Mødedato: 07.09.2006, kl. 15:00

Kultur- og Fritidsforvaltningens deltagelse i SSP samarbejdet

Se alle bilag

Kultur- og Fritidsforvaltningens deltagelse i SSP samarbejdet

Kultur- og Fritidsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 7. september 2006

 

Fraværende

 

 

 

Sager til beslutning

 

11.      Kultur- og Fritidsforvaltningens deltagelse i SSP samarbejdet

(KFU 369/2006)

 

INDSTILLING

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at finansieringen af Kultur-og Fritidsforvaltningens bidrag til SSP (0,5 mill. kr. årligt fra 2007 og frem) indgår i budgetforhandlingerne.

 

 

RESUME

I november 2004 indtrådte Kultur- og Fritidsforvaltningen i SSP København. Det skete som en følge af 10-punktsplanen over for utilpassede unge.

Bevæggrunden var bl.a., at samarbejdet kunne bidrage til en styrket indsats for at få især flere etniske minoritetsbørn og -unge til at tage aktivt del i kultur- og foreningslivet. Derudover har der været en forventning om, at det øgede lokale samarbejde kunne være med til at mindske kulturinstitutionernes problemer med grupper af børn og unge (primært med anden etnisk baggrund end dansk), som bruger kulturinstitutionerne som væresteder.

Kultur- og Fritidsforvaltningen er fuldgyldigt medlem af SSP, men bidrager ikke økonomisk til samarbejdet. De andre samarbejdspartnere i SSP København (Socialforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Københavns Politi) har nu bedt Kultur- og Fritidsforvaltningen afsøge sine muligheder for at bidrage til den fremtidige drift af SSP sekretariatet.

For bedre at kunne vurdere relevansen af SSP samarbejdet for Kultur- og Fritidsforvaltningen – og et evt. økonomisk bidrag hertil – blev der i juni måned 2006 gennemført en spørgeskemaundersøgelse med det formål at indsamle medarbejdernes erfaringer med og vurderinger af det lokale SSP samarbejde.

Undersøgelsen (bilag 1) viser, at Kultur- og Fritidsforvaltningen er blevet en aktiv medspiller i SSP samarbejdet; at medarbejderne i Kultur- og Fritidsforvaltningen generelt er tilfredse med SSP samarbejdet; og at medarbejderne mener, at udbyttet af samarbejdet står mål med det tidsmæssige input.

Det vurderes derfor hensigtsmæssigt, at Kultur- og Fritidsforvaltningen fra og med 2007 årligt bidrager med 0,5 mill. kr. som supplement til det nuværende driftsbudget for SSP Sekretariatet. Det foreslås, at finansieringen heraf indgår i budgetforhandlingerne.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Som led i vedtagelsen af 10-punktsplanen over for utilpassede unge i sommeren 2004 (FAU/UUU/KFU) blev Kultur- og Fritidsforvaltningen inviteret til at deltage i SSP samarbejd et. SSP samarbejdet har til formål at opbygge, anvende og vedligeholde et lokalt og bydækkende netværk, der har kriminalpræventiv virkning på børn og unges dagligdag.

Kultur- og Fritidsforvaltningen indtrådte i SSP København i november 2004. Bevæggrunden for at indtræde i SSP var bl.a., at samarbejdet kunne bidrage til en styrket indsats for at få især flere etniske minoritetsbørn og -unge til at tage aktiv del i kultur- og foreningslivet. Derudover har der været en forventning om, at det øgede lokale samarbejde kunne være med til at mindske kulturinstitutionernes problemer med grupper af børn og unge (primært med anden etnisk baggrund end dansk), som bruger kulturinstitutionerne som væresteder.

Siden november 2004 er 21 medarbejdere fra kulturhusene og bibliotekerne indtrådt i de lokale SSP grupper, og Kultur- og Fritidsdirektøren er indtrådt i SSP bestyrelsen. Forvaltningen er således fuldgyldigt medlem af SSP, men bidrager ikke økonomisk til samarbejdet. De andre samarbejdspartnere i SSP København (Socialforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Københavns Politi) har nu bedt Kultur- og Fritidsforvaltningen afsøge sine muligheder for at bidrage til den fremtidige drift af SSP sekretariatet.

For bedre at kunne vurdere relevansen af SSP samarbejdet for Kultur- og Fritidsforvaltningen – og et evt. økonomisk bidrag hertil – blev der i juni måned 2006 gennemført en spørgeskemaundersøgelse med det formål at indsamle medarbejdernes erfaringer med og vurderinger af SSP samarbejdet. Spørgeskemaerne er sendt til de 21 medarbejdere, der deltager i det lokale SSP samarbejde. 19 personer har udfyldt skemaet.

Undersøgelsen (bilag 1) viser, at medarbejderne i Kultur- og Fritidsforvaltningen generelt er tilfredse med SSP samarbejdet, og finder det relevant for både dem selv og deres arbejdsplads. Medarbejderne har derudover fået en større viden om, hvad der sker i de enkelte lokalområder samt om, hvordan og hvornår de kan trække på de andre aktører i SSP. Samlet set vurderer medarbejderne, at udbyttet af samarbejdet står mål med det tidsmæssige input. Eksempelvis oplever halvdelen af svarpersonerne, at de i høj eller nogen grad har fået hjælp fra SSP til at løse konkrete konflikter og problemstillinger på kulturinstitutionerne.

Undersøgelsen tegner et billede af Kultur- og Fritidsforvaltningen som en aktiv og positiv medspiller i SSP, og forvaltningen vurderer derfor, at det vil være hensigtsmæssigt, at Kultur- og Fritidsforvaltningen fra og med 2007 årligt bidrager med 0,5 mill. kr. som supplement til det nuværende driftsbudget for SSP Sekretariatet. Det foreslås, at finansieringen heraf indgår i budgetforhandlingerne.

Det samlede driftsbudget for SSP Sekretariatet var i 2005 på 2,5 mill. kr. Driftsudgifterne deles i dag ligeligt mellem Socialforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Københavns Politi, som hver bidrager med ca. 820.000 kr. Dertil kommer, at Socialforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Københavns Politi hver har en medarbejder placeret i Sekretariatet.

Da Kultur- og Fritidsforvaltningens kriminalpræventive forpligtelser ikke er at ligne med de andre samarbejdspartneres forpligtelser på dette område, foreslås det, at Kultur- og Fritidsforvaltningens økonomiske bidrag er mindre end de andre samarbejdspartneres. Af samme grund skønnes det ikke nødvendigt at placere en medarbejder i SSP Sekretariatet.

Et økonomisk bidrag til SSP vil omvendt indebære, at Kultur- og Fritidsforvaltningen i højere grad bliver en ligeværdig samarbejdspartner, som kan stille krav til og præge SSP samarbejdet – især i forhold til at afhjælpe konflikter og uro på kulturinstitutionerne og styrke indsatsen på kultur- og fritidsområdet.

Miljøvurdering

Indstillingen er ikke omfattet af Kultur- og Fritidsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes.

 

Økonomi

Der er ikke ledige midler på Kultur- og Fritidsudvalgets budget til dette formål. Det foreslås derfor, at finansieringen af Kultur- og Fritidsforvaltningens bidrag til SSP (0,5 mill. kr. årligt fra 2007 og frem) indgår i budgetforhandlingerne.

 

Bilag

1. "Kultur- og Fritidsforvaltningens deltagelse i SSP samarbejdet"

 

 

Carsten Haurum

/Mads Kamp Hansen

 


 

Bilag

Til top