Mødedato: 21.08.2014, kl. 18:30
Mødested: Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

Orientering fra arbejdsgrupperne mv.

Lokaludvalget orienteres om nyt fra arbejdsgrupper mv.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår,
1. at Indre By Lokaludvalg tager orienteringen fra arbejdsgrupperne mv. til efterretning.

Problemstilling

Arbejdsgrupperne mv. skal orientere lokaludvalget om deres virke.

Løsning

Lokaludvalgets egne arbejdsgrupper
Byudviklingsgruppen:
- Aktuelt

Metrogruppen:
- Aktuelt

Arbejdsgruppen Kultur, idræt, erhverv og turisme:
- Aktuelt

Arbejdsgruppen Børn og Unge:
- Aktuelt

Arbejdsgruppen Social, sundhed, ældre og integration:
- Aktuelt

Puljeansøgningsgruppen:
- Aktuelt


Lokaludvalgets samarbejdsprojekter
Arbejdsgruppen om et projekt for havnen og kanalerne:
- Aktuelt


Lokaludvalgets repræsentation i workshops
Workshops om Christiansborg Slotsplads:

- Aktuelt 


Lokaludvalgets repræsentantion i andre fora
Samarbejdsforum for nattelivet i Indre By:
- Aktuelt

Følgegruppen vedr. Grønnegade:
- Aktuelt

Nørre Kvarter-følgegruppen:
- Aktuelt 

Styregruppen for udvikling af Søerne:

- Aktuelt

Parkbrugerrådet for Søerne:
- Aktuelt
 
Miljøpunkt Indre By-Christianshavn:
- Aktuelt

Citylogistik-kbh advisory board:
- Aktuelt

Sundhedshus-gruppen:
- Aktuelt

 

Økonomi

Intet

Videre proces

Arbejdsgrupperne mv. mødes med jævne mellemrum.

Beslutning

Byudvikling:
Bent Lohmann oplyste, at Realdania og kommunen er ved at indgå en aftale om en cykel- og gangbro mellem Langebrogade og Christians Brygge. Sagen var i Økonomiudvalget den 20. august. Teknik- og Miljøforvaltningen vil formentlig deltage på lokaludvalgsmødet den 11. september for at orientere om projektet og drøfte lokaludvalgenes rolle i det videre forløb.

Kjeld A. Larsen oplyste, at første møde i Byudviklingsgruppen blev afholdt d. 18. august. Mødet blev annonceret i Cityavisen og på lokaludvalgets hjemmeside, hvilket betød at der var stort fremmøde og 2-3 eksterne deltagere. Der var blandt andet debat om et borgerforslag om at ensrette søgaderne og farimagsgaderne for biltrafik. Næste møde afholdes d. 25. september.

Metrogruppen:
Bent Lohmann oplyste, at det midlertidige byrum ved Kongens Nytorv med hestene blev indviet d. 15. august. Desværre har hestene været udsat for hærværk, hvorfor nogle af dem er blevet beskadiget. I denne uge er et monteringsfirma gået i gang med at forstærke hestene, hvilket sker på Metroselskabets regning.

Anthon Ørnbo Skovle oplyste, at Sortedamsgruppen oplever, at Metroselskabet er blevet mere åbne for kritik og tager større hensyn til bygningerne, end tidligere.

Kultur, Idræt, Erhverv og Turisme:
Niels Jarler oplyste, at arbejdsgruppen har fået et par tilmeldinger fra eksterne borgere, og at han vil tale med sekretariatet om afholdelse af første møde i gruppen.

Børn og Unge:
Helle Bonnesen oplyste, at der endnu ikke var afholdt møder i arbejdsgruppen.

Bent Lohmann oplyste, at Østerbro Lokaludvalg holder Åben skole-netværksmøde den 3. september på Østerbro.

Social, Sundhed, Ældre og Integration:
Intet

Puljeansøgningsgruppen:
Jan Baltzersen oplyste, at gruppen holder møde d. 1. september, hvor den skal tage stilling til 19 puljeansøgninger, som kommer til beslutning på lokaludvalgsmødet d. 11. september. Gruppen forventer, at der ikke er flere puljemidler tilbage til den sidste ansøgningsrunde og opfordrer derfor til, at man enten offentliggør, at der ikke er flere penge, at man nedtoner annoncering af muligheden for at søge, eller at lokaludvalget overfører flere midler til puljen.

Arbejdsgruppen om et projekt for havnen og kanalerne:
Bent Lohmann oplyste, at arkitekterne er i gang med at udarbejde et egentligt forslag til flytbare pontoner til Inderhavnen og kanalerne. Forslaget baseres på en undersøgelse af, hvad der er praktisk muligt. Hensigten med arbejdet er at få et grundlag, som kan bruges til at søge fonde om midler til realisering af projektet.

Workshops om Christiansborg Slotsplads:
Steen Juhl Olesen oplyste, at han har deltaget i to workshops om terrorsikring af Christiansborg Slotsplads. Der var mange kreative, og mere eller mindre realistiske, forslag til, hvordan man kan indrette området omkring Christiansborg.

Samarbejdsforum for nattelivet i Indre By:
Bent Lohmann oplyste, at der er aftalt et nyt møde i Samarbejdsforum i slutningen af september. Derudover har Bevillingsnævnet vedtaget en ny praksis for bevillinger, som betyder, at der ikke vil blive givet nye 05-bevillinger i Vestergade, dele af Gothersgade, Studiestræde, Larsbjørnsstræde, Teglgårdstræde og Sankt Peders Stræde. Der har på møderne i Samarbejdsforum været en del debat om restauratørernes retskrav. Derudover var der på det seneste møde deltagelse af en repræsentant for 7-eleven.

Følgegruppen vedr. Grønnegade:
Intet

Nørre Kvarter-følgegruppen:
Intet

Styregruppen for udvikling af Søerne og Parkbrugerrådet for Søerne:
Anthon Ørnbo Skovle oplyste, at der var møde i styregruppen d. 11. august, hvor der blev samlet op på den borgerdialog, der blev afholdt af forvaltningen før sommerferien. Der er særlig opmærksomhed omkring problemer med cykling og fodgængertrafik langs Skt. Jørgens Sø. Derudover har forvaltningen oplyst, at mange af træerne rundt om Søerne er syge og muligvis skal totaludskiftes.

Ingolf Ibus oplyste, at borgerdialogen har givet et omfattende materiale. Der vil komme en opsamling på det i Parkbrugerrådet i september. På Parkbrugerrådets møde har det blandt andet været drøftet, hvorvidt man kan lukke Øster Søgade for trafik eller afholde bilfri søndage på søgaderne. Derudover er der kommet øget belysning på løberuten ved Peblinge Sø.

Miljøpunkt Indre By-Christianshavn:
Bent Lohmann oplyste, at Indre By Lokaludvalgs formandskab holder statusmøde med Christianshavns Lokaludvalgs formandsskab og Miljøpunktets bestyrelse om, hvordan det lokale miljøarbejde går.

Anne-Mette Wehmüller fortalte om Miljøpunktets aktuelle aktiviteter, blandt andet,
  • at Miljøpunktet har fokus på bemandede legepladser og har afholdt en plantedag på Christiansvolds legeplads.
  • at Miljøpunktet før sommerferien afholdt fem såkaldte green walks, hvilket har givet en masse input, der vil blive samlet i et idékatalog.
  • at Miljøpunktet oplever, at mange har ønske om facadebeplantning og har derfor udlovet 3*5.000 kr. til ejer-, lejer- eller andelsforeninger, som ønsker facadebeplantning.
  • at Miljøpunktet har sendt en ansøgning til Nordeafonden om at etablere et grønt tag på Vesterport Station. Anøgningen er gået videre til anden behandlingsfase.
Citylogistik-kbh advisory board:
Intet

Sundhedshus-gruppen:
Intet
Til top