Mødedato: 08.12.2011, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Forelæggelse af Københavns Ejendommes Udbuds- og anlægsstrategi 2011-2012

Se alle bilag
I henhold til budget 2012 forelægges Københavns Ejendommes Udbuds- og Anlægsstrategi 2011-2012 til efterretning.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget overfor Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen anbefaler,

at Københavns Ejendommes Udbuds- og anlægsstrategi 2011-2012 tages til efterretning

Problemstilling

Som følge af befolkningstilvæksten i Københavns Kommune er der en ekstraordinært stor kommunal byggeaktivitet i de kommende år. Med budget 2012 er det besluttet, at Kultur- og Fritidsudvalget udarbejder en udbuds- og anlægsstrategi ultimo 2011, som forelægges Borgerrepræsentationen. Strategien skal give et overblik over, hvorledes forvaltningen prioriterer, når der udbydes opgaver.

 

 

Løsning

Københavns Ejendomme er en professionel indkøbsorganisation, som løser hovedparten af sine opgaver via indkøb af ydelser fra eksterne parter. Københavns Ejendomme indkøber hovedsagligt rådgivningsydelser, entrepriser på byggeopgaver samt håndværker- og serviceydelser i forbindelse med byggeri, drift og vedligeholdelse af kommunens ejendomme.

 

Københavns Ejendomme søger hele tiden at forbedre og optimere indkøbsmetoderne, så borgerne i København får mest muligt byggeri og vedligeholdelse for pengene i den bedst mulige kvalitet. Derfor vurderer Københavns Ejendomme løbende mulighederne for at indgå i nye udbuds- og/eller samarbejdsformer med private virksomheder, ligesom der sker en løbende udvikling og forenkling af udbuds- og kontraktskabeloner.

 

Københavns Ejendomme samarbejder med Center for Anlæg og Udbud i TMF om erfaringsudveksling og udvikling af fælles strategier og tiltag på relevante områder.

 

Det fremgår af vedlagte Udbuds- og Anlægsstrategi 2011-2012, at Københavns Ejendomme i denne periode har særlig fokus på:

 

  • Prioritering af anlægsprojekter
  • Muligheder for at bundte anlægsprojekter
  • Hastighedsfremmende incitamenter og samarbejdsmodeller
  • Totaløkonomiske hensyn i byggeri, herunder OPP og OPS

Bundtning af sager har allerede fundet sted blandt andet i forbindelse med renovering af 126 produktionskøkkener. Her blev køkkenentrepriserne udbudt i 3 bundter. Hvert bundt bestod af 6 køkkenentrepriser med option på yderligere 36 køkkenentrepriser. Arbejderne gennemføres i 3 runder i takt med, at opgaverne bliver færdigprojekteret. Det vurderes, at denne model har medført såvel tids- som ressourcemæssige besparelser.

OPS-elementer er ved at blive afprøvet i forbindelse med udbud af en ny daginstitution på Østerbro. Her kobles byggeentreprisen sammen med 5 års drift af energianlægget samt overvågning og styring af ejendommens energiforbrug. Modellen indeholder en incitamentsstruktur, som skal sikre, at driftshensyn indarbejdes i byggeriet, og at bygningen drives effektivt og lever op til energistandarden. Erfaringerne fra dette pilotprojekt vil blive fulgt tæt.

Udbuds- og anlægsstrategien åbner op for, at Københavns Ejendomme i 2012 og fremover i endnu højere grad anvender disse metoder til at øge anlægshastigheden og yderligere forbedre projekternes totaløkonomi.

Økonomi

Nærværende indstilling har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Efter behandling i Borgerrepræsentationen danner strategien grundlag for det videre arbejde i Københavns Ejendomme.

Carsten Haurum                                         Gyrithe Saltorp

 

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 8. december 2011:


Indstillingen blev godkendt.
Til top