Samarbejdsaftale mellem Team Danmark og Københavns Kommune
Samarbejdsaftale mellem Team Danmark og Københavns Kommune
Kultur- og Fritidsudvalget
DAGSORDEN
for ordinært møde torsdag den 16. august 2007
Fraværende
Sager til beslutning
14. Samarbejdsaftale mellem Team Danmark og Københavns Kommune
(KFU 375/2007)
Sigtet med aftalen
er at styrke og fokusere Københavns Kommunes arbejde med eliteidræt.
INDSTILLING OG Beslutning
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler Økonomiudvalget, |
Problemstilling
Københavns Kommune satser målrettet på at styrke eliteidrætten i Københavns Kommune. Et væsentligt element i dette initiativ var oprettelsen af Team Copenhagen i 2004.
Team Copenhagen har arbejdet sammen med Team Danmark om at iværksætte initiativer, der kan forbedre rammerne for de københavnske eliteidrætsudøvere. Dialogen skal ses i forlængelse af Team Danmarks målsætning om at etablere samarbejdsaftaler med 20 danske kommuner. Samarbejdsaftalerne er gensidigt forpligtende og de giver kommunerne adgang til betegnelsen "eliteidrætskommuner".
Hidtil har Københavns Kommune bl.a. via Team Copenhagen haft et tæt, men uformelt samarbejde med Team Danmark. Team Danmark har ønsket, at kontakten formaliseres i form af en samarbejdsaftale.
Løsning
Udkast til en aftale (bilag 1) er udarbejdet af Team Copenhagen og Team
Danmark. Aftaleperioden løber fra 2007 til og med 2010.
Det er en rammeaftale uden juridiske bindinger. Den bygger på en række målsætninger, som Københavns Kommune, Team Copenhagen og Team Danmark i samarbejde vil søge at indfri i aftaleperioden.
Målsætningerne er:
· Københavns Kommune har p.t. forbundsgodkendte kraftcentre i følgende idrætsgrene: Gymnastik, roning, fægtning, triatlon og bordtennis. Der stræbes efter at etablere kraftcentre i taekwondo, atletik, svømning, trampolinspring, håndbold og fodbold i samarbejde med klubberne og specialforbundene i aftaleperioden
· Der stræbes imod et samarbejde mellem eliteklubber og ungdomsuddannelser med henblik på at etablere elitær morgentræning i flere af de oven for nævnte idrætsgrene
· Team Danmark og Københavns Kommune søger at implementere det aldersrelaterede træningskoncept i udvalgte idrætsgrene
· Der stræbes efter at etablere 1 (eller flere) idrætsfolkeskole(-r) i aftaleperioden
· Der skal gennem et samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner arbejdes for at sikre fleksible uddannelsesmuligheder, som muliggør, at den eliteaktive vil kunne forfølge sine sportslige mål samtidig med, at der kan tages en kompetencegivende uddannelse
· Der stiles imod etablering af lokale træningsmiljøer, hvor der er fokus på alsidig fysisk træning af talenterne, og hvor der, så vidt muligt, søges etableret samarbejde herom på tværs af idrætsgrenene
· Der stiles imod inddragelse af erhvervslivet som samarbejdspartner for Team Copenhagen, hvor muligheder for at formidle f.eks. fleksible lærepladser og jobs kan udnyttes
Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at samarbejdsaftalen ligger inden for rammerne af den Idrætspolitiske Redegørelse 2006 og Københavns Kommunes retningslinier for fordeling af tid i idrætsfaciliteterne.
Målene i planen skal blandt andet realiseres i samarbejde med Team Copenhagens sponsorer. Her er en af intentionerne at etablere fleksible arbejdspladser. Det skal ske i samarbejde med sponsorerne – ofte i sponsorernes egne virksomheder.
Økonomi
Aftalen indebærer, at Team Danmark i aftaleperioden yder Team Copenhagen et årligt tilskud på 75.000 kr. Midlerne skal anvendes til at understøtte koordinationen af samarbejdet mellem eliteklubber og ungdomsuddannelser om at eta blere elitær morgentræning i tilknytning til uddannelsesforløbet.
Indstillingen har ingen umiddelbare økonomiske konsekvenser for Københavns Kommune.
Videre proces
Sagen vil blive sendt i høring i Børne- og Ungdomsudvalget, da aftalen også indeholder forslag om at etablere flere idrætsskoler i København. Høringssvaret fra Børne- og Ungdomsudvalget vil foreligge ved Borgerrepræsentationens behandling af sagen.
Bilag
1. Forslag til samarbejdsaftale mellem Team Danmark og Københavns Kommune
Carsten Haurum
/Mads Kamp Hansen