Mødedato: 05.05.2011, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Tilskud til projektet "Path Crossing"

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til støtte på 103.000 kr. årligt i 2011 og 2012 til medfinansiering af residency-projektet "Path Crossing".

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

1.    at Kultur- og Fritidsudvalget giver afslag til ansøgningen om medfinansiering på 103.000 kr. årligt i 2011 og 2012 til projektet "Path Crossing", da der ikke er afsat midler hertil på udvalgets budget. 

Problemstilling

Fabrikken for Kunst og Design søger om 103.000 kr. pr. år i 2011 og 2012 til medfinansiering af det EU-støttede program Paths Crossing.

Projektet "Path Crossing" har til formål at spotte og fremme store kunstneriske talenter fra Øst- og Centraleuropa samt opbygge nye samarbejdsnetværk mellem de deltagende lande og byer. Samarbejdsprojektet, der løber over 2 år, er delvist støttet af EU's Kulturprogram. Programmet koordineres overordnet af Helsinki International Artist-in-Residence Programme med deltagelse af Fabrikken, Baltic Art Centre, Temple Bar Gallery & Residency samt Nordisk Kunstnarsenter Dalsåsen. 

Fabrikken for Kunst og Design rummer mere end 50 værksteder for ca. 80 professionelle billedkunstnere. Fabrikken kan tilbyde 2 residencies af hver 3 måneders varighed, hvor den besøgende kunstner i samarbejde med Fabrikken og en kurator vil forberede, producere og gennemføre en større udstilling, som skal promoveres internationalt. Opholdet skal således have en karrierefremmende karakter og skabe forbindelser mellem kunstneren, offentligheden og andre aktører på kunstscenen.

Ansøgningen har været til høring i Københavns Kommunes Billedkunstudvalg, som udtaler:

"Københavns Billedkunstudvalg finder generelt, at Residency-programmers udveksling med omverdenen er væsentlige for den danske kunstscene og at programmerne bidrager til at sikre såvel netværksopbygning som international bevågenhed.

 

Paths Crossings særlige fokus på udveksling med nye og kommende EU-medlemslande i Øst- og Centraleuropa er meget relevant, da flere af disse lande har været kunstnerisk isolerede og manglet en kunstnerisk infrastruktur.

 

Fabrikken til Kunst og Design huser i forvejen flere Artist-in-Residency-programmer og vil derfor kunne tilbyde programmets kunstnere en bred kontaktflade. Omvendt vil også den danske kunstscene drage fordel af input fra andre – og mindre kendte – kunstscener i Europa."

Deltagelsen i projektet vil således kunne være af stor betydning for kunstscenen i de lande, der indtil nu har haft en til tider dramatisk fortid, og knytte samarbejder med de nuværende EU-lande med henblik på at skabe udveksling og fælles sammenhængskraft. Projektet vil desuden kunne give det københavnske billedkunstmiljø en saltvandsindsprøjtning fra et område, der hidtil ikke har været megen kontakt til og inspiration fra.

Løsning

EU, som allerede har givet tilsagn om støtte, bidrager med 49 % af projektets samlede budget, men støtten er betinget af en egenfinansiering på de resterende 51 %. Fabrikken har en beskeden økonomi og understreger, at den uden det ansøgte beløb bliver nødt til at indstille samarbejdet.

Forvaltningen indstiller, at der gives afslag på ansøgningen, da der ikke er afsat midler hertil på udvalgets budget.

Økonomi

Indstilling har ikke økonomiske konsekvenser.

Videre proces

_


    Carsten Haurum

                                                                / Merete Evers Dewilde

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 5. maj 2011:


Følgende repræsentant fra

Fabrikken for Kunst og Design havde inden behandlingen af punktet foretræde for udvalget om sagen:

  • Ida Munk (formand)
  • Jane Rowley (daglig leder)

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at yde støtte på 206.000 kr.
Kassemæssig dækning for beløbet anvises i 2011 på konto 3.35.64.1

Til top