ajourføres løbende."

Økonomiudvalget og de stående udvalg varetager - i overensstemmelse med den i styrelsesvedtægten angivne ressortfordeling - den umiddelbare forvaltning af kommunens anliggender. Med henblik på at sikre dels udvalgenes funktionsdygtighed dels at afgørelserne ikke forsinkes unødigt, er det sædvanlig praksis at de enkelte udvalg delegerer opgaver til henholdsvis udvalgets formand (borgmesteren) og forvaltningen. Medmindre der er tale om et egentligt delegationsforbud, er der ikke fastsat nærmere bestemmelser om, i hvilket omfang udvalget må delegere opgaver. Dog må delegationen ikke antage et sådant omfang, at udvalgsbehandlingen reelt sættes ud af funktion. Derfor vil der typisk blive delegeret opgaver, der ikke er af principiel karakter. Delegationen kan derfor beskrives som et redskab til at sikre et effektivt udvalgsarbejde. Delegationen er dermed med til at sikre, at udvalget kan koncentrere sig om at behandle de p rincipielle sager.

I overensstemmelse med foranstående bemærkninger har det hidtidige Kultur- og Fritidsudvalg i henhold til forretningsordenens punkt 11 delegeret en række beføjelser til henholdsvis borgmesteren og forvaltningen. Disse beføjelser fremgår af oversigten i bilag 1.

I det følgende gennemgås baggrunden for de enkelte delegationer nærmere. I beskrivelsen er med fed skrift fremhævet, til hvem opgaven er delegeret.

Gennemgang af de enkelte delegerede beføjelser

Kulturområdet

  1. Bemyndigelse til at udbetale forskud på den til enhver tid førstkommende rate af bevilgede tilskud til kulturinstitutioner (Kultur- og Fritidsudvalget den 5. februar 1998)
  2. Kompetencen til at træffe beslutning om udbetaling af forskud på rater ligger i Kultur- og Fritidsudvalget. For at sikre en hurtig og smidig sagsgang og for at aflaste udvalget har udvalget fundet det hensigtsmæssigt, at forvaltningen kan foretage forskudsvis udbetaling af førstkommende rate af tilskuddet uden forelæggelse for udvalget.

  3. Bemyndigelse til at notere transporterklæringer vedrørende kommende rater af bevilgede tilskud til kulturinstitutioner (Kultur- og Fritidsudvalget den 5. februar 1998)
  4. Kompetencen til at notere transporterklæringer vedrørende tilskud, der er givet på betingelse af, at rettigheder og pligter ikke kan overdrages til andre undtagen efter aftale, henhører under Kultur- og Fritidsudvalget. Denne kompetence er delegeret til forvaltningen, der lejlighedsvis noterer sådanne transporterklæringer fra kulturinstitutioner til institutionernes banker.

  5. Tilsagn på vegne af Kulturfondens bestyrelse om støtte til brandvagtsudgifter til teater- og cirkusforestillinger samt overførelse af en allerede given garanti til det følgende kalenderår, hvis garantien skal anvendes til det projekt, den er givet til, og det følgende kalenderår er indenfor fondens funktionsperiode (Kultur- og Fritidsudvalget den 26. februar 1998)
  6. Disse beføjelser blev – i overensstemmelse med tidligere delegation – delegeret til Kulturfondens formand (d.v.s. borgmesteren).

  7. Bemyndigelse til på Kulturfondens bestyrelses vegne at meddele afslag til visse ansøgninger (Kultur- og Fritidsudvalget den 26. februar 1998)

Beføjelserne blev – i overensstemmelse med tidligere delegation – delegeret til forvaltningen. Forvaltningen kan herefter på fondens vegne meddele afslag til følgende typer ansøgninger:

  • Ansøgninger om støtte til arrangementer, der er afholdt
  • Ansøgninger om støtte til studieophold, udlandsrejser, uddannelses- og undervisningsformål, idrætsarrangementer, workshops, indspilning af LP, MC og CD, etablering og drift, arrangementer udenfor Københavns Kommune, arrangementer, hvortil der ikke er offentlig adgang samt produktion af bøger, film og video medmindre indholdet er af væsentlig interesse for det københavnske kulturliv
  • Uopfordrede henvendelse fra kunstnere eller gallerier om køb af værker.

 

  1. Bemyndigelse til at meddele administrativt afslag vedrørende Københavns Kulturfond (Kultur- og Fritidsudvalget den 7. juni 2001)
  2. Der er tale om en udvidelse af den hidtidige bemyndigelse (Kultur- og Fritidsudvalget den 26. februar 1998) til forvaltningen om at meddele administrativt afslag, således at forvaltningen er bemyndiget til at meddele afslag til ansøgninger, der er indsendt senere end 2 måneder før arrangementet afholdes, til rene amatørarrangementer samt til genopførelser - såfremt arrangementet tidligere har været afholdt/fremført for offentligheden i Københavns Kommune.

  3. Bemyndigelse til at meddele administrativt afslag vedrørende Puljen for Kunst- og Kulturprojekter (Kultur- og Fritidsudvalget den 25. oktober 2001)

Forvaltningen er bemyndiget til at meddele administrativt afslag til ansøgninger vedrørende:

  • arrangementer med et rent politisk eller religiøst indhold
  • studieophold
  • udlandsrejser
  • uddannelses- og undervisningsformål
  • idrætsarrangementer
  • workshopper
  • indspilning af cd, mc eller lp
  • driftsomkostninger
  • arrangementer uden for Københavns Kommune, der ikke fremmer integrationen i Øresundsregionen
  • arrangementer, hvortil der ikke er offentlig adgang
  • produktion af bøger, film og video
  • ansøgninger modtaget efter fristudløb
  • projekter, hvortil der er modtaget anden støtte fra Københavns Kommune

 

 

Øvrighedsområdet

  1. Bemyndigelse til at afslå ansøgninger om legater, der ikke opfylder fundatsens formål (Kultur- og Fritidsudvalget den 5. februar 1998)
  2. Da der modtages en del ansøgninger om legater, hvor ansøger ikke opfylder bestemmelserne i fundatsen eller ikke har tilknytning til Københavns Kommune, blev forvaltningen bemyndiget til at afslå sådanne ansøgninger.

  3. Udvalget forelægges legatuddelinger til underretning, når fordelingen er foretaget af et særskilt udvalg, der er nedsat i henhold til fundatsen (Kultur- og Fritidsudvalget den 5. februar 1998)
  4. Efter flere fundatser tildeles legater efter indstilling fra et udvalg, der er nedsat i henhold til fundatsen. Disse sager vil efterfølgende blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget til underretning.

  5. Bemyndigelse til efter anmodning at ændre et tildelt rejselegat til et almindeligt studielegat, når legatmodtageren ikke gennemfører studierejsen (Kultur- og Fritidsudvalget den 26. februar 1998)
  6. Forvaltningen (Legatkontoret) er bemyndiget til – uden yderligere forelæggelse – at ændre afgørelsen i sager, hvor ansøgere, der har fået bevilget rejselegat, alligevel ikke kan gennemføre studierejsen. I disse tilfælde ændres rejselegatet efter anmodning til almindeligt studielegat.

  7. Bemyndigelse vedrørende fremtidige udbetalinger af partistøtte (Kultur- og Fritidsudvalget den 26. marts 1998)
  8. Under henvisning til at ydelse af partistøtte er lovbestemt og skal ydes hvert år, delegerede udvalget sin kompetence til at foretage de omhandlede udbetalinger til forvaltningen.

  9. Bemyndigelse til at foretage uddelinger fra legaterne "Det Nissenske Kapelgods", "Casper Benzons legat" og "Det Caroline Benzon-Lous´sk Legat" i henhold til de fastsatte retningslinier med efterfølgende orientering af udvalget (Kultur- og Fritidsudvalget den 5. november 1998)
  10. Bemyndigelsen er givet til forvaltningen af praktiske grunde, idet der ikke er tale om afgørelser af politisk eller principiel karakter. Uddelingen sker i henhold til de fastsatte retningslinier herom.

  11. Bemyndigelse til at foretage uddelinger fra legaterne "Københavns Kommunes legat for værdige, trængende personer", "Emmy og Edvard Arnhofs Legat for hushjælp til allerfattigste syge i København", "Direktør Michael Hermann Nielsens mindelegat afd. A og B", "Tandlæge Agnes Wibeks mindelegat", "Guldsmedemester Jørgen Dalsgaards Legatfond for værdige, trængende personer i København" og "Fhv. kommunelærer Otto Ludvig Grønbech og hustru Kirstine Maria, f. Halkjærs legat" i henhold til retningslinier og praksis med efterfølgende orientering af udvalget (Kultur- og Fritidsudvalget den 26. november 1998)
  12. Bemyndigelsen er givet til forvaltningen af praktiske grunde, idet der dels ikke er tale om afgørelser af politisk eller principiel karakter og dels uddeles legat til alle, der opfylder betingelserne. Uddelingen sker i henhold til de fastsatte retningslinier herom.

  13. Bemyndigelse til at foretage uddelinger fra legaterne "Københavns Kommunes legat for uddannelse, etablering mv. samt Københavns kommunes fond til minde om Danmarks befrielse", "Fabrikant Jans Ulfbeck og hustru Carla, f. Ranvers mindelegat til hjælp for uddannelse af unge mennesker" og "Georg og Emilie Petersens legatfond" i henhold til retningslinier og praksis med efterfølgende orientering af udvalget og til – efter anmodning – at ændre studierejselegater til almindelige studielegater (Kultur- og Fritidsudvalget den 25. februar 1999)
  14. Bemyndigelsen er givet til forvaltningen af praktiske grunde, idet der ikke er tale om afgørelser af politisk eller principiel karakter. Uddelingen sker i henhold til de fastsatte retningslinier og praksis.

  15. Bemyndigelse til at give afslag på ansøgninger til visse legater på grund af manglende midler med efterfølgende orientering af udvalget (Kultur- og Fritidsudvalget den 3. juni 1999)

Udvalget bemyndigede forvaltningen til at give afslag på grund af manglende midler på ansøgninger fra følgende legater:

  • "Københavns kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste",
  • "Københavns kommunes legat for institutioner",
  • "Direktør Michael Hermann Nielsens mindelegat, afd. B",
  • "Georg & Emilie Petersens legatfond",
  • "Salomon Soldin og hustru Hanne Soldin's legat" og
  • "Københavns Kommunes Fællesfond til fordel for børn og unge"

  1. Bemyndigelse til at meddele tilladelse til brug af Københavns Kommunes byvåben og logo efter de gældende retningslinier (Kultur- og Fritidsudvalget den 16. marts 2000)
  2. I henhold til § 4, stk. 2 i lov om kommunernes styrelse er kommunevåben og -segl, der er registreret i Patentdirektoratet, forbeholdt de kommunale myndigheder. Kommunalbestyrelsen kan meddele tilladelse til brug af kommunens våben og logo. Kompetencen ligger hos Kultur- og Fritidsudvalget, jf. styrelsesvedtægtens § 15, stk. 2. Der er tale om et meget begrænset sagsantal, men sagsbehandlingstiden forekommer uforholdsmæssig lang, når en afgørelse skal afvente udvalgsbehandling. På den baggrund blev kompetencen til at meddele tilladelse til brug af byvåben og logo delegeret til forvaltningen.

  3. Bemyndigelse til at foretage uddelinger fra "Grosserer Niels Brocks og hans hustrus Lene Bredal medgiftsudstyrslegat" i henhold til de fastlagte retningslinier med efterfølgende orientering af udvalget (Kultur- og Fritidsudvalget den 8. juni 2000)
  4. Forvaltningen er bemyndiget at foretage uddelinger fra ovennævnte familielegat i henhold til de fastsatte retningslinier. Begrundelsen er praktiske årsager, idet der ikke er tale om afgørelser af politisk eller principiel karakter.

  5. Bemyndigelse til at foretage indstilling til Told- og Skattestyrelsen i ansøgninger om opstilling af gevinstgivende spilleautomater, for så vidt angår problemfrie sager (Kultur- og Fritidsudvalget den 20. juni 2001)
  6. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstillede til mødet den 26. oktober 2000, at Kultur- og Fritidsudvalget delegerer indstillingsretten i § 9 i lov om gevinstgivende spilleautomater til Kultur- og Fritidsforvaltningen for så vidt angår ansøgninger om opstilling af indtil 20 gevinstgivende spilleautomater. Med denne delegation vil alene ansøgninger om opstilling af 20 eller flere gevinstgivende spilleautomater (større spillehaller) blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget. Formålet med forslaget om delegation var praktiske hensyn. Udvalget tiltrådte ikke dette forslag om delegation. Derimod tiltrådte et flertal i udvalget på mødet den 20. juni 2001 et medlemsforslag om, at der meddeles en generel delegation til forvaltningen om at afgive udtalelser i problemfrie sager om opstilling af gevinstgivende spilleautomater.

    Ejendomsområdet mv.

  7. Bemyndigelse til at indgå lejeaftaler samt lejefastsættelse på almindelige markedsvilkår, for så vidt angår diverse erhvervslejemål (Kultur- og Fritidsudvalget den 30. april 1998)
  8. Forvaltningen administrerer et stort antal erhvervslejemål, administrationslejemål, lejemål vedrørende ubebyggede arealer mv. Af praktiske årsager er forvaltningen bemyndiget til at indgå lejeaftaler for disse lejemål. Det forudsættes, at lejefastsættelsen som udgangspunkt sker på almindelige markedsvilkår.

  9. Bemyndigelse til indgåelse af lejeaftaler for så vidt angår boliger (Kultur- og Fritidsudvalget den 30. april 1998)
  10. Området er reguleret i lejeloven og lov om midlertidig regulering af boligforholdene (for så vidt angår regulering af lejens størrelse). Det fremgår af boligreguleringsloven, at lejen ved lejeaftalens indgåelse ikke må overstige det beløb, der kan dække ejendommens nødvendige driftsudgifter og afkastningen af ejendommens værdi (omkostningsbestemt leje). Der kan dog tillægges en beregnet forbedringsforhøjelse, hvis der er tale om et lejemål, der er forbedret. Det fremgår videre af boligreguleringsloven, at lejen for det lejemål, som er gennemgribende forbedret, ikke må fastsættes til et beløb, der væsentligt overstiger det lejedes værdi efter lejeloven. Idet såvel lejens størrelse som øvrige lejevilkår i omfattende grad er reguleret ved ufravigelige lovbestemmelser, er forvaltningen bemyndiget til at indgå lejeaftaler fo r så vidt angår beboelseslejemål.

  11. Bemyndigelse til at forestå udbudsforretninger ved større anskaffelser eller bygningsarbejder mv. (Kultur- og Fritidsudvalget den 30. april 1998)
  12. Kultur- og Fritidsudvalget foretager (normalt én gang årligt) prioriteringer af større vedligeholdelsesopgaver inden for de rammer, der er fastlagt i det vedtagne budget og af eventuelle andre beslutninger i Borgerrepræsentationen. Forvaltningen varetager udførelsen af den daglige drift ligesom forvaltningen – med respekt for de prioriteringer, der besluttes i udvalget – er bemyndiget til at forestå udbudsforretninger ved større anskaffelser eller bygningsarbejder mv., der er nødvendige for udførelsen af opgaverne.

     

    Folkeoplysningsområdet

  13. Delegation til Folkeoplysningssekretariatet til at nedsætte lokaletilskud, når udgiften ikke står i rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalernes anvendelse (Kultur- og Fritidsudvalget den 6. august 2001)
  14. Det følger af folkeoplysningslovens § 24, stk. 1, at kommunalbestyrelsen efter indstilling fra eller høring af folkeoplysningsudvalget kan nedsætte lokaletilskuddet, hvis driftsudgifterne til et almindeligt lokale ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets anvendelse i øvrigt. Der er tale om et betydeligt sagsomfang og sagerne er typisk af administrativ karakter, hvorfor opgaven er delegeret til forvaltningen.

  15. Delegation til Folkeoplysningssekretariatet til at træffe beslutning om tilbagebetaling af tilskud eller modregning i kommende års tilskud, når aktivitetsomfanget ikke er blevet så stort, som man lagde til grund ved tilskudstildelingen (Kultur- og Fritidsudvalget den 6. august 1998)
  16. Sager om efterregulering af tilskud er typisk af administrativ karakter. I mange sager må det efter modtagelse af regnskabet konstateres, at der skal ske en efterregulering i form af tilbagebetaling eller merudbetaling. For at aflaste udvalget er denne opgave delegeret til forvaltningen.

  17. Bemyndigelse til Folkeoplysningssekretariatet til at foretage uopsættelige tabsbegrænsende dispositioner over for foreninger, der ikke anvender tilskud i overensstemmelse med reglerne (Kultur- og Fritidsudvalget den 6. august 1998)
  18. Bemyndigelsen til forvaltningen til at foretage uopsættelige tabsbegrænsende dispositioner har vist sig hensigtsmæssig. Ved en konstatering af, at en forening ikke overholder reglerne for anvendelse af tilskud, kan det ofte være nødvendigt at handle omgående. Der kan f.eks. være tale om, at kommende rater af tilskud skal tilbageholdes for at forhindre yderligere økonomiske tab. I sådanne tilfælde er det af tidsmæssige grunde ofte ikke muligt at forelægge sagen for Kultur- og Fritidsudvalget inden det er nødvendigt at handle.

     

     

     

    Øvrige områder

  19. Bemyndigelse til at besvare henvendelser, herunder høringsanmodninger fra andre offentlige myndigheder, når henvendelserne ikke er af principiel eller politisk karakter (Kultur- og Fritidsudvalget den 30. april 1998)
  20. Københavns Kommune modtager lovforslag til høring som selvstændig høringspart i lighed med Kommunernes Landsforening, Amtsrådsforeningen og Frederiksberg Kommune. Høringsfristerne er ofte særdeles korte, hvorfor borgmesteren er bemyndiget til at forestå besvarelserne af sådanne høringer i det omfang henvendelserne ikke er af principiel eller politisk karakter.

    Herudover skal supplerende anføres, at Økonomiforvaltningen ofte forestår koordineringen af høringer om lovforslag mv., og i denne forbindelse foretager en administrativ høring af de øvrige forvaltninger. Sådanne administrative høringer besvares administrativt af forvaltningen.

  21. Bemyndigelse til at besvare henvendelser fra borgere eller organisationer, såfremt henvendelserne ikke er af principiel eller politisk karakter (Kultur- og Fritidsudvalget den 30. april 1998).
  22. Borgmesteren modtager en række henvendelser fra borgere og organisationer om forhold, der nok hører inden for Kultur- og Fritidsudvalgets område, men som ikke er af principiel eller politisk karakter. Af praktiske grunde og af hensyn til, at der kan afgives hurtige svar, er borgmesteren bemyndiget til at besvare sådanne henvendelser.

  23. Bemyndigelse til at besvare høringer vedrørende lokalplanforslag med henblik på efterfølgende forelæggelse af høringssvaret for udvalget for så vidt, at besvarelsen har et substantielt indhold (Kultur- og Fritidsudvalget den 7. maj 1998)
  24. Kultur- og Fritidsforvaltningen modtager jævnligt udkast til lokalplanforslag til udtalelse. Erfaringsmæssigt er der i den langt overvejende del af de fremsendte forslag ikke bemærkninger fra Kultur- og Fritidsforvaltningens side. Herudover er svarfristen sædvanligvis yderst kort, hvorfor der oftest ikke vil være mulighed for at forelægge eventuelle bemærkninger fra berørte forvaltningsområder for udvalget. Forvaltningen blev bemyndiget til at besvare sådanne høringer, dog således at såfremt et lokalplanforslag har et for Kultur- og Fritidsudvalgets ressort substantielt indhold, vil forvaltningens høringssvar efterfølgende blive forelagt udvalget.

  25. Bemyndigelse til at besvare klager fra borgere eller andre over KI´s ydelser i henhold til driftskontrakten, med efterfølgende orientering af udvalget (Kultur- og Fritidsudvalget den 17. december 1998)
  26. Kultur- og Fritidsudvalget er ankeinstans i forhold til at borgere eller andre måtte klage over KI's ydelser i henhold til driftskontrakten mellem kommunen og den selvejende institution. Borgmesteren er bemyndiget til at besvare sådanne klager.

  27. Bemyndigelse til at aflyse et ordinært udvalgsmøde, såfremt der ikke foreligger tilstrækkeligt mange sager (Kultur- og Fritidsudvalget den 17. december 1998)
  28. Det er almindelig praksis, at udvalget i forbindelse med vedtagelsen af den årlige mødeplan bemyndiger borgmesteren til at aflyse et ordinært udvalgsmøde, såfremt der ikke foreligger tilstrækkeligt mange sager.

  29. Bemyndigelse til at godkende afskrivning af uerholdelige fordringer i de tilfælde, hvor afskrivningen ikke har væsentlige budgetmæssige konsekvenser (Kultur- og Fritidsudvalget den 30. august 2001)
  30. Forvaltningen er bemyndiget til at godkende afskrivning af uerholdelige fordringer i de tilfælde, hvor afskrivningen ikke har væsentlige budgetmæssige konsekvenser. En væsentlig del af de fordringer, der rejses af forvaltningen over for borgere, virksomheder, foreninger m.fl., enkeltvis er af en meget beskeden størrelse - nogle få tusinde kroner og mange under 1.000 kr. Den løbende administration af disse forhold vil derfor belaste udvalget i et ikke rimeligt omfang.

  31. Delegation af beslutningskompetencen vedrørende halsager til et udvalg bestående af overborgmesteren, borgmesteren for Kultur- og Fritidsforvaltningen samt 1. og 2. næstformand for Borgerrepræsentationen (Kultur- og Fritidsudvalget den 5. februar 1998)

Økonomiudvalget delegerer beslutningskopetencen vedrørende modtagelsessager til haludvalget. Kompetencen vedrørende halsager, der henhører under Kultur- og Fritidsudvalget (d.v.s. udstillinger, koncerter mv. i Rådhushallen) delegeres tilsvarende til haludvalget, idet modtagelser, der sædvanligvis finder sted i Festsalen med tilstødende lokaler, også kan involvere Rådhushallen.

 

 

Konklusion

Det indstilles, at Kultur- og Fritidsudvalget viderefører de hidtidige delegationer.

Det vil kunne vise sig hensigtsmæssigt at foretage yderligere delegationer, således at udvalget kan aflastes for flere, mere rutineprægede sager. Det er forvaltningens opfattelse, at eventuelle indstillinger herom bør forelægges udvalget i forbindelse med konkrete sager på dagsordenen. På denne måde vil udvalgets medlemmer få det bedst mulige grundlag for at tage stilling til, om udvalget finder en delegation hensigtsmæssig henholdsvis ønsker en delegation. I det omfang det i løbet af udvalgets virke viser sig, at yderligere delegationer er hensigtsmæssige, vil der derfor blive forelagt indstilling herom for udvalget.

Tilsvarende kan der vise sig et behov for eller et ønske om at foretage ændringer i forhold til de allerede bestående delegationer.

Delegationsoversigten vil løbende blive ajourført i overensstemmelse med udvalgets vedtagelser herom.

Miljømæssige konsekvenser

Forslaget har ingen miljømæssige konsekvenser.

ØKONOMI

Forslaget har ingen økonomiske konsekvenser.

ANDRE KONSEKVENSER

Ingen.

HØRING

Der er ikke foretaget høring.

BILAG

1. Oversigt over delegationer

Ida Munk

/Preben Rohde

 

 

Til top