Mødedato: 13.01.2005, kl. 15:00

Evaluering af pilotprojekt "KULTUR OG IDRÆT I DÆKNINGSGRAVE"

Evaluering af pilotprojekt "KULTUR OG IDRÆT I DÆKNINGSGRAVE"

Kultur- og Fritidsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 13. januar 2005

 

 

11.      Evaluering af pilotprojekt "KULTUR OG IDRÆT I DÆKNINGSGRAVE"

(KFU   4/2005)

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget

 

at evalueringen af pilotprojektet "Kultur og idræt i dækningsgrave" tages til efterretning.

 

 

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 13. januar 2005

Indstillingen blev tiltrådt.

 

 

RESUME

På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2002 blev der afsat 750.000 kr. til pilotprojektet "Kultur og idræt i dækningsgrave" [1]. Formålet var at vurdere, hvorvidt ledige istandsatte dækningsgrave i København kan tilgodese og udfylde lokalebehov i det københavnske kultur- og idrætsliv.

 

En del istandsatte dækningsgrave blev allerede på dette tidspunkt lejet ud af Brandvæsenet, der til daglig forvalter anlæggene, til bl.a. kulturformål. Af det bevilgede beløb blev 50.000 kr. afsat til, at et arkitektfirma udarbejdede idéer til indretning, mens 700.000 blev afsat til restaurering og indretning af op til 7 bunkeranlæg til musikøvelokaler, spejder- og idrætsformål.

 

For at gøre det muligt at afprøve forskellige former for indgangspartier, ovenlys, underlag m.v., blev der frem til oktober 2003 søgt og modtaget tilladelse til istandsættelse af i alt 5 bunker-anlæg á tre rum. Fordelingen er som følger:

-         Østre Allé/Fælledparken: 3 anlæg á 3 rum til musikøvelokaleforening

-         Lersøparken: 1 anlæg á 3 rum til idrætsforening

-         Nørrebroparken: 1 anlæg á 3 rum til spejderforening

 

Åbningen af de nyistandsatte dækningsgrave skulle efter tidsplanen have fundet sted i august 2003. Denne tidsplan blev dog overskredet med mere end et halvt år, bl.a.  fordi indhentning af tilladelser tog længere tid end forventet, men også fordi selve istandsættelsen tog lang tid.

 

Pilotprojektet har vist, at den mest oplagte mulighed er at bruge istandsatte dækningsgrave til musikøvelokaler. En af konklusionerne i rapporten "De Kulturelle foreningers vilkår i København", var netop dækningsgravenes potentiale i forbindelse med det udbredte behov for flere øvelokaler i København. Det anbefales derfor, at der ved fremtidige projekter primært satses på øvelokaleformål og kulturelle foreninger generelt.[2]

 


 



[1] KFU 452/2002

[2] Evaluering af pilotprojektet "Kultur og idræt i dækningsgrave".


Til top