Mødedato: 27.09.2023, kl. 16:00
Mødested: Københavns Rådhus

Behandling af ansøgninger til Nattelivspuljen 2023

Se alle bilag

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Nattelivsudvalget tager stilling til uddeling af puljemidler på 211.300 kr. til Unge Ravne til projektet ”Unge Ravne viser god stil – ung til ung-kampagne”,
  2. at Nattelivsudvalget tager stilling til uddeling af puljemidler på 234.000 kr. til Indre By Lokaludvalg til projektet ”Nattelivskampagne målrettet Københavns børn og unge”,
  3. at Nattelivsudvalget tager stilling til uddeling af puljemidler på 160.000 kr. til NatWork til projektet ”If I can’t dance, it’s not my revolution”.

Problemstilling

Som en del af Nattelivsudvalgets opgaver og leverancer skal udvalget bevilge støtte til forsøg og indsatser i nattelivet.

I 2023 uddeles puljen på følgende møder i Nattelivsudvalget:

  1. Møde den 7. februar 2023 (frist den 16. januar 2023)
  2. Møde den 7. juni 2023 (frist den 10. maj 2023)
  3. Møde den 27. september 2023 (frist den 30. august 2023)

Der er afsat 1 mio. kr. til uddeling af Nattelivspuljen i 2023. I 2023 er der på nuværende tidspunkt uddelt i alt 226.000 kr. kr. af puljemidlerne.

Restbeholdningen i Nattelivspuljen til uddeling i 2023 er således 774.000 kr.

Kriterier for behandling af ansøgninger

Af kommissorium for Københavns Nattelivsudvalg fremgår det, at ansøgningerne skal vurderes på baggrund af en række vejledende kriterier. De vejledende kriterier er følgende:

  • Der lægges vægt på, at ansøgningens formål er i overensstemmelse med visionen i den gældende restaurations- og nattelivsplan i Københavns Kommune
  • Ansøgninger med 50 pct. medfinansiering fra nattelivets aktører vil blive prioriteret, men kriteriet kan fraviges, såfremt ansøgningen gælder realisering af et konkret initiativ i den gældende restaurations- og nattelivsplan
  • Medfinansiering kan komme fra alle nattelivets aktører samt puljer af initiativer i København. Medfinansiering kan også udmønte sig i arbejdstimer
  • Der vil blive lagt vægt på, om ansøgningen er indgivet af en lokal indsats-gruppe til løsning af konkrete udfordringer lokalt i nattelivet.

På mødet i Nattelivsudvalget den 6. april 2022 blev det desuden besluttet, at ansøgningerne til Nattelivspuljen skal opfylde en række processuelle krav, herunder:

  • Ansøgningen skal overholde ansøgningsfristerne
  • Ansøgningen skal indgives via Nattelivspuljens blanket, inklusive budget og procesplan
  • Projektet skal foregå i Københavns Kommune
  • Projektet skal være afviklet inden for det år, som ansøgningen indgivet.

Løsning

Efter ansøgningsfristen den 30. august 2023 har forvaltningen i alt modtaget tre ansøgninger til Nattelivspuljen:

  1. Ansøgning fra Unge Ravne til projektet ”Unge Ravne viser god stil – ung til ung-kampagne” (bilag 6.1)
  2. Ansøgning fra Indre By Lokaludvalg til projektet ”Nattelivskampagne målrettet Københavns børn og unge” (bilag 6.2)
  3. Ansøgning fra Natwork til projektet ”If I can’t dance, it’s not my revolution” (bilag 6.3)

Ansøgningernes indhold og formål er udfoldet i nedenstående afsnit.

1) Ansøgning fra Unge Ravne til projektet ”Unge Ravne viser god stil – ung til ung-kampagne”

Unge Ravne (under Fonden for Socialt Ansvar) søger om et beløb på 211.300 kr. til projektet ”Unge Ravne viser god stil – ung til ung-kampagne”. Der søges om midler til udvikling, produktion og lancering af en visuel kampagne, der har til formål at sætte fokus på ”god stil” i nattelivet samt skabe kendskab til Unge Ravnes tilstedeværelse i natten. Projektet vil forløbe i perioden oktober-december 2023. Ansøgningen fremgår af bilag 6.1.

Uredigeret projektbeskrivelse fra projektholder:

 

”Unge Ravne er frivillige på 20-30 år, der skaber tryghed for unge i nattelivet. De går ture i weekenden og til store events, hvor de er til stede på gaden og på barer og klubber, hvor unge fester. Unge Ravne er de unges ædru ven i byen, der møder dem i øjenhøjde og viser det gode eksempel på, hvordan man fester ansvarligt.

 

Unge Ravne står med en stærk frivilliggruppe og succesfulde samarbejder med barer og klubber, og vil gerne være afsender på en visuel kampagne om god stil i byen, der taler ind i Københavns Kommunes vision for byens natteliv. Kampagnen skal på en sjov og uformel måde formidle fra ung til ung, hvordan vi passer på hinanden, når vi fester.

Den brander samtidig Unge Ravne, så unge kender os og ved, at de trygt kan henvende sig, hvis de har brug for hjælp eller en snak i natten.”

Til de vejledende kriterier bemærker forvaltningen, at ansøgningens formål berører ambitionen om et værtskab i verdensklasse I Restaurations- og Nattelivsplan 2021.

Ansøger oplyser om en forventet medfinansiering på ca. 27 pct. i form af frivillige arbejdstimer samt finansiering af kommunikationsmateriale og mødeforplejning.

Det skal endeligt bemærkes, at Unge Ravne tidligere har ansøgt Nattelivspuljen om 200.000 kr. til projektet ”Unge Ravne viser god stil – ung til ung-kampagne”. Nattelivsudvalget besluttede på mødet den 7. juni 2023 at give afslag på ansøgningen.

2) Ansøgning fra Indre By Lokaludvalg til projektet ”Nattelivskampagne målrettet Københavns børn og unge”

Indre By Lokaludvalg om et beløb på 234.000 kr. til en kampagne målrettet unge i København samt deres forældre, som vil have til formål at oplyse om de negative konsekvenser ved børn og unges alkohol- og stofindtag. Produkter i kampagnen vil være faktaark og videospots, som skal distribueres via e-Boks til Københavns unges samt tilbydes til omegnskommunerne. Projektet forløber fra september-december 2023. Ansøgningen fremgår af bilag 6.2.

Uredigeret projektbeskrivelse fra projektholder:

 

”Indre By Lokaludvalg ønsker at lave en kampagne målrettet alle unge i København mellem 12 og 25 år samt forældrene til de 12 til 18-årige. Kampagnen skal med faktaark og videospots oplyse om de negative effekter af alkohol- og stofindtag i nattelivet. Kampagnen skal enten indkøbes eller udvikles af en arbejdsgruppe bestående af medlemmer af Nattelivsudvalget og Lokaludvalget og udsendes via e-Boks samt tilbydes til øvrige kommuner i hovedstadsregionen og på Sjælland, de sociale medier, undervisningsinstitutioner og andre steder hvor kampagnen kan bruges til at skabe oplysning og debat blandt unge og unge og deres forældre.”

Til de vejledende kriterier bemærker forvaltningen, at der kan argumenteres for, at ansøgningens formål bl.a. berører Restaurations- og Nattelivsplan 2021’s vision om at bekæmpe narkotika samt mindske det drukbårede natteliv.  

Ansøger oplyser i ansøgningen, at der følger medfinansiering til projektet fra Indre By Lokaludvalg på 200.000 kr. (47 pct.).

3) Ansøgning fra NatWork til projektet ”If I can’t dance, it’s not my revolution”

NatWork søger om 160.000 kr. til, i samarbejde med Søpavillionen og Den anden side, at udvikle et tilbud, som gennem rådgivning og undervisning, skal hjælpe natklubejerne til at udvikle et ”støttende og imødekommende arbejdsmiljø”. Det endelig tilbud vil udgøre bistand til udvikling af en safe space-politik, uddannelse samt workshops i ubevidste bias, oprettelse af såkaldte diversitet/community board mv. på de to natklubber. Projektperioden forløber fra 2. oktober til 5. december 2023. Ansøgningen fremgår af bilag 6.3.

Uredigeret projektbeskrivelse fra projektholder:

 

”D. 7. juni 2023 kom rapporten “Diskrimination og grænseoverskridende adfærd i det Københavnske natteliv”. På baggrund af rapporten, vil vi gå i samarbejde med bl.a Søpavillionen og Den anden side om at tilbyde løsninger der skal hjælpe med at etablere et støttende og imødekommende arbejdspladsmiljø, hvor medarbejdere, gæster, promoters, pickers, dørmænd m.fl. med alle baggrunde og demografiske karakteristika kan arbejde og feste sammen. Med “If I can’t dance, it’s not my revolution!” er visionen at være en rådgivende og udviklende instans, der har til formål at skabe natklubber, hvor alle føler sig velkomne, set, respekteret, inkluderet og inviterede. Hjælpe natklubejerne til at uddanne deres personale, hjælpe dem med at lave safe-space politik, diversity/community board, tilbyde workshops i ubevidste bias, code of conduct, m.m”

Til de vejledende kriterier bemærker forvaltningen, at ansøgningens formål berører ambitionen om bekæmpelse af grænseoverskridende adfærd og diskrimination i Restaurations- og Nattelivsplan 2021.

Ansøger estimerer projektets samlede udgifter til 190.000 kr., herudaf medfinansieres projektet med 30.000 kr. (16 pct.) fra samarbejdspartneren Søpavillonen i form af en opstartsworkshop.

Det bemærkes, at Den Anden Side (samarbejdspartner i projektet) i juni 2023 blev tildelt 99.000 kr. fra Nattelivspuljen, bl.a. til fornyelse af natklubbens ’awareness’-politik.

Videre proces

Såfremt Nattelivsudvalget beslutter at give medhold til en ansøger, vil Kultur- og Fritidsforvaltningen fortsætte processen med udbetaling af puljemidlerne samt opfølgning og afrapportering på projektet.

Såfremt det besluttes, at der ikke skal gives medhold til en ansøger, vil Kultur- og Fritidsforvaltningen fremsende et afslag til ansøger.

Beslutning

Ad. 1. at-punkt:

Nattelivsudvalget besluttede at give afslag på ansøgningen fra Unge Ravne på 211.300 kr. til projektet ”Unge Ravne viser god stil – ung til ung-kampagne”.

Udvalget opfordrer Unge Ravne til at gå i dialog med forvaltningen om revidering af ansøgningen med henblik på genindsendelse inden mødet i Nattelivsudvalget den 28. november 2023. Ved eventuel genindsendelse, vil ansøgningen blive sendt ud til Nattelivsudvalget til beslutning ved skriftlig votering.

Ad. 2. at-punkt:

Nattelivsudvalget besluttede at give afslag på ansøgningen fra Indre By Lokaludvalg på 234.000 kr. til projektet ”Nattelivskampagne målrettet Københavns børn og unge”.

Det blev aftalt, at forvaltningen skal gå i dialog med ansøger om udformning og indhold af ansøgningen.

Ad. 3. at-punkt:

Nattelivsudvalget besluttede at give afslag til ansøgningen fra Natwork på 160.000 kr.  til projektet ‘If I can’t dance, it’s not my revolution’.

Det blev aftalt, at forvaltningen skal gå i dialog med ansøger om udformning og indhold af ansøgningen.

Til top