Indkøbspolitik for Kultur- og Fritidsforvaltningen 2011-2014
Indstilling og beslutning
1. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender indkøbspolitik for Kultur- og Fritidsforvaltningen 2011-2014 jfr. bilag 1.
Problemstilling
Den 10. marts 2011 vedtog Borgerrepræsentationen ’Fælles indkøb’ – mere velfærd – Indkøbspolitik for Københavns Kommune 2011-2014, der fastlægger de overordnede målsætninger og principper for, hvordan kommunen indkøber varer, tjenesteydelser og bygge- og anlægsarbejder i forbindelse med løsning af kommunale opgaver.
I overensstemmelse med indkøbspolitikken skal de enkelte forvaltninger/fagudvalg selv vedtage deres egen indkøbspolitik, der beskriver, på hvilke vare- og tjenesteydelsesområder, der indgås centrale, obligatoriske aftaler, og på hvilket niveau i organisationen, indkøbsansvaret for andre vareområder placeres.
Løsning
Øget ansvar til institutionerne/enhederne
I Kultur- og Fritidsforvaltningen er indkøbsansvaret delegeret til den enkelte decentrale enhed. Den budgetansvarlige, der køber ind på vegne af Københavns Kommune, er dermed ansvarlig for at overholde de gældende politiske beslutninger, herunder Københavns Kommunes og Kultur- og Fritidsforvaltningens indkøbspolitik, Borgerrepræsentations beslutninger vedr. sociale og etiske klausuler, skærpede miljøkrav og ikke mindst de udbudsretlige regler.
Den budgetansvarlige er således forpligtet til løbende at holde sig orienteret omkring obligatoriske aftaler og handle ind på disse og samtidig løbende at holde sig orienteret omkring den udbudsretlige udvikling. Kultur- og Fritidsforvaltningens Servicecenter vil sikre, at institutioner og enheder har overskuelig adgang til den nødvendige information om regler og aftaler.
Øget fokus på indkøb i Kultur- og Fritidsforvaltningen
Kultur- og Fritidsforvaltningen indgår i arbejde på tværs af forvaltningerne for at sikre forvaltningen medindflydelse på fælles beslutninger i Københavns Kommune. Deltagelsen giver bl.a. Kultur- og Fritidsforvaltningen indsigt i, hvilke indsatsområder forvaltningen skal fokusere på, således at Kultur- og Fritidsforvaltningen opfylder de kriterier og retningslinjer der er udstukket indenfor indkøbsområdet. Ligeledes arbejder Kultur- og Fritidsforvaltningen på at få overblik over forvaltningens indkøbsvaner og udbrede de værktøjer, der bliver stillet til rådighed i kommunen for at sikre effektive indkøb. Kultur- og Fritidsforvaltningen vil fokusere på om forvaltningen kan indgå indkøbsaftaler, der understøtter enhedernes hverdag for at sikre en fornuftig og effektiv varetagelse af området.
Økonomi
Videre proces
Carsten Haurum
/Jens Ingemann
Beslutning
Indstillingen blev godkendt.
Kultur- og Fritidsudvalget lagde vægt på en kommende tilfredshedsundersøgelse af indkøbspolitiken, herunder erfaringer fra institutionerne.
Kultur- og Fritidsforvaltningen blev anmodet om at undersøge mulighederne for at selvejende institutioner (teatre, spillesteder mv.) kan tilbydes at indgå i ordningen.