Mødedato: 02.05.2019, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget forelægges udkast til Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023, med henblik på at politikken kan sendes i høring i april/maj 2019.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter udkast til Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023, med henblik på at udkastet kan sendes i høring (jf. høringslisten i bilag 2),
  2. at Kultur- og Fritidsudvalget beslutter, at Folkeoplysningspolitikken indgår som en integreret del af Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023, samt
  3. at Kultur- og Fritidsudvalget anmoder Kultur- og Fritidsforvaltningen om, at der efter vedtagelse af Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 udarbejdes en plan for folkeoplysningsområdet.

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 11. april 2019:

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at fastsætte frister for fremsættelse af henholdsvis ændringsforslag og underændringsforslag til Kultur- og Fritidspolitikken, med henblik på Kultur- og Fritidsudvalgets stillingtagen til ændrings- og underændringsforslag på mødet den 2. maj 2019. Sagen blev udsat i overensstemmelse hermed og Kultur- og Fritidsforvaltningen blev bemyndiget til at fastsætte fristerne.

Fristerne for fremsættelse af ændringsforslag og underændringsforslag er herefter følgende:

  • Fristen for fremsættelse af ændringsforslag er tirsdag den 23. april 2019 kl. 16.00.
  • Ændringsforslagene sendes herefter ud til Kultur- og Fritidsudvalget med henblik på fremsættelse af eventuelle underændringsforslag.
  • Fristen for fremsættelse af underændringsforslag er fredag den 26. april 2019 kl. 16.00.
  • Herefter udarbejder Kultur- og Fritidsforvaltningen et samlet afstemningsprogram, der udsendes til Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 30. april 2019. 

Problemstilling

Kultur- og Fritidspolitikken 2016-2019 udløber med udgangen af 2019.

Kultur- og Fritidsudvalget drøftede den 13. marts 2019 et udkast til Kultur- og Fritidspolitikken. Kultur- og Fritidsforvaltningen har opdateret udkastet til Kultur- og Fritidspolitikken på baggrund af udvalgets drøftelser og tilkendegivelser, jf. bilag 1.

På mødet den 13. marts 2019 udsatte Kultur- og Fritidsudvalget sagen med henblik på at udvalget behandler sagen på sit møde den 11. april 2019. Det bemærkes, at nærværende indstilling erstatter den oprindelige indstilling, der blev forelagt udvalget den 13. marts.

Forslag til ny politik for perioden 2020-2023 skal drøftes med henblik på, at udkastet kan opdateres med udvalgets tilkendegivelser og herefter sendes i høring. Forslag til høringsparter fremgår af bilag 2. 

Løsning

Det reviderede udkast til Kultur- og Fritidspolitikken tager udgangspunkt i Kultur- og Fritidsudvalgets input og tilkendegivelser. Der er lagt vægt på, at Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 udstikker retning, angiver mål og er visionær på kultur- og fritidsområdet.

Udkastet til Kultur- og Fritidspolitikken 2020-2023 indeholder en indledning og to niveauer: En vision, som sætter retningen for udviklingen og temaer, der særligt er i fokus de kommende år.

Der er fem temaer:

  1. Fællesskaber og synergier: understøtte fællesskaber i kultur- og fritidslivet, muligheder for at københavnerne kan præge deres by, samarbejder på tværs af det offentlige og private
  2. Faciliteter: integrerede og samlokaliserede faciliteter, robuste og fleksible faciliteter, effektiv udnyttelse af eksisterende faciliteter, være på forkant med tendenser, herunder i højere grad bringe naturen og havnens potentiale i spil til kultur- og fritidstilbud 
  3. Idræt og bevægelse: fastholde og motivere københavnerne, mangfoldigt udbud af forenings- og fritidstilbud, medansvar i foreningslivet, tiltrække store begivenheder, fokus på eliteidrætten
  4. Børn: indsats for at børn møder kulturlivet i løbet af deres barndom, rekrutteringsindsats, fokus på frafald i teenageårene, særligt teenagepiger
  5. Kultur: plads til at alle har mulighed for at indgå i kulturelle og kreative fællesskaber, understøtte kulturinstitutionerne, kunsten og kulturen tættere på københavnerne

Folkeoplysningsområdet

I henhold til folkeoplysningslovens § 34 skal kommunalbestyrelsen vedtage og offentliggøre en politik for den folkeoplysende virksomhed i kommunen.

Det anbefales, at Kultur- og Fritidspolitikken fremover også er politik for Folkeoplysningsområdet, hvilket må ses i sammenhæng med principbeslutningen om, at der skal være færrest mulige politikker i Kultur- og Fritidsforvaltningen. Folkeoplysningsudvalget inddrages i den videre proces, herunder i høringen.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Politikken opdateres med Kultur- og Fritidsudvalgets bemærkninger. Herefter sendes udkast til Kultur- og Fritidspolitikken 2020-23 i en bred høring (Bilag 2). 

På baggrund af høringsprocessen forelægger Kultur- og Fritidsforvaltningen et revideret forslag til politik for Kultur- og Fritidsudvalget i efteråret 2019.

Mette Touborg

                             /Mads Kamp Hansen                         

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 2. maj 2019:

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at temaet "Børn" skal omdøbes til "Børn og unge". Et enigt Kultur- og Fritidsudvalg godkendte ændringsforslagene Æ1-Æ53 til Kultur- og Fritidspolitikken. Ændringsforslagene er anført nedenfor.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at handlingsplaner mv. skal forelægges udvalget til godkendelse.

Kultur- og Fritidsudvalget godkendte indstillingens 2. og 3. at-punkt.

 

Et enigt Kultur- og Fritidsudvalg havde godkendt følgende ændringsforslag til Kultur- og Fritidspolitikken:

 

ÆF-nr.

Ændringsforslag

ÆF 1

Afsnit 1

Sætningen:

”Kultur- og fritidslivet i København udvikler sig på en måde, hvor der er blik for værdier som livskvalitet, fællesskaber, kreative potentialer, bevægelse og engagement. ”

Ændres til:

”Kultur- og fritidslivet i København skal derfor udvikle udvikler sig på en måde, hvor der er blik for værdier som livskvalitet, fællesskaber, kreative potentialer, bevægelse og engagement.”

 

 

ÆF 2

Afsnit 2

Sætningen:

”En undersøgelse peger på, at knap 90% af københavnerne finder kultur- og fritidstilbud vigtige for, at København generelt er en god by at bo i.”

Ændres til:

”En undersøgelse foretaget for Kultur- og Fritidsforvaltningen peger på, at knap 90% af københavnerne finder kultur- og fritidstilbud vigtige for, at København generelt er en god by at bo i.”

ÆF 3

Afsnit 2

Følgende sætning tilføjes (mellem 1. og 2. sætning i afsnittet):

Derudover har kultur- og fritidsaktører på tværs af bydele og interessefællesskaber bidraget med indspark ved tre større workshops.

ÆF 4

Afsnit 3

Sætningen:

”På kultur- og fritidsområdet bliver budgettet ikke tilpasset befolkningsudviklingen og den socioøkonomiske udvikling i kommunen.”

Ændres til:

”På kultur- og fritidsområdet bliver budgettet ikke automatisk tilpasset befolkningsudviklingen og den socioøkonomiske udvikling i kommunen.”

ÆF 5

Afsnit 3

Følgende sætning slettes:

”Det udfordrer områdets pengepung.”

ÆF 6

Afsnit 3

Sætningen:

”Det betyder, at der skal tænkes kreativt, prioriteres og samarbejdes på tværs i udviklingen af kultur- og fritidstilbud. Både i de eksisterende og nye byområder.”

Ændres til:

”Det betyder, at der skal være en særlig kulturpolitisk opmærksomhed på prioriteringer og indsatsområder, tænkes kreativt, prioriteres og samarbejdes på tværs i udviklingen af kultur- og fritidstilbud. Både i de eksisterende og nye byområder.”

ÆF 7

Afsnit 4

Sætningen:

”Fra at være facilitator til tilskudsgiver, til at støtte og rådgive københavnere og det private, der kan stå på egne ben.”

Ændres til:

”Fra at være facilitator til tilskudsgiver, til at støtte og rådgive københavnere, kultur- og fritidsaktører og det private, der kan stå på egne ben.”

 

ÆF 8

Afsnit 5

Sætningen:

”Politikken indeholder to niveauer: En vision, som sætter retningen for udviklingen, og temaer, der særligt er i fokus de kommende år. ”

Ændres til:

”Politikken indeholder to niveauer: En vision, som sætter retningen for udviklingen, og fem udvalgte temaer, der særligt er i fokus de kommende år.”

 

ÆF 9

Afsnit 7

Sætningen:

”De politiske visioner skal realiseres i samarbejder og partnerskaber med borgere, foreninger, forvaltninger, det offentlige og private. ”

Ændres til:

”De politiske visioner skal realiseres i samarbejder og partnerskaber med borgere, foreninger, kultur- og fritidsaktører, forvaltninger, det offentlige og private.”

 

 

ÆF 10

Afsnit 12

Sætningen:

”I kultur- og fritidslivet bliver alle ressourcer anvendt optimalt - der gøres brug af alle Københavns Kommunes arealer. I Københavns kultur- og fritidsliv skal 2+2 kunne blive til 5.”

Slettes og erstattes med følgende tekst:

”Alle ressourcer skal i spil og bruges optimalt – eksisterende såvel som kommende. Derfor skal ingen arealer i Københavns Kommune stå ubenyttede hen. Vi skal sikre kultur- og fritidsaktiviteter i alle byens kroge.”

 

 

ÆF 11

Afsnit 13

Følgende sætning tilføjes som ny, sidste sætning i afsnittet:

København som kulturel storby er ikke kun for københavnere, men skal også være en attraktion for landets øvrige borgere samt udenlandske turister.

ÆF 12

Afsnit 14

Sætningerne:

”Hvor faciliteter og tilbud udvikles samt opdateres i takt med befolkningsudviklingen og tendenser, og københavnerne har lige adgang til kultur- og fritidsfaciliteter og

-tilbud. København skal arbejde for et kultur- og fritidsliv, hvor der ses på tværs af byen og på tværs af traditionelle skel.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Hvor faciliteter og tilbud udvikles samt opdateres i takt med befolkningsudviklingen og tendenser, således at alle københavnerne har lige adgang til kultur- og fritidsfaciliteter og –tilbud. København skal arbejde for et kultur- og fritidsliv, hvor der ses på tværs af byen og på tværs af traditionelle skel.

 

ÆF 13

Afsnit 15

Sætningen:

”Kultur- og fritidslivet skabes i fællesskab med københavnerne, andre forvaltninger og det offentlige og det private.”

Ændres til:

”Kultur- og fritidslivet skabes i fællesskab med københavnerne, kultur- og fritidsaktørerne, andre forvaltninger og det offentlige og det private.”

ÆF 14

Afsnit 16

Sætningerne:

”Københavnerne har stor virkelyst. De udfolder sig aktivt i foreningslivet, benytter de folkeoplysende aktiviteter og gør brug af byens kommunale institutioner; biblioteker, kulturhuse, idrætsfaciliteter osv”

Ændres til følgende ordlyd:

”Københavnerne har stor virkelyst. De udfolder sig aktivt er aktive i foreningslivet, benytter de folkeoplysende aktiviteter tilbud og gør brug af byens kommunale institutioner; biblioteker, kulturhuse, idrætsfaciliteter osv.”

 

ÆF 15

Afsnit 17

Følgende nye sætning tilføjes som sidste sætning i afsnittet:

Endelig så er byen landets hovedstad og rummer i kraft deraf en bred vifte af aktive kulturaktører, vægtige kulturinstitutioner og kulturelle fyrtårne, som bidrager til byens frodige kultur- og fritidsliv, og som kultur- og fritidspolitikken kan finde synergier med.

 

 

ÆF 16

Afsnit 18

Sætningen:

”Rammerne for Københavns Kommune sætter begrænsninger for udviklingen af kultur- og fritidslivet.”

Ændres til følgende ordlyd:

De anlægsrammer, som Københavns Kommune er underlagt, sætter begrænsninger for udviklingen af kultur- og fritidslivet.”

ÆF 17

Afsnit 18

Sætningen:

”Det er et mål for Københavns kultur- og fritidsområde at styrke samarbejde med aktører, som kan være med til, at kultur- og fritidslivet kommer ind på andre arenaer.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Det er derfor et mål for Københavns kultur- og fritidsområde at styrke samarbejde med alle aktører, som kan være med til, at kultur- og fritidslivet kommer ind på andre og nye arenaer.”

ÆF 18

Afsnit 18

Følgende nye sætning indføjes mellem afsnittets 2. og 3. sætning:

”Små driftige fællesskaber kan hurtigt skabe et ekstraordinært liv og tilbud lokalt og bydækkende, som kommunen skal være med til at udvikle snarere end afvikle gennem unødigt bureaukrati.”

ÆF 19

Afsnit 18

Sætningerne:

”Derfor skal Københavns kultur- og fritidsområde være endnu bedre til at være nytænkende i forhold til den måde, der samarbejdes på. Fx i form af nye former for partnerskaber mellem det offentlige og private, samarbejder med fonde og hybridformer.”

Ændres til følgende ordlyd:

Derfor skal Københavns kultur- og fritidsområde skal være endnu bedre til at være nytænkende i forhold til den måde, der samarbejdes på og facilitere synergier, der skaber merværdi -fx i form af nye former for partnerskaber mellem det offentlige og private, samarbejder med fonde og hybridformer.”

ÆF 20

Afsnit 18

Sætningen:

”Det gøres bl.a. ved at række ud og tilbyde sig - også ved andre ideer og behov end kultur- og fritidsområdet normalt dækker.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Det gøres bl.a. ved at række ud og tilbyde sig – og se perspektiver ved andre ideer og behov end kultur- og fritidsområdet normalt dækker.”

 

ÆF 21

Afsnit 19

Sætningerne:

”I kraft af kultur- og fritidslivets størrelse i København, kan det gå foran i forhold til store tværgående dagsordener. København skal blive endnu bedre til at spille ind i fx bæredygtighedsdagsordenen. ”

Ændres til følgende ordlyd:

”I kraft af kultur- og fritidslivets størrelse i København, kan det i øvrigt gå foran i forhold til store tværgående dagsordener, København skal blive endnu bedre til at spille ind i fx bæredygtighedsdagsordenen, integrationsområdet og sundhedsdagsordenen.”

 

ÆF 22

Afsnit 21

Sætningen:

”Et mål for Københavns kultur- og fritidsområde er at bakke op om københavnernes virkelyst og styrke området.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Et mål for Københavns kultur- og fritidsområde er at bakke op om københavnernes virkelyst og styrke området

ÆF 23

Afsnit 21

Sætningen:

”Københavns kultur- og fritidsområde har som mål at styrke sammenholdet og fællesskaber, som kan være midtpunkt for, at endnu flere københavnere har lyst til at indgå i kultur- og fritidslivet.”

Ændres til følgende ordlyd:

Alle københavnere skal have mulighed for at bringe deres ressourcer i spil og føre deres ideer ud i livet. Københavns kultur- og fritidsområde har som mål at styrke sammenholdet og fællesskaber, som kan være midtpunkt for, at endnu flere københavnere har lyst til at indgå i byens liv kultur- og fritidslivet

ÆF 24

Afsnit 21

Følgende sætning slettes:

”Et mål for Københavns kultur- og fritidsområde er at arbejde for og understøtte de kreative miljøer, vækstlaget og undergrundskulturen. Det sker via samarbejde på tværs og fleksibilitet.”

ÆF 25

Afsnit 24

Sætningen:

”København har ikke nok steder, hvor idræts- og kulturaktiviteter kan udfolde sig.”

Ændres til følgende ordlyd:

”København har ikke tilstrækkelige faciliteter nok steder, hvor idræts- og kulturaktiviteter kan udfolde sig.”

ÆF 26

Afsnit 25

Sætningen:

”Tendensen er, at naturen er en ramme for aktiviteter, som københavnerne i højere grad ønsker at være aktive i.”

Ændres til følgende ordlyd:

En vigtig tendens er i øvrigt, at naturen er en ramme for aktiviteter, som københavnerne i højere grad ønsker at være aktive i.”

 

ÆF 27

Afsnit 26

Sætningen:

”Samtidig skal de ses i en større sammenhæng og behovet for faciliteter på tværs af København.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Samtidig skal de ses i en større sammenhæng og behovet for faciliteter på tværs af København.”

 

ÆF 28

Afsnit 27

Der indføjes følgende nye sætning mellem afsnittets 1. og 2. sætning.

Det er vigtigt at sikre, at københavnerne fortsat kan være idrætsaktive, at bibliotekerne og kulturhuse kan imødekomme behovene, at foreningslivet kan udfolde sig, og at byen kan bakke op om kulturaktørerne indenfor f.eks. musiklivet, scenekunsten, billedkunsten, festivalerne, nye kulturelle udtryksformer og kreative ildsjæle.

ÆF 29

Afsnit 28

Sætningen:

”Derfor skal Københavns kultur- og fritidsområde i endnu højere grad arbejde for nye måder at få kulturkvadratmeter.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Derfor skal Københavns kultur- og fritidsområde i endnu højere grad arbejde for nye måder at få kulturkvadratmeter

 

ÆF 30

Afsnit 30

Følgende sætning slettes:

”Et mål for Københavns kultur- og fritidsområde er at være på forkant med nye tendenser.”

ÆF 31

Afsnit 30

Sætningen:

”København skal gå forrest, når det handler om nytænkning af faciliteter og udvikling af nye hybrider og destinationer for kultur- og idrætslivet.”

Ændres til følgende ordlyd:

”København skal gå forrest, når det handler om nytænkning af faciliteter og udvikling af nye hybrider og destinationer for kultur- og idrætslivet både med hensyn til udendørs- og indendørsfaciliteter.”

ÆF 32

”Tema 2: Faciliteter” afsluttes med følgende nye sætning:

”Et mål for kultur- og fritidspolitikken er, at alle københavnerne får adgang til gode rammer for et aktivt kultur- og fritidsliv.”

 

ÆF 33

Afsnit 32

Følgende sætning slettes:

”Københavnerne er en af verdens mest idrætsaktive befolkninger.”

ÆF 34

Afsnit 32

Følgende nye sætning tilføjes som sidste sætning i afsnittet:

”Idræt og bevægelse er vigtig for københavnernes sundhed, skaber livsglæde og i mange tilfælde også fællesskaber københavnerne imellem.”

ÆF 35

”Tema 3: Idræt og bevægelse” afsluttes med følgende nye sætning:

”Et mål for kultur- og fritidspolitikken er at endnu flere københavnere har lyst til at udfylde sig fysisk og at byen leverer de fornødne rammer og vilkår hertil.”

ÆF 36

Afsnit 40

Sætningen:

”Børns mulighed for at udfolde sig og deltage i kulturelle oplevelser er vigtige for det gode barneliv og en vigtig del af børns dannelse.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Børns mulighed for at udfolde sig og deltage i kulturelle oplevelser er vigtige for det gode barneliv og en vigtig del af børns udvikling og dannelse.”

ÆF 37

Afsnit 40

Følgende nye sætning indføjes mellem 2. og 3. sætning:

Undersøgelsen foretaget for Kultur- og Fritidsforvaltningen viser også, at 74 % af københavnerne mener det er meget vigtigt, at børn og unge har mulighed for at være del af et kultur- og fritidsliv.

ÆF 38

Afsnit 40

Sætningen:

”Muligheder for et aktivt liv i barndommen gør, at børn oftere fortsætter som aktive, når de bliver voksne.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Muligheder for et aktivt kultur- og fritidsliv i barndommen gør i øvrigt, at børn oftere fortsætter som aktive, når de bliver voksne.”

 

ÆF 39

Afsnit 41

Sætningen:

”København har på kultur- og fritidsområdet det mål at gøre en særlig indsats for, at børn møder kulturtilbud i løbet af deres barndom.”

Ændres til følgende ordlyd:

”København har på kultur- og fritidsområdet det mål at gøre en særlig indsats for, at alle børn møder kulturtilbud i løbet af deres barndom og får lejlighed til at udforske og udfolde egne evner.”

ÆF 40

Afsnit 41

Følgende nye sætninger indsættes efter 1. sætning:

”København har en meget bred vifte af kulturelle tilbud og aktører af høj kvalitet på børnekulturområdet – såvel kommunale som ikke-kommunale. Tilbuddene spænder f.eks. fra unikke kulturoplevelser, hvor børn møder professionelle udøvere, til forskellige undervisningsregier hvor børn og unge lærer at udtrykke sig kreativt og skabende.

Med udgangspunkt i denne brede vifte vil kommunen i de kommende år arbejde målrettet på at styrke området og skabe de faciliteringer/ordninger, der sikrer, at endnu flere børn får glæde af kulturtilbuddene.”

AF 41

Afsnit 41

Sætningen:

”Byens børn og unge skal også fastholdes i et aktivt (forenings)liv.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Byens børn og unge skal også introduceres og[K39] fastholdes i et aktivt (forenings)liv.”

ÆF 42

Afsnit 41

Sætningen:

”Der skal være en styrket rekrutteringsindsats.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Det er vigtigt at styrke rekrutteringsindsatsen.”

ÆF 43

Afsnit 41

Følgende sætning slettes:

”De københavnske børn skal være med til at udvikle aktiviteterne målrettet dem.”

 

ÆF 44

Afsnit 42

Afsnittets ordlyd ændres fra:

”Københavns kultur- og fritidsområde har målet at sætte særligt fokus på frafaldet af børn i foreningsaktiviteter, når de rammer teenageårene. Og heri et fokus på teenagepiger. Det skal særligt understøttes ved at undersøge de unges grund til at gå ud af foreningslivet og sikre platforme, som de har lyst til at engagere sig i.”

Til følgende ordlyd:

”Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning ønsker at kortlægge børn og unges kultur- og idrætsvaner og herved bl.a. sætte fokus på engagementet hos børn og unge i kultur-, idræts- og foreningslivet, når de rammer teenageårene. På baggrund af denne undersøgelse skal udarbejdes indsatser, der kan mindske frafaldet ved aktiviteterne blandt de yngste københavnere.”

 

ÆF 45

”Tema 4: Børn” afsluttes med følgende nye sætning:

”Et mål for kultur- og fritidspolitikken er at sikre, at alle børn møder kultur- og fritidstilbud i løbet af deres barndom.”

ÆF 46

Afsnit 44

Sætningen:

”Kulturen spiller en afgørende rolle for københavnernes dannelse, kreativitet og udviklingen af vækstlaget.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Kulturen spiller en afgørende rolle for københavnernes dannelse, kreativitet og livskvalitet.”

ÆF 47

Afsnit 44

Sætningen:

”København har et stærkt kulturliv, der bl.a. støttes op af de store kulturinstitutioner, ivrige iværksætterne og københavnerne generelt.”

Ændres til følgende ordlyd:

”København har et stærkt kulturliv, der bl.a. støttes op af de store kulturinstitutioner, events, ivrige iværksætterne og københavnerne generelt.”

ÆF 48

Afsnit 44

Følgende sætning indsættes som ny sætning sidst i afsnit 44:

”Byen har et kreativt vækstlag og engagement bl.a. i kraft af dagshøjskolerne og aftenskolerne, hvor uddannelserne er en vigtig platform for landets kreative hverv og de københavnere, der gør kulturen til en levevej.”

ÆF 49

Afsnit 45

Sætningen:

”En undersøgelse viser, at 63% af danskerne er enige i, at lokale kulturoplevelser styrker deres tilknytning til deres lokalsamfund.”

Ændres til følgende ordlyd:

”En undersøgelse foretaget for Kultur- og Fritidsforvaltningen viser, at 63% af danskerne er enige i, at lokale kulturoplevelser styrker deres tilknytning til deres lokalsamfund.”

ÆF 50

Afsnit 46

Følgende sætning indføjes som ny sætning efter 3. sætning:

”Der skal være gode vilkår for byens mange forskellige kulturaktører.”

ÆF 51

Afsnit 46

Sætningen:

”Samtidig skal kultur- og fritidsområdet i København styrke byens stærke kulturinstitutioner og deres rolle dels som fyrtårne for samarbejde nationalt og internationalt.”

Ændres til følgende ordlyd:

Samtidig skal kKultur- og fritidsområdet i København styrker byens store stærke kulturinstitutioner og deres rolle som fyrtårne for samarbejde nationalt og internationalt.”

ÆF 52

Afsnit 47

Sætningen:

”Kunsten og kulturen kan understrege by-identiteten, og den skal ud i bydelene.”

Ændres til følgende ordlyd:

”Kunsten og kulturen kan understrege by-identiteten, og den skal ud og leve i bydelene.”

ÆF 53

”Tema 5 Kultur” afsluttes med følgende nye sætning:

”Et mål for kultur- og fritidspolitikken er at styrke kvalitet, kulturel mangfoldighed, inklusion og medborgerskab.”

 


Til top