Mødedato: 01.11.2018, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Kultur- og Fritidskompas efter høring

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til Kultur- og Fritidskompasset efter høring.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget godkender 'Kultur- og Fritidskompas - udvikling af kultur- og fritidsfaciliteter i Københavns Kommune' med de ændringer, der er indarbejdet på baggrund af høringen.

Problemstilling

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 20. juni 2018 at sende 'Kultur- og Fritidskompas - udvikling af kultur- og fritidsfaciliteter i Københavns Kommune' i høring.

Løsning

Sigtet med Kultur- og Fritidskompasset er at sætte rammen for arbejdet med udvikling af nye og eksisterende kultur- og fritidsfaciliteter i København med afsæt i Kultur- og Fritidspolitikken og særligt indsatsområdet vedrørende faciliteter.

Kompasset skal både bidrage til et strategisk overblik over byen med hensyn til eksisterende faciliteter og potentielle snitflader samt fungere som inspiration til kommende konkrete projekter og samarbejder. Sigtet er, at Kompasset spiller sammen med Arealplanen for kultur- og fritidsområdet således, at der sikres arealer til nye faciliteter.

Kompasset er tilrettet ud fra de 46 indkomne høringssvar. Høringssvarene er vedlagt som bilag 1. 

Overordnet set er de fleste høringsparter tilfredse med ambitionen om at se på byen og facilitetsudviklingen med et strategisk sigte. Kommentarerne fra de enkelte høringsparter afspejler i høj grad deres interesser og engagement i byen.

Særligt otte temaer går igen i flere høringssvar:

  1. Kompasset har for stort fokus på idræt i forhold til kunst og kultur, som fx billedkunst, scenekunst (herunder dans og bevægelse) og musik

  2. Uklarhed omkring hvorvidt nye faciliteter er finansierede eller ej

  3. Uklarhed om udvælgelseskriterier for faciliteter på bykort

  4. Behov for mere fokus på midlertidige faciliteter og midlertidig brug af bygninger og byrum

  5. Behov for mere fokus på gode byrum, mødesteder og udeliv

  6. Udfordringer omkring lokalekapacitet og mangel på plads til foreninger/aftenskoler/selvorganiserede

  7. Behov for fokus på lige adgang, tilgængelighed og mangfoldighed

  8. Behov for fokus på udfoldelsesmuligheder for børn og børnefamilier

Der er på denne baggrund foretaget en række rettelser i Kultur- og Fritidskompasset. En oversigt over de rettelser, der er foretaget på baggrund af høringssvarene, er vedlagt som bilag 2. Det tilrettede Kultur- og Fritidskompas er vedlagt som bilag 3.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Hvis indstillingen godkendes, vil Kultur- og Fritidskompasset indgå i planlægningen og udviklingen af nye kultur- og fritidsfaciliteter i tæt samspil med Arealplanen for kultur- og fritidsområdet. Kompasset skal samtidig danne afsæt for den videre dialog med lokalområder og interessenter.

Inden den endelige udgave af Kultur- og Fritidskompasset vil der blive arbejdet med det grafiske layout og herunder indarbejdet flere billeder med reference til kunst og kultur.

 

Mette Touborg              

                                                             / Mads Kamp Hansen          

 

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 1. november 2018:

Kultur- og Fritidsudvalget forkastede indstillingen.

Den gennemførte kortlægning af kultur- og fritidsfaciliteterne, inkl. de ændringer, der er indarbejdet på baggrund af den foretagne høring, indgår fremadrettet i det videre arbejde med den kommende Kultur- og Fritidspolitik.

 

Til top