Mødedato: 08.12.2011, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Udmøntning af budgetbevilling til C:NTACT

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til udmøntning af bevilling til C:NTACT fra budget 2012 .

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at

1. Kultur - og Fritidsudvalget godkender udmøntning af bevilling til C:NTACT fra budget 2012.


Problemstilling

C:NTACT er en selvstændig fond, der har til huse på Betty Nansen Teatret. Siden 2004 har C:NTACT lavet kunstneriske projekter for unge med forskellige kulturelle og sociale baggrunde.

C:NTACT ønsker at indgå i et tre-årigt samarbejde med Københavns Kommune med det formål at lave en mere langsigtet indsats for og med børn og unge.

Der er med budget 2012 bevilget 500.000 kr. årligt i perioden 2012-2014 til denne indsats.

Løsning

Formålet med indsatsen er at skabe inklusion og nedbryde fordomme blandt unge gennem deltagelse i kreative og udviklende processer. C:NTACT involverer med indsatsen cirka fem skoler i forskelligartede boligområder, således at børn og unge med forskellige baggrunde møder hinanden. Gennem samarbejde med professionelle kunstnere og undervisere får lærere og elever redskaber til at præsentere egne historier, tanker og drømme i en kunstnerisk sammenhæng og til at forstå og bearbejde deres opfattelser af religiøse, sociale og etniske forskelle. Samtidig får publikum til elevernes teater- og filmproduktioner mulighed for at møde historier med rod i virkelige personer og oplevelser. 

Gennem dette arbejde kan C:NTACT bibringe de deltagende en større ansvarlighed, selvrespekt og selvtillid, ligesom indsatsen kan forbedre deltagernes evner til at kommunikere, samarbejde og være sociale. Yderligere kan indsatsen fremme både deltagere og publikums grundlæggende forståelse for kulturelle og sociale forskelligheder og underbygge en dialogorienteret bevidsthed som alternativ til en potentiel marginalisering og radikalisering af målgruppen.

C:NTACT vil med indsatsen realisere to projekter:
a) et scenisk forløb for 120-130 elever fra 8. klasse (og ca 5500 publikummer).
Forløbet involverer bl.a. lærer- og elevworkshops samt en afsluttende, stor sceneproduktion.

b) et medieforløb for 70-80 elever fra 8. klasse
Forløbet involverer bl.a. lærer- og elevworkshops samt afsluttende videoproduktioner.

Indsatsen koordineres med Kultur- og Fritidsforvaltningens KulturGuideprojekt, og det koordineres med Børne - og Ungdomsforvaltningen, hvilke københavnske skoler indsatsen kommer ud på.

Kultur- og Fritidsforvaltningen vil sikre at C:NTACT skaber mest mulig synergi med eksisterende tiltag, herunder at arbejde med mulighederne for at fastholde de unge, som ønsker at fortsætte den kreativt udviklende proces.

For at sikre at mulighederne for samarbejde og synergi udnyttes og for at sikre fremdrift i indsatsen, tilknyttes en konsulent fra Kultur- og Fritidsforvaltningen. Konsulentens konkrete opgaver vil bl.a. bestå i hjælp til planlægning af indsatsen samt løbende rådgivning og vejledning efter behov. Konsulenten fungerer som C:NTACTs indgang til kommunen, og kan fx hjælpe med at skabe samarbejdsflader til relevante lokale aktører. Konsulenten har yderligere til opgave at sikre løbende evaluering af indsatsen gennem monitorering i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens Projektbank.

Økonomi

Der er afsat 500.000 kr. årligt i perioden 2012-14. C:NTACT vil bruge midlerne på elev- og lærerworkshops samt diverse udgifter til scene- og medieproduktioner. C:NTACT egenfinansierer indsatsen med 1.725.000 kr.

C:NTACT har tidligere modtaget midler fra Københavns Kommune. Senest har C:NTACT i 2011 modtaget 206.000 kr. fra Børne- og Ungdomsforvaltningen for at udføre en række kreative workshops på udvalgte skoler. 

Midlerne udbetales i to årlige rater og der aflægges årligt regnskab. 

Videre proces

Der udarbejdes en samarbejdsaftale, og indsatsen starter 1. januar 2012. 

Evaluering af den samlede indsats sendes til Kultur- og Fritidsforvaltningen efter endt projektperiode.

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 8. december 2011:


Indstillingen blev godkendt.
Til top