Mødedato: 25.06.2020, kl. 18:00
Mødested: Festsalen i Bethesda, Rømersgade 17

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Når der ikke er flere spørgsmål, begynder lokaludvalgets ordinære møde.

Beslutning

Ny Adelgade

En projektgruppe, der består af en arkitekt, der bor i Ny Adelgade, samt endnu en arkitekt og bestyreren af en restauration i Ny Adelgade, orienterede om deres projekt for gaden: 

Parkeringspladserne skal væk, så beboerne kan indtage gaden. De skal kunne bruge gaden, som de ville bruge et gårdrum. Der skal være mulighed for fællesspisning. Solsiden vil blive forbeholdt beboerne, mens cafeernes udeserveringer placeres i skyggesiden. Gaden skal samtidig være rammen om biodiversitet, idet der skal være et grønt bånd i gaden, fx. bestående af træer og små nyttehaver. Bil- og cykelparkering sker for enden af gaden. Tanken er at udvide projektet til hele Grønnegade-kvarteret.

Projektet er inspireret af Frankrig og følger op på den officille politik i Københavns Kommune om fællesskab og begrønning. Hensigten med Ny Adelgade-projektet er at se, om det er muligt. Det er et pilot-projekt, som skal vise, hvad projektet for kvarteret går ud på.

Der er økonomiforhandlinger i august måned, hvorfor en melding fra lokaludvalget om projektet haster.

For restaurationernes vedkommende går det ud på at få etableret et godt naboskab.

Bent Lohmann svarede, at der er en bekymring for, at projektet indebærer udeservering og natteliv til gene for beboerne. Det er en balancegang. Det vil være godt med borgerdialog om projektet. Man skal ikke køre nogen over og starte en konflikt. Lokaludvalget kan hjælpe med borgerdialogen.

Jens Erik Frandsen svarede, at projektet er spændende.

Kjeld A. Larsen svarede, at der lige har været borgerdialog om at reducere trafikken i Middelalderbyen og at der nu gennemføres en mobilitetsanalyse. Han spurgte om, hvordan pilotprojektet for Ny Adelgade skal ses i den sammenhæng. Han gav udtryk for, at projektet bør med i de forestående budgetforhandlinger på Rådhuset, hvorfor det gælder om at mobilisere politikerne.

Marietta Bonnet spurgte, om projektgruppen har spurgt den lokale beboerforening om, hvad de mener om projektet. Der er behov for borgerdialog med kvarterets beboere, før man går videre. Miljøpunkt indre By & Christianshavn kan rådgive om grønne løsninger.

Michael Thorup oplyste, at erfaringen fra Havnegade er, at man skal afprøve den grønne løsning i lille målsestok, for at se hvordan det virker og for at vise, hvad det kan.

Jan Frederik Hansen svarede, at projektet skal tilpasses, før man tager stilling til det. Desuden skal der aftales indretning af gaden samt udeservering. Det skal være muligt at benytte sig af restaurationernes borde og stole uden at være gæst. Projektet kan ses som en ny start på Ny Adelgade.

Niels Kongshaug svarede, at projektet er en forklaring på, hvad en gade kan bruges til. 

To beboere i Ny Adelgade oplyste, at der er en god stemning i gaden. De hilste projektet velkommen. Det er i orden med ophold i gaden på den gode måde.

En beboer i Ny Adelgade oplyste, at han går ind for projektet, da grønt er godt og da man kan slippe for partikelnedfald fra bilos.

Bent Lohmann afsluttede med at sige, at i sit møde den 13. august 2020 tager lokaludvalget stilling til, dels om det vil gennemføre en borgerdialog om projektet og dels om det vil foreslå projektet som et ønske til kommunens Budget 2021.

 

Det lokale miljøarbejde

Lederen af Miljøpunkt Indre By & Christianhavn Marianne Spang Bech orienterede om situationen i Miljøpunktet og om Miljøpunktets aktivitetskalender.

Til top