Meddelelser
Der har været afholdt Mødeforum med Økonomiforvaltningen og de øvrige lokaludvalgsformænd. Joan Røge deltog og vil orientere om de væsentligste punkter på nærværende møde.
der har været afholdt Teams-møde for foreninger og lokaludvalgsmedlemmer om krav til den nye skole i Bådehavnsgade. Hans, Lise, Steen og Joan deltog fra lokaludvalget, hvor hans bl.a. sagde følgende:
I Kongens Enghave Lokaludvalg har vi fokus på at bevare sammenhængen i området, som i dag er Ellebjerg Skoles distrikt. Med en en helt ny bydel omkring Bådehavnsgade frygter vi, at vi får endnu en selvstændig bydel i bydelen. Vi vil insistere på, at området omkring Bådehavnsgade fortsat skal være en integreret del af det gamle Sydhavnen. Samtidigt med at de nye beboere skal integreres i den kultur og de traditioner vi har herude. Vi ser derfor folkeskolesamarbejdet som et vigtigt element til at bevare sammenhængen.
Bavnehøjkvarteret ligger isoleret og klemt inde mellem banearealet og Vestre Kirkegård. Vi har fokus på at skabe forbindelser til området og har allerede nu et hjørne af Carlsbergbyen i distriktet, ligesom at forfatterkvarteret på den anden side af kirkegården indgår. Bavnehøj Skole har ikke mange elever i udskolingen. At skabe en forbindelse og en sammenhæng til Jernbanebyen - og et mere attraktivt udskolingsmiljø - er derfor også oplagt.
Der er i forvejen er stor mangel på både kultur- og idrætsfaciliteter i Sydhavnen. På Teglholmen og Sluseholmen har man fra starten været bagud med faciliteter til den slags, fordi det ikke er blevet ordentligt planlagt fra starten. Den fejl må vi ikke begå igen.
I hele Sydhavnen er det småt med tilbud til børn og unge. Vi har hverken Ungdomsskolen eller Musikskolen herude, og vi oplever, at mange af de ældste børn trækker mod Vesterbro og Valby for at gå til idræt, musik og andre fritidsaktiviteter. Mens de andre enten bliver hængende i de få klubber der er herude, eller simpelthen bare tager hjem foran skærmen efter skole.
Det skal vi have lavet om på, og vi håber, at de nye skoler i Bådehavnskvarteret og Jernbanebyen kan blive omdrejningspunkter om et attraktivt fritidsliv for særligt de ældste og fungere som brobygning til kultur- og fritids- og foreningslivet.
Derfor er vi glade for at I er tilstede her i dag, hvor I kan være med til at kvalificere, hvordan de nye skoler skal udformes, hvis I skal kunne rykke ind og tilbyde fritidsaktiviteter til børn, unge og voksne, uanset om de kommer fra de eksisterende eller fra de nye byområder.
Kulturudvalget hat holdt møde med Boldklubben Frem, nærmere bestemt formanden, hans Bo jakobsen og Byudvikler Hans-Bo Hyldig vedrørende Projekt Københavns Idrætsby. Projektets vision er at skabe en helt ny idrætsby for både bredde- og eliteidræt med nyt stadion, gode badefaciliteter og klubhus. Man er i kontakt med velvillige politikere fra de største partier i Borgerrepræsentationen. Problemet bliver økonomien. KU vil gerne bakke op om projektet og foreslog fx at sende spørgsmål i relation til projektet ud til borgerpanelet for at måle opbakningen. Projektet kan også indgå i en opdateret bydelsplan eller et tillæg til den eksisterende.
Beslutning
Brian oplyste, at SydhavnsCompagniet vandt udbuddet om lokalt forankrede beskæftigelsesindsatser. Settlementet på Vesterbro blev nr. 2, Send Flere Krydderier blev nr. 3 og Servizio blev nr. 4.
Brian oplyste. at Kenneth Balfeldt er i dialog med SydhavnsCompagniet om indretning af det alternative byrum i Hørdumsgade.