Regnskabsprognose og halvårsregnskab for 2002 (juli-prognosen)
Regnskabsprognose og halvårsregnskab for 2002 (juli-prognosen)
Kultur- og Fritidsudvalget
BESLUTNINGSPROTOKOL
fra ordinært møde torsdag den 8. august 2002
15. Regnskabsprognose og halvårsregnskab for 2002 (juli-prognosen)
(KFU 290/2002)
INDSTILLING OG BESLUTNING
Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
at Kultur- og Fritidsudvalget godkender halvårsregnskab og regnskabsprognosen for 2002.
Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 8. august 2002
Indstillingen blev tiltrådt.
Udvalget tilsluttede sig et forslag fra Mona Heiberg om, at der på et af de førstkommende møder i Kultur- og Fritidsudvalget optages et dagsordenspunkt om drøftelse af mål- og rammestyring inden for Kultur- og Fritidsudvalgets område.
RESUME
Økonomiforvaltningen har ved brev af 27. juni 2002 indkaldt regnskabsprognose for 2002 pr. 22. juli 2002.
Ifølge Økonomiudvalgets retningslinier for indberetning skal indberetning ske i 2 afdelinger: forvaltningens og udvalgets indberetninger.
Forvaltningens vurdering af 1. halvår og forventet årsregnskab 2002 er rapporteret til Økonomiforvaltningen den 22. juli 2002 med forbehold for Kultur- og Fritidsudvalgets godkendelse.
Overholdelse af budgetrammen
For de rammebelagte områder forventes der i 2002 et samlet mindreforbrug på 30,8 mio. kr. fordelt med 4,4 mio. kr. på driftsområderne og 26,4 mio. kr. på anlægsområderne. Der forventes ingen forskydninger på finansposterne.
Halvårsregnskabet
Regnskabet for 1. halvår 2002 viser et mindreforbrug på 67 mio. kr. i forhold til periodens budget. Mindreforbruget fordeler sig med 12 mio. kr. på de rammebelagte driftsområder og 55 mio. kr. på de rammebelagte anlægsområder.
På driftsområderne indeholder mindreforbruget merudgifter på netto 1,4 mio. kr. vedrørende Den Brune Kødby. Der er endnu ikke noget grundlag for at fremskrive denne afvigelse til årsresultatet. Folkeoplysningsområdet har mindreudgifter på 2,2 mio. kr. som følge af bortfald af start- og udviklingspuljen. Denne afvigelse forventes at have en helårsvirkning af samme størrelse. Endelig er der vedrørende administrationsbygninger sket en fejlbogføring af indtægter på 4,5 mio. kr. Denne fejl berigtiges i 3. kvartal. Øvrige mindreudgifter på netto 6,7 mio. kr. skyldes periodeforskydninger inden for regnskabsåret.
Afvigelserne på anlægsområdet skyldes alle forskydninger i forhold til det periodiserede budget. Ingen af disse afvigelser forventes at have nogen betydning for årsresultatet.
På finansposterne, der ikke er budgetlagt, er der samlet (mer)udgifter på 74,1 mio. kr. i første halvår. De væsentligste bidrag til denne forskydning er en forøgelse af kortfristede tilgodehavender med 26,6 mio. kr. og en afvikling af kortfristet gæld med 47,4 mio. kr. I lighed med regnskabet for 1. kvartal er de likvide poster holdt udenfor regnskabet.
Prognosen
For de rammebelagte driftsområder udgøres det forventede mindreforbrug af en forventet mindreudgift på 2,2 mio. kr. som følge af en stedfunden ændring af folkeoplysningsloven. Endvidere forventes en budgetteret udgift på 1,2 mio. kr. til indkøb af inventar til et ny Sundbyvester Bibliotek først realiseret i 2003. Endelig er der budgetteret med garantiforpligtelser for 1 mio. kr., der ikke forventes realiseret i 2002.
I Ejendomsdrift er der forventning om mindreindtægter på 4,0 mio. kr. i forbindelse med den uafsluttede sag om lejeopkrævning for kolonihaver. Mindreindtægten dækkes ind ved tilsvarende besparelser på andre driftsområder inden for Ejendomsdrift.
På anlægsområderne er der vedrørende Bibliotekerne optaget 2 budgetbeløb på henholdsvis 13,4 mio. kr. til køb af ejendom til Sundbyvester Bibliotek og 13 mio. kr. til flytning af Vigerslev Bibliotek. Begge projekter forventes først realiseret i 2003.
Finansposterne
Økonomiudvalget har specielt anmodet om, at der redegøres for forventede afvigelser på finansposterne i 2002. Økonomiforvaltningen anfører som begrundelse herfor, at forvaltningerne sidst på året har ændret udbetalingsadfærd, så flere betalinger end normalt vedrørende følgende år er udbetalt ultimo året.
Kultur- og Fritidsforvaltningen mener ikke, der er grundlag for at antage, at der er sket en så markant ændring af betalingsadfærden omkring årsskiftet 2001/2002, at det vil påvirke finansforskydningerne i 2002 i nævneværdig grad.
Forvaltningen ser derfor ingen anledning til at ændre det hidtidige skøn om, at der ikke forventes nettoforskydninger på finansposterne i 2002.
Mål- og resultatopfølgningen
Tabel 2 viser målopfyldelsen på 6 af 8 udvalgte målsætninger i 2002-budgettet repræsenterende biblioteksområdet, kulturområdet og ejendomsområdet. For 2 definerede mål vedrørende kultur- og idrætsfaciliteter er der endnu ikke defineret eksakte resultatkrav.