Mødedato: 01.02.2007, kl. 16:00

Brugerundersøgelse på Københavns Kommunes Idrætsanlæg

Brugerundersøgelse på Københavns Kommunes Idrætsanlæg

Kultur- og Fritidsudvalget

 

BESLUTNINGSPROTOKOL

fra ordinært møde torsdag den 1. februar 2007

 

Afbud:  Katrina Feilberg (ferie)

 

Taner Yilmaz var genindtrådt i Kultur- og Fritidsudvalget.

 

Susan Hedlund deltog som midlertidigt medlem under Simon Stranges fravær.

 

 

 

13.      Brugerundersøgelse på Københavns Kommunes Idrætsanlæg

(KFU  96/2007)

 

 

INDSTILLING OG BESLUTNING

Rapporten er det endelige resultat af brugerundersøgelsen på Københavns Kommunes idrætsanlæg, som er gennemført i 2005 og 2006. Rapporten indeholder resultater fra 3 anlægstyper: udendørs anlæg, indendørs anlæg og bade.

Beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

1. at Kultur- og Fritidsudvalget tager rapporten "Brugerundersøgelse på Københavns Kommunes idrætsanlæg" til efterretning.

 

 

 

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 1. februar 2007:

Indstillingen blev godkendt. 

Forvaltningen vil vende tilbage med et notat om den videre proces, således at undersøgelsens resultater kan understøtte en videreudvikling af idrætsanlæggene.

 

Problemstilling

Kultur- og Fritidsforvaltning en gennemførte i efteråret 2005 en brugerundersøgelse på Københavns Kommunes idrætsanlæg. Den foreløbige brugerundersøgelse blev forelagt Kultur- og Fritidsudvalget d. 22. juni 2006. Rapporten indeholdt ikke resultater fra udendørs anlæg, da aktiviteterne på en del af anlæggene var indstillet pga. dårligt vejr.

Brugerundersøgelsen vedrørende de udendørs anlæg blev derfor fortsat i 2006.

Brugerundersøgelsens primære formål har været at tilvejebringe viden om brugerne og deres tilfredshed med de kommunale idrætsanlæg og af den vej få et redskab til at videreudvikle idrætsanlæggene.

 

Løsning

Undersøgelsens metode og indhold
Undersøgelsen, der er en spørgeskemaundersøgelse, omfatter i alt 34 udendørs, indendørs anlæg og bade. Spørgeskemaet er besvaret af 2910 brugere over 15 år. Institutions- og skolebrugere indgår ikke i undersøgelsen.

Brugerne blev bedt om at vurdere følgende forhold: åbningstider, banernes vedligeholdelse, bade- og omklædningsforhold, rengøring, mulighed for social aktivitet, kantine- og kioskforhold og personalets service.

Undersøgelsens resultater
Nedenfor følger en kort opsummering af undersøgelsens resultater. Resultaterne er udarbejdet på tværs af alle udendørs, indendørs- og badeanlæg. Det skal understreges, at der er tale om store variationer fra anlæg til anlæg.

- Brugerne af anlæggene er "trofaste", idet 9 ud af 10 brugere kommer en eller flere gange ugentligt. Blandt de aktiviteter, der dyrkes, kommer fodbold ind på førstepladsen, svømning og badminton kommer nummer to og tre. Derefter følger håndbold og styrketræning/fitness.

 

- Næsten halvdelen af brugerne er mellem 20 og 39 år. Blandt de yngste er der flest, der dyrker fodbold og håndbold, mens badminton er mere populært blandt de 30-50 årige. Blandt de ældste er der flest, der dyrker svømning, ligesom også gymnastik er populært.

 

- Der er en del flere mænd end kvinder, der benytter anlæggene, og mænd er lidt hyppigere gæster end kvinder.

 

- Brugerne udtrykker generelt stor tilfredshed med idrætsanlæggene. Mere end 8 ud af 10 brugere svarer, at de enten er meget tilfredse eller tilfredse med det anlæg, de benytter. Tilfredsheden dækker dog over ret store forskelle, afhængig af, om man benytter udendørs, indendørs- eller badeanlæg. Brugerne af badeanlæg er generelt set de mest tilfredse.

 

- Brugerne udtrykker især utilfredshed med anlæggenes vedligeholdelses- og rengøringsstandard (hhv. 33 % og 32 %). Desuden er brugerne utilfredse med anlæggenes bade- og omklædningsforhold (37 %). Utilfredsheden er størst blandt brugerne af udendørs- og indendørs anlæg.

- Generelt viser den samlede undersøgelse – ift. forårets undersøgelse - at der er større utilfreds blandt brugere af udendørsanlæggene end blandt brugerne af indendørsanlæggene.

Det er Kultur- og Fritidsforvaltningens vurdering, at undersøgelsen giver et dækkende billede af brugernes anvendelse og vurdering af de kommunale idrætsanlæg. 

ØKONOMI

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

 

 

VIDERE PROCES
Kultur- og Fritidsforvaltningen vil igangsætte en proces, så undersøgelsens resultater kan understøtte en videreudvikling af idrætsanlæggene.

 

BILAG
Ingen (Rapporten ligger på KFU-portalen)

 

Carsten Haurum               

/ Mads Kamp Hansen

 


 

Til top