Mødedato: 04.05.2006, kl. 13:00

Tillægsbevilling fra moderniseringspulje for skoler uden for udbygningsplanen i 2006

Se alle bilag

Tillægsbevilling fra moderniseringspulje for skoler uden for udbygningsplanen i 2006

Kultur- og Fritidsudvalget

 

DAGSORDEN

for ordinært møde torsdag den 4. maj 2006

 

Fraværende

 

 

 

Sager til beslutning

 

12.      Tillægsbevilling fra moderniseringspulje for skoler uden for udbygningsplanen i 2006

(KFU 223/2006)

 

INDSTILLING

 

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, at udvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,

 

at      der gives en anlægsbevilling på 2,72 mio. kr. til lokalemodernisering på Hanssted Skole, Grøndalsvængets Skole, Langelinieskolen, Sundbyøster Skole og Frederiksgård Skole. Udgiften afholdes i 2006. Der anvises dækning for udgiften på Børne- og Ungdomsudvalgets bevilling, konto 3.01.3 – folkeskoler, anlæg

 

at      indstillingen efter procedurerne for inddragelse af Kultur- og Fritidsudvalget i anlægsbevillingssagerne pr. 1. januar 2006 sendes til udtalelse i Kultur- og Fritidsudvalget inden behandling i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen

 

 

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 5. april 2006

Indstillingen blev godkendt.

 

 

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller

at Kultur- og Fritidsudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

"På baggrund af de foreliggende oplysninger har Kultur- og Fritidsudvalget ingen bemærkninger til Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling om Tillægsbevilling fra moderniseringspulje for skoler uden for udbygningsplanen i 2006.

Der søges en anlægsbevilling på 2,72 mio. kr. til lokalemodernisering på Hanssted Skole, Grøndalsvængets Skole, Langelinieskolen, Sundbyøster Skole og Frederiksgård Skole, udgiften afholdes i 2006. Ud af den samlede bevilling overføres 2,701 mio. kr. til Kultur- og Fritidsudvalget, Københavns Ejendomme, konto 3.01.3.

Der henvises i øvrigt til de forudsætninger og bemærkninger der fremgår af indstillingen og de vedlagte bilag, herunder det administrative høringssvar Københavns Ejendomme tidligere har afgivet til sagen."

 

 

RESUME

I forbindelse med budgetforliget for 2004 blev det vedtaget at afsætte i alt 52,6 mio. kr. til renovering af faglokaler m.m. på skoler, som ikke er på udbygningsoversigten, over en 4-årig periode (2004-2007) (moderniseringspuljen).

 

Der er i 2005 fra moderniseringspuljen bl.a. bevilget 16,115 mio. kr. til modernisering af følgende skoler: Hanssted Skole, Grøndalsvængets Skole, Langelinieskolen, Sundbyøster Skole og Frederiksgård Skole. Der er desuden for 2006 bevilget 2,95 mio. kr. til lokalemodernisering på Grøndalsvængets Skole (U196/04).

 

Projekterne på de ovenstående skoler har vist sig at blive dyrere end forventet, og der er derfor behov fra en tillægsbevilling fra moderniseringspuljen på i alt 2,72 mio. kr.

 

Der ansøges om anlægsbevilling på 2,72 mio. kr. Af den samlede bevilling overføres 2,701 mio. kr. til Københavns Ejendomme. Med tillægsbevillingen på 2,72 mio. kr. holder bevillingen sig inden for moderniseringspuljens samlede ramme for 2004-2007.

 

 

SAGSBESKRIVELSE

Baggrund

I forbindelse med budgettet for 2004 blev det vedtaget at afsætte i alt 52,6 mio. kr. til renovering af faglokaler m.m. på skoler, som ikke er på udbygningsoversigten, over en 4-årig periode (2004-2007) (moderniseringspuljen).

 

Pengene fra moderniseringspuljen fordeles efter behov/tilstand således, at skolerne efter endt renovering kommer op på sammenligneligt niveau med de skoler, som er omfattet af udbygningsoversigten.

 

Der er følgende principper for valg af opgaver på de enkelte skoler (i prioriteret rækkefølge):

  1. Istandsættelse af faglokaler med udgangspunkt i den eksisterende indretning. Hvis etablering af fagområder kan tilvejebringes inden for den økonomiske ramme, tilstræbes dette.
  2. Toiletter, bade- og omklædningsrum renoveres med sigte på mere tidssvarende forhold.
  3. I forbindelse med gymnastiksale kan gulve og lofter indgå i renoveringen.

 

Klasselokaler kan indgå i relation til at etablere tilfredsstillende akustisk miljø.

 

Øvrige områder såsom indgangspartier, trappeopgange etc. kan indgå i bestræbelserne på at nå en mere ensartet standard.

 

Der er i 2005 fra moderniseringspuljen bl.a. bevilget 16,115 mio. kr. til modernisering af følgende skoler: Hanssted Skole, Grøndalsvængets Skole, Langelinieskolen, Sundbyøster Skole og Frederiksgård Skole. Der er desuden for 2006 b evilget 2,95 mio. kr. til lokalemodernisering på Grøndalsvængets Skole (U196/04).

 

Projekterne på de ovenstående skoler har vist sig at blive dyrere end forventet, og der er derfor behov for en tillægsbevilling fra moderniseringspuljen på i alt 2,72 mio. kr.

 

I det nedenstående gennemgås de enkelte moderniseringsprojekter, herunder forklares det, hvorfor projekterne har vist sig at blive dyrere end forventet.

 

Afholdelsen af disse udgifter indebærer, at et mindre antal skoler end oprindeligt planlagt vil kunne blive omfattet af puljen.

 

 

Hanssted Skole

Projektet på Hanssted Skole indebærer blandt andet indretning af et stort naturvidenskabeligt område, nyt hjemkundskabslokale og et stort praktisk kreativt område med fagene sløjd, håndarbejde og billedkunst. Musiklokale flyttes til et "musikkens hus".

 

Årsagen til, at projektet på Hanssted Skole er blevet dyrere end forventet, er, at der ud over projekteringen har været ekstra behov for fundering til understøttelse af tilbygning. Ved udgravning fremkom en gammel olietank, der måtte bortskaffes. Der er i forbindelse med lukningen af Kommune Teknik København (KTK) opstået uklarhed om håndtering af byggearbejderne, og der verserer diskussion mellem bygherre og KTK om endelig afklaring af økonomi i forbindelse med entreprisesum og påståede ekstraarbejder. Det samlede merforbrug vurderes at udgøre 0,36 mio. kr. 

 

Grøndalsvængets Skole

Projektet på Grøndalsvængets Skole indebærer blandt andet indretning af kombineret sang/musik og bevægelsesområde med skolebod og kantinefaciliteter, bedre indretning af skolens indskolingsområde, totalrenovering af hjemkundskabslokale, indretning af praktisk/kreativt område til fagene træ/metalsløjd, håndarbejde og billedkunst.

 

Årsagen til, at projektet på Grøndalsvængets Skole, etape 1, er blevet dyrere end forventet, er, at eksisterende varmeforsyning ikke var tilstrækkelig til etablering af gulvvarme, og ekstra pumpe måtte etableres. Søjle med uhensigtsmæssig placering blev prioriteret fjernet, og der blev etableret ny bærende bjælke for tilstrækkelig bæreevne og understøtning. Derudover blev resultatet af licitation på etape 2 væsentligt dyrere end forventet. I alt vil projektet på Grøndalsvængets Skole således indebære et merforbrug på 1,4 mio. kr.

 

Langelinieskolen

Projektet på Langelinieskolen indebærer blandt andet indretning af et stort kombineret sang/musik og bevægelsesområde, indretning af praktisk/kreativt område til fagene håndarbejde og billedkunst og nyt hjemkundskabslokale.

 

Årsagen til merforbruget er, at der har været råd og svamp i tagkonstruktionen. I alt udgør merforbruget 0,05 mio. kr.

 

Sundbyøster Skole

Projektet på Sundbyøster Skole indebærer blandt andet indretning af praktisk/kreativt område til fagene sløjd, håndarbejde og billedkunst, indretning af pædagogisk center samt et stort basislokale med køkken.

 

Årsagen til, at projektet på Sundbyøster Skole er blevet dyrere end forventet, er, at der viste sig at være omfattende råd- og svampeskader spredt over 4 forskellige steder. Skaderne er blevet udbedret. Det samlede merforbrug er 0,54 mio. kr.

 

Frederiksgård Skole

Projektet på Frederiksgård Skole indebærer blandt andet renovering af eksisterende skolekøkken, modernisering af gymnastiksal, indretning af musiklokale kombineret med samlingslokale og istandsættelse af håndarbejdslokale. Derudover var der problemer med elinstallationerne, der delvis måtte renoveres. Skolen har bidraget med 0,25 mio. kr. som medfinansiering.

 

Årsagen til, at projektet på Frederiksgård Skole er blevet dyrere end forventet, er, at betondæk mellem stue og 1. sal er belastet med mere beton end oprindeligt projekteret, og som angivet på tegninger. Det har været nødvendigt at borttage ekstra betonlag fra etagedækket. Det samlede merforbrug er 0,37 mio. kr.

 

 

Økonomi

Der ansøges om anlægsbevilling på 2,72 mio. kr. Af den samlede bevilling overføres 2,701 mio. kr. til Københavns Ejendomme.

 

Der er til folkeskoler uden for udbygningsoversigten på anlægsområdet (Børneplanen) afsat en moderniseringspulje på i alt 52,6 mio. kr. i 2004 p/l niveau over en 4-årig periode (2004-2007). Med tillægsbevillingen på 2,72 mio. kr. holder bevillingen sig inden for moderniseringspuljens samlede ramme for 2004-2007.

 

 

Projekt

Merforbrug

Hansted Skole

0,36 mio. kr.

Grøndalsvængets Skole

1,40 mio. kr.

Langelinieskolen

0,05 mio. kr.

Sundbyøster Skole

0,54 mio. kr.

Frederiksgård Skole

0,37 mio. kr.

I alt søges

2,72 mio. kr.

 

 

Udgiften afholdes i 2006. Der kan anvises dækning for udgifterne på 2,72 mio. kr. på Børne- og Ungdomsudvalgets bevilling for 2006, konto 3.01.3, folkeskoler, anlæg.

 

 

Miljøvurdering

Sagen er omfattet af Børne- og Ungdomsforvaltningens positivliste over sager, der skal miljøvurderes. Sagen er miljøvurderet i forbindelse med den første bevilling til de omtalte sager, som Uddannelses- og Ungdomsudvalget behandlede den 2. marts 2005 (U196/04). Der henvises derfor til denne miljøvurdering.

 

Høring

Som bilag til indstillingen er vedlagt høringssvar fra Københavns Ejendomme.

 

Efter procedurerne for inddragelse af Kultur- og Fritidsudvalget i anlægsbevillingssagerne pr. 1. januar 2006 skal indstillingen sendes til udtalelse i Kultur- og Fritidsudvalget inden behandling i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.

 

 

BILAG  VEDLAGT

 

  • Bilag 1: Referenceark Grøndalsvængets Skole
  • Bilag 2: Referenceark Hanssted Skole
  • Bilag 3: Referenceark Langelinieskolen
  • Bilag 4: Referenceark Sundbyøster Skole
  • Bilag 5: Referenceark Frederiksgård Skole
  • Bilag 6: Udtalelse fra Københavns Ejendomme

 

 

                                                   Peter Rasmussen   

                                                                                             Knud Langberg                                                                                               

 

 


 

Til top