Idrætshal ved Energicenter Voldparken
Indstilling og beslutning
1. at forslaget om en idrætshal ved Energicenter Voldparken til 45 mio. kr. i anlæg og 2,5 mio. kr. i årlig drift (p/l 2013) indgår i forhandlingerne om overførselssagen 2012-2013.
Problemstilling
Løsning
Der arbejdes med et projekt, der kan realiseres indenfor en anlægsramme på 45 mio. kr. og årlige driftsudgifter på 2,5 mio. kr. (p/l 2013). Heri indgår 100 siddepladser.
IF Stadion, Energicenter Voldparken og Områdefornyelsen Husum ønsker i alt 400 siddepladser. Vælger man en sådan løsning, fordyres projektet med 6 mio. kr.
Indhold
Ideoplægget indeholder en idrætshal på 1.800 til 2.000 kvadratmeter - alt afhængig af antallet af siddepladser. Udgangspunktet er en facilitet med boldbane på 20 x 40 meter med plads til f.eks. håndbold, badminton, volleyball, basketball og f.eks. futsal.
I faciliteten vil der være fire omklædningsrum på i størrelsesordenen 50 m2. To af disse er en ombygning og renovering af eksisterende omklædningsrum i nabobygningen. Der er også lagt op til, at der etableres to omklædningsrum til dommere/lærere, diverse depoter, toiletter og teknik- og rengøringsrum. Inden for en anlægsramme på 45 mio. kr. er der indarbejdet plads og økonomi til 100 tilskuerpladser.
IF Stadion ønsker at bruge hallen som hjemmebane. IF Stadion spiller pt. hjemmekampe i Bellahøjhallen. Her er der plads til 225 siddende tilskuere.
Brugerne
En ny idrætshal kan både bruges til idræt for foreninger og til idræt i dagtimerne af de fem omkringliggende skoler; Korsager Skole, Husum Skole, Brønshøj Skole, Katrinedal Skole og Bellahøj Skole (se bilag 2).
Placering
Hallen foreslås placeret ved siden af den eksisterende idrætshal på Energicenter Voldparken, så der opnås flest mulige synergier. Det er umiddelbart den placering, der bedst imødekommer brugernes ønsker og samtidig fastholder de grønne udenomsarealer til blandt andet boldspil.
Planforhold
Energicenter Voldparken ligger på den tidligere Voldparken Skole. Skolen er tegnet af arkitekten Kaj Fisker og klassificeret som bevaringsværdi i kategori 2. Området er ikke lokalplanlagt. Vælger man at bygge i tilknytning til den eksisterende idrætshal, kan der komme krav om lokalplan.
En begrænset bygningsmæssig indgriben i den eksisterende facade kræver tilladelse fra Center for Byggeri. Erfaringerne fra lignede projekter peger på, at det er muligt at få sådan tilladelse, hvis tilbygningen i sit arkitektoniske udtryk viser respekt for en hovedbygning, der er bevaringsværdig.
Økonomi
Forslaget koster 45 mio. kr. med 100 tilskuerpladser (p/l 2013). Vælger man at etablere yderligere 300 pladser, skal der herudover afsættes 6 mio. kr.
Københavns Ejendomme har givet et bud på periodisering/tidsplan for anlæggelsen af en idrætshal - under forudsætning af, at de får bestillingen i maj måned 2013.
De 45 mio. kr., som dette forslag koster, foreslås på baggrund af dette fordelt som følger:
2013 = 1 mio. kr.
2014 = 25 mio. kr.
2015 = 19 mio. kr.
Der tages forbehold for ovenstående pris og periodisering i forhold til jordbundsforhold, miljøforhold og lokalplanspligt på grunden. Såfremt der skal udarbejdes lokalplan, skal periodiseringen udskydes et år.
De årlige driftsudgifter er 2,5 mio. kr. (p/l 2013) for en brugerdreven hal med nøglekortløsning osv.
Økonomi
Videre proces
/Mads Kamp Hansen
Beslutning
Følgende repræsentant for foreningen til udvikling af EnergiCenter Voldparken havde inden behandlingen af punktet foretræde for udvlaget om sagen:
- Karsten Brissel (formand)
Dagsordenens punkter 4-9 og 16 blev behandlet under eet.
Indstillingen blev godkendt, idet Kultur- og Fritidsforvaltningen blev anmodet om at beskrive forskellige scenarier/gradueringer, hvis hallen skal opføres med flere end 100 tilskuerpladser og mulighederne for at opføre en hal billigere, end forudsat i skitseforslaget.
Susanne Møller tilkendegav, at Konservative ønsker 400 siddepladser.
Kultur- og Fritidsudvalget tilkendegav, at udvalget lægger stor vægt på, at Kultur- og Fritidsforvaltningen er i tæt dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen/Stadsarkitekten (facadekrav, da hovedbygningen er bevaringsværdig).