Husum Boldklub, status på Klubhusprojekt
Indstilling
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
1. at Kultur- og Fritidsudvalget tager status på Husum Boldklubs klubhusprojekt til efterretning.
Problemstilling
Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at der mangler 2-3 mio. kr. i Husum Boldklubs budget, for at det ønskede klubhusprojekt kan realiseres.
Husum Boldklub ser udfordringerne i forhold til manglende økonomi som værende noget mindre, men er bekymret for tidsplanen i projektet, da klubben har indgået aftale med en entreprenør.
Løsning
Husum Boldklub har fået bevilget i alt 10,95 mio. kr. fra Københavns Kommune til etablering af nyt klubhus, samt 2,5 mio. kr. fra Lokale- og Anlægsfonden. Foreningen har fået tegnet et klubhus på 533 m2, som blandt andet skal rumme klublokaler og omklædningsfaciliteter, heri med særskilt fokus på faciliteter for piger. Tegningsmaterialet kan ses i bilag 2. Det samlede anlægsbudget er på:
Klubhuspuljen 2015 | 459.000 kr. |
Klubhuspuljen 2017 | 4.000.000 kr. |
Budget 2018 | 6.500.000 kr. |
Lokale- og Anlægsfonden | 2.500.000 kr. |
Tilskudsmoms fra KK | 2.244.614 kr. |
I alt | 15.703.614 kr. |
Husum Boldklub har skrevet under på en totalentreprisekontrakt, hvor projektet er prissat til 12,8 mio. kr. ekskl. moms. Herudover skal tillægges 25 % i moms, på 3,2 mio. kr. Det giver et samlet beløb på 16 mio. kr.
I totalentreprisekontrakten tages der ikke højde for foreningens afholdte udgifter til konkurrenceprojekt, mulige udgifter til oprensning af forurenet jord, og uforudsete udgifter. Foreningen har medregnet 159.000 kr. til uforudsete udgifter. Københavns Kommune plejer at regne med mellem 10-20 % i uforudsete udgifter. Herudover vil der være udgifter i forbindelse med banklån. Banken kræver desuden, at foreningen hyrer en professionel bygherrerådgiver, hvis banken skal yde lån til mellemfinansiering, jf. Klubhuspuljens kriterier (bilag 1), hvilket vil give yderligere omkostninger.
Samlet set vurderer Kultur- og Fritidsforvaltningen at der mangler 2-3 mio.kr. hvis projektet skal realiseres.
Husum Boldklub foreslår selv en række tiltag for at reducere det manglende beløb. Heriblandt, at Københavns Kommune garanterer for byggeriet ved optagelse af banklån, eller at projektet realiseres via direkte træk på de kommunalt afsatte midler, uden mellemfinansiering fra en bank, og at kommunen betaler for oprensning og bortskaffelse af forurenet jord.
Kultur- og Fritidsforvaltningen har foreslået at finde besparelser ved at reducere i projektet, eller at foreningen optager et lån, og øger kontingentet, for at afdrage løbende i fremtiden.
En bevilling i Klubhuspuljen er alene tilskud til foreningernes projekter, hvor foreningerne selv står som bygherre med alt hvad dette indebærer af ansvar og tilladelser til gennemførelse af projektet.
Det bemærkes, at dette projekt er det hidtil største projekt i Klubhuspuljen, som en frivillig forening har stået i spidsen for at realisere.
Økonomi
Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.
Videre proces
Kultur- og Fritidsforvaltningen går i videre dialog med foreningen om løsningsforslag. Når der er en sammenhængende finansieringsplan, vil projektet blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget til godkendelse.
Mette Touborg
/Mads Kamp Hansen
Beslutning
Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 11. oktober 2018:
Følgende repræsentanter fra Husum Boldklub havde inden behandlingen af punktet foretræde for udvalget om sagen:
- Jan Sivertsen
- Rasmus Toppel
Kultur- og Fritidsudvalget konstaterer at entreprenøren har påtaget sig den fulde risiko ved projektet, hvorfor Husum Boldklub ikke afsætter midler til uforudsete udgifter til projektet.
Kultur- og Fritidsudvalget bekræfter, at man kan arbejde videre med projektet som beskrevet i bilag 2, idet det forudsættes, at udgifter til jordoprensning og korrekt momssats afholdes af Husum Boldklub. Kultur- og Fritidsudvalget vil arbejde for, at foreningen kan låne de ca. 400.000 kr., projektet mangler af Kultur- og Fritidsudvalget, alternativt rejse sagen i forhandlingerne om overførselssagen.
Kultur- og Fritidsudvalget bemyndiger forvaltningen til at indgå en tilskudsaftale, hvorefter tilskuddet kan udbetales løbende til foreningen, så det ikke vil være nødvendigt at skaffe mellemfinansiering. Det forudsættes, at Husum Boldklub har ansvaret for at føre tilsyn med byggeriet og anvise betaling i en takt, så det sikres, at projektet gennemføres i sin helhed indenfor den afsatte økonomi.