Mødedato: 26.09.2024, kl. 19:00
Mødested: Karens Minde Kulturhus

Orientering fra arbejdsgrupperne om status på arbejdet med bydelsplanen

Dette er et fast punkt på møderne i Kgs. Enghave Lokaludvalg, hvor arbejdesbrupperne orienterer om deres arbejde med bydelsplanen.

Indstilling

Forretningsudvalget indstiller til Kgs. Enghave Lokaludvalg:

1. at lokaludvalget tager orienteringen fra arbejdsgrupperne nedenfor til efterretning

 

Problemstilling

Lokaludvalget skal i den kommende tid have fokus på at realisere deres projekter i bydelsplanen. Derfor vil der løbende være mulighed for at underudvalgene fremlægger en status på deres arbejde hermed under dette punkt på dagsordenen.

 

Socialudvalget:

Socialudvalget har, som det fremgår af et punkt andetsteds på denne dagsorden, været i gang med at inddrage skoleeleverne på 3 skoler i Sydhavnen i lokaludvalgets ønske om, at der skal være et UngeVærk på den nye skole i Bådehavnsgadekvarteret. Resultatet af inddragelsen drøftes på oktobermødet i Socialudvalget.

Desuden er Socialudvalget optaget af problemstillingerne omkring placeringen af to botilbud for langvarige misbrugere i nærheden af hinanden ved Sjælør Station og på Ellebjergvej. Socialudvalget har drøftet disse emner med Socialborgmesteren på hendes besøg den 17. september.

Socialudvalget følger også de problemstillinger, der har været rejst i KøbenhavnLiv og Berlingske om manglen på læger i Sydhavnen.

 

Kulturudvalget:

Kulturudvalget har netop haft besøg af DGI Storkøbenhavn, v. udviklingskonsulent, Tommy Kristoffersen og direktør, Jacob Juhl Pedersen

På mødet drøftede Kulturudvalget sammenhængen mellem DGI's aktiviteter og bydelsplanen, 

Nærmere bestemt disse indsatsområder:

  • Vi vil samarbejde med vandsportsforeninger om bedre adgang til vandet og havnen, så det bliver nemmere at lave fritidsaktiviteter på vand
  • Vi ønsker, at der åbnes for nemmere adgang til Kalvebodløbet fra Københavns Havn, fx via en automatisk sluse, og at der etableres opbevarings- og klubfaciliteter til vandsportsforeninger
  • I samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Københavns Ejendomme vil vi arbejde for, at foreninger og andre, der tilbyder fritidsaktiviteter til sydhavnerne, får nemmere adgang til at bruge lokaler og faciliteter udenfor skoletiden.

DGI’s repræsentanter fortalte om deres projekt ”10.000 flere børn i idræt”, DGI samarbejder med Sluseholmens skole (og med NordeaFonden og KK). Formålet er at få flere børn i sport. Det er en 3-årig indsats. Der er netop afviklet foreningsuge med mange familier. DGI har været involveret i Naturstøttepunktet. De hjælper nye foreninger i gang. Generelt er der mangel på faciliteter, og DGI ønsker, at foreningerne skal være lokalt forankret ved etablering af nye foreninger.

Kalvebodløbet er attraktivt ift. børn og unge. DGI kigger om der er steder, hvor der kan etableres noget for blå foreninger, kigger efter områder ejet af By&Havn eller KK, så kan DGI skubbe på. Der er drøftelser med Danica pension (Nauticon) om at lave noget mellem slusen og de røde bådhuse.

Kulturudvalget nævnte, at LU ønsker sig en tunnel under sjællandsbroen (sikker sammenhæng) og adgang til vand for børn og unge på den anden side.

 

Bymiljøudvalget:

Generelt er Bymiljøudvalget god med i forhold til bydelsplanen, men de er opmærksomme på, at der mangler opfølgning på "Netværk omkring Naturskolen" og "Grøn Jul".

Der er gang i forskellige borgerinddragende aktiviteter i "Det Vilde Sydhavnen" herunder gårdvandring der netop har været afholdt og vilde vejbede den 15. oktober. Der arbejdes også med projektet Bytteøer.

Den 24. september er der borgermøde om brug af dyr i naturplejen på Tippen.

Der arbejdes på en fælles grøn dag i 2025 på Karens Minde sammen med alle kulturhusets aktører.

 

Løsning

Lokaludvalget tager orienteringen fra de tre arbejdsgrupper til efterretning.

 

 

Beslutning

 

Ann orienterede om møde den 24.9 om naturplejen på Tippen - der kom mange. Der kommer en opsamling og skal drøftes på BMU-møde og evt. på LU-møde.

Der var mange holdninger, der kom på banen. Mange stillede konkrete spørgsmål, og da de blev besvaret, var der ikke protester.

Opsamlingen fra mødet kan sendes til hele lokaludvalget.

Bådehavnsgade: Møde med grundejerne i onsdags. Repræsentanter fra ØKF og TMF deltog også. Det var et godt møde, hvor det blev aftalt at holde møde igen i januar og i øvrigt hvert kvartal. Grundejerne ønsker at bygge halt op til bebyggelsesprocentens maksimum, hvis det skal ned, skal lokaludvalget have politikerne til at lytte.

Joan foreslog, at man kunne gribe situationen an på en anden måde end sædvanligt, f.eks. invitere hele TMU på besigtigelse.

Jan M oplyste, at borgergruppen kører et selvstændigt spor. Venstres borgmester havde netop været på besøg.

Mht "Vejen" er der indtil videre kun foretaget en arealreservation. Det ser ud til at vejen skal føres ad Hammelstrupvej/Stubmøllevej. hvis den bliver en realitet.

Hanne Mai nævnte at Molestien kunne være et alternativ.

 

 

SU oplyste, at der er kommet nye statistiske oplysninger fra KK - befolkningstilvækst, som SU er i gang med at se nærmere på.

 

KU havde ikke bemærkninger til punktet.

 

Lokaludvalget besluttede, at der under BMU skal være nyt fra Bådehavnsgadegruppen.

 

Lokaludvalget tog orienteringen til efterretning.

 

 

 

Til top