Mødedato: 15.01.2015, kl. 18:30
Mødested: Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

Høringssvar om ”Fremtidens Fritidstilbud”

Indre By Lokaludvalg skal godkende et høringssvar om ”Fremtidens Fritidstilbud”.

Indstilling og beslutning

Formanden foreslår,
  1. at Indre By Lokaludvalg meddeler Børne- og Ungdomsforvaltningen, at lokaludvalget ikke har bemærkninger til sagen ”Fremtidens Fritidstilbud”.
  2. at formanden bemyndiges til at kontakte de berørte institutioner for at afsøge behovet for et eventuelt dialogmøde.
  3. at lokaludvalget afsætter 6.000 kr. af lokaludvalgets puljemidler til at afholde et dialogmøde.
  4. at to af lokaludvalgets medlemmer udpeges til tovholder for et dialogmøde.

Problemstilling

Med svarfrist den 6. februar 2015 har Børne- og Ungdomsforvaltningen bedt lokaludvalget om høringssvar vedrørende "Fremtidens Fritidstilbud". 

Forvaltningen beder om bemærkninger til de konkrete implementerings-planer, som er blevet udarbejdet med henblik på at definere endemålet for udviklingen af den fysiske struktur for fritidsinstitutioner omkring den enkelte skole og for fritidscentre. De fysiske forandringer kan i nogle tilfælde påbegyndes hurtigt, men en fuld implementering af den nye fysiske struktur vil ofte forudsætte, at der tilføres anlægsmidler.

Selvom de fysiske rammer ikke kan ændres på kort sigt, er det planen, at ledelses- og organisationsstrukturen tilpasses hurtigst muligt, således at Fremtidens Fritidstilbud kan udvikles i takt med de nye ramme-betingelser på området. Derfor er der tillige vedlagt bud på overordnede organisationsformer. Formålet med at vedlægge modelbeskrivelsen til høringsmaterialet er bl.a.at få kommentarer fra høringsparterne om, hvilke fordele og ulemper der ses ved de enkelte modeller og, hvilken/hvilke modeller høringsparterne vurderer bedst vil understøtte strukturen i Fremtidens Fritidstilbud. Den nye organisering implementeres i videst mulig omfang fra 1. august 2015, og den skal være fuld indfaset fra 1. august 2016. 

For fritidsinstitutioner beder forvaltningen om kommentarer til følgende 2 modeller:
  • Alle fritidshjem bliver kommunale eller selvejende fritidsinstitutioner i klynger/netværk
  • Alle fritidshjem bliver kommunale eller selvejende fritidsinstitutioner udenfor klynger/netværk
I disse modeller samles alle nuværende fritidshjem i én fritidsinstitution pr. skole, der er enten kommunal eller selvejende. Disse fritidsinstitutioner organiseres enten som institutioner i klynge / netværk eller som institutioner uden tilknytning til klynger / netværk.

For fritidscentre bedes der om kommentarer til følgende 3 modeller:
  • Alle fritidscentre bliver del af klynge eller netværk
  • Alle fritidscentre bliver del af et klubfællesskab
  • Alle fritidscentre bliver selvstændige enheder udenfor både klynge / netværk og klubfællesskaber

Børne- og Ungdomsudvalget afholdt et dialogmøde for alle høringsparter om Fremtidens Fritidstilbud onsdag den 14. januar 2015 kl. 17-19 i Festsalen på Københavns Rådhus. Max. 2 personer pr. bestyrelse eller organisation kunne tilmelde sig senest d. 9. januar.

Løsning

Indre By
I Indre By kan "Fremtidens Fritidstilbud" have konsekvens for børn i følgende insitutioner:
  • Fritidshjemmet Vartov
  • Thomas P. Hejles Fritidshjem
  • Børnehuset Vor Frue
  • Nyboder Skole
  • Villaen
  • Dronning Caroline Amalie
  • Dronen
  • Klasserækken
  • Brandstationen
  • Hvepsereden
  • Øster Farimagsgades Skole
  • Dronning Louise
  • KKFO Øster Farimagsgades Skole

Formanden foreslår, at lokaludvalget tager kontakt til de berørte institutioner for at afsøge behovet for at holde et samlet dialogmøde på tværs af institutionerne. I tilfælde af, at institutionerne ser behov for sådan et sådant møde, vil lokaludvalget afholde det onsdag d. 28. januar kl. 16.30-18.30.

Høringssvar
Formanden foreslår følgende høringssvar:

"Indre By Lokaludvalg takker for muligheden for at svare på Børne- og Ungdomsforvaltningens "Fremtidens Fritidstilbud". Lokaludvalget følger udviklingen på børne- og ungeområdet i vores bydel, men har ingen kommentarer til denne sag, idet også bydelens instutioner bliver hørt.

Lokaludvalget har med annonce i et lokalt medie og på lokaludvalgets hjemmeside gjort borgerne opmærksomme på muligheden for at kommentere sagen på Bliv hørt-portalen.

Med venlig hilsen

Bent Lohmann,
formand".

Økonomi

Der afsættes 6.000 kr. af lokaludvalgets puljemidler til at afholde et eventuelt dialogmøde for de berørte institutioner. Midlerne vil dække annoncering, lokaleleje og forplejning.

Videre proces

Når lokaludvalget har godkendt høringssvaret, lægger sekretariatet det på bliv hørt-portalen.
Sekretariatet vil på formandens vegne kontakte de berørte institutioner. Lokaludvalget vil herefter blive orienteret om, hvorvidt der bliver afholdt et dialogmøde.

Beslutning

  1. Helle Bonnesen, Gunna Starck og Niels Friis udarbejder et høringssvar på baggrund af dialogmødet.
  2. Formanden blev bemyndiget til at tage kontakt til de berørte institutioner. Der sendes ligeledes et orienteringsbrev til alle folkeskoler og privatskoler i bydelen.
  3. Lokaludvalget afsatte 6.000 kr. til afholdelse af dialogmøde.
  4. Helle Bonnesen, Niels Friis og Gunna Starck blev udpeget som tovholdere på dialogmødet.
Til top