Opsamling på borgerpanelundersøgelsen om natteliv samt bemærkninger om spørgeskemaet
Indstilling
Indstilling om,
- at Indre By Lokaludvalg tager resultaterne af lokaludvalgets borgerpanelundersøgelse om natteliv i Indre By til efterretning. Se løsningsafsnittet nedenfor og bilagene.
- at Indre By Lokaludvalg drøfter lokaludvalgsmedlem Mads Aarups bemærkninger om borgerpanelundersøgelsen, som ses under ”Problemstilling”
- at Indre By Lokaludalg godkender, at resultaterne af borgerpanelundersøgelsen sendes til kommentering i Kultur- og Fritidsudvalget, Nattelivsudvalget og Epinion.
- at Indre By Lokaludvalg drøfter, hvilke initiativer det skal tage på baggrund af resultaterne af borgerpanelundersøgelsen.
Problemstilling
I sit møde den 16. januar 2025 blev det besluttet, at Indre By Lokaludvalg skulle forestå en borgerpanelundersøgelse om holdningen blandt beboerne i Indre By til nattelivet, foranlediget af resultaterne fra Undersøgelse af restaurations- og nattelivet i Københavns Kommune, udført af Epinion for Københavns Kommune i 2024.
Formålet med Indre By Lokaludvalgs borgerpanelundersøgelse var at efterprøve resultaterne og konklusionerne fra Epinion/Københavns Kommunes undersøgelse. I undersøgelsen forestået af Epinion deltog 199 borgere med bopæl i Indre By.
På baggrund af dette opdrag blev der udsendt et spørgeskema til Indre By Borgerpanel, der er næsten magen til Epinions spørgeskema. Dette med henblik på at kunne lave så præcis en sammenligning af resultater som muligt.
Borgerpanelundersøgelsen var åben i perioden 28. januar – 10. februar 2025.
Opsamling på resultaterne af borgerpanelundersøgelsen samt bruttorapporten af samme ses i bilagene.
Bemærkninger fra lokaludvalgsmedlem Mads Aarup
Lokaludvalgsmedlem Mads Aarup har følgende bemærkninger til spørgeskemaet:
”Vi har i vores beboerforening diskuteret, at spørgsmålene i spørgeskemaundersøgelsen er uheldigt formuleret og kan give anledning til forkerte eller misforståede svar.
Når man for eksempel skal besvare: Hvor tilfreds eller utilfreds er du generelt med udbuddet af aktiviteter og tilbud i nattelivet så er det ikke muligt at udtrykke, at der er for meget natteliv...
Flere eksempler herunder.
Vi ønsker derfor emnet diskuteret på næste Lokaludvalgsmøde, herunder hvad resultaterne skal bruges til, og hvad konsekvens det skal have for denne og fremtidige spørgeskemaundersøgelser
Flere eksempler:
- Spørgsmål 6 kan misforstås. Hvordan skal man for eksempel svare, hvis man synes udbuddet netop er for stort i Indre By?
(Spørgsmål 6: Hvor tilfreds eller utilfreds er du generelt med udbuddet af aktiviteter og tilbud i nattelivet i..)
- Spørgsmål 11 kan ikke besvares retvisende, da der er så mange tilbud i flere kategorier, at hele skalaen fra sølle til high-end er repræsenteret.
(Spørgsmål 11: Hvordan oplever du generelt kvaliteten af følgende aktiviteter og tilbud i nattelivet i Indre By?)
- Spørgsmål 13 er misvisende, men bekræfter at det sene natteliv er synonymt med alkohol:
For at etablere en bar eller et diskotek, der har åbent efter kl. 24.00, skal man ansøge om en nattilladelse fra Københavns Kommune. Der menes vel natbevilling?
- Spørgsmål 14.1 og 14.2 kunne jeg ikke besvare:
Der bør oprettes flere områder i København (f.eks. Kødbyen), der har til formål at danne rammen for fest og natteliv: Hvis for at flytte druksteder væk fra beboelse, ja. Hvis for at lave mere natteliv: nej.
- Hvis der skal etableres flere barer og diskoteker i København, bør det prioriteres at placere dem i bydele, hvor der i forvejen ikke er mange nattelivsaktiviteter: Hvis sammen med beboelse som her i Middelalderbyen, bestemt nej. Hvis ubeboede områder som Kødbyen, ja.
- Man kunne have spurgt ind til beboernes oplevelse af Støjvagten, Natteværterne og Tryghedsvagterne”.
Løsning
Indre By Lokaludvalg tager resultatet af borgerpanelundersøgelsen om natteliv i Indre By til efterretning.
Indre By Lokaludvalg drøfter lokaludvalgsmedlem Mads Aarups bemærkninger om borgerpanelundersøgelsen.
Indre By Lokaludvalg drøfter, hvilke initiativer det skal tage på baggrund af resultaterne af borgerpanelundersøgelsen. Lokaludvalget kan arbejde videre med resultaterne i forbindelse med planlægningen af et offentligt orienterings- og debatmøde til marts 2025 om den forestående revision af kommunens restaurations- og nattelivsplan.
Økonomi
Lokaludvalget har afsat en ramme på 20.000 kr. til afholdelse af et offentligt orienterings- og debatmøde i marts om revision af restaurations- og nattelivsplanen.
Videre proces
Resultaterne af borgerpanelundersøgelsen sendes til kommentering i Kultur- og Fritidsudvalget, Nattelivsudvalget og Epinion.
Derudover vil resultaterne indgå i lokaludvalgets høringssvar om udkastet til Nattelivsplanen. Nattelivsplanen forventes at blive sendt i offentlig høring i marts 2025.