Mødedato: 14.09.2023, kl. 18:30
Mødested: Trinitatis Sognehus, Pilestræde 67

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Tilhørere, der ønsker at komme med forslag eller stille spørgsmål til lokaludvalget, har hver op til 10 minutter til rådighed.

Beslutning

Toldbodgade og Amaliegade

En borger med bopæl i Amaliegade orienterede om generne ved ensretningen af Toldbodgade. Ensretningen har gjort det vanskeligere for beboerne i kvarteret at finde en parkeringsplads og den har skabt trafikkaos på Sankt Annæ Plads, bl.a. fordi turistbusser og Hop on/Hop off-busser nu kører ad Sankt Anne Plads til Bredgade. Det giver støj- og luftforurening. Det harmonerer ikke med, at Sankt Annæ Plads skulle være en grøn oase for bløde trafikanter. Der er bl.a. en legeplads på pladsen. De store køretøjer presser cyklisterne op på fortovet.

Bent Lohmann svarede, at det vil være svært at få politikerne til at genoverveje beslutningen om ensretning af Toldbodgade, men lokaludvalget kan bede forvaltningen om en evaluering af ensretningen og herunder bede om en redegørelse om, hvorvidt de faktiske forhold på Sankt Annæ Plads er i overensstemmelse med visionen for pladsen.

Mads Aarup svarede, at han er enig i borgerens beskrivelse af trafikkaosset på Sankt Annæ Plads, der bl.a. skyldes, at designet af pladsen ikke giver plads til cyklister. Han gav udtryk for, at der mangler cykelstier.

Niels Kongshaug svarede, at børn ikke kan se grænsen mellem fortov og gade på Sankt Annæ Plads.

Lean Milo svarede, at han arbejder for, at beboerne i kvarteret kan parkere med beboerlicens i parkeringshuset på Kvæsthusmolen, sådan som man fx. kan i parkeringshuset på Israels Plads. Han svarede videre, at Sankt Annæ Plads bør være en cykelgade ligesom Vestergade, hvor cyklisterne har fortrin i forhold til den motoriserede trafik. Det kan ske ved at markere kørebanen med cykelsymboler.

Michael Thorup svarede, at lyssignalerne i kvarteret ikke passer sammen, hvilket medvirker til trafikkaosset.

Bent Lohmann konkluderede, at han på vegne af lokaludvalget vil skrive til Teknik- og Miljøforvaltningen om ovennævnte problemstillinger. På baggrund af svaret kan lokaludvalget vurdere, om det skal holde et borgermøde om forholdene. Han opfordrede borgeren til at danne en beboerforening for Frederiksstaden.

 

Den kommende bygning på adressen Amaliegade 44

En borgere orienterede om sit syn på Mærsks kommende bygning på adressen Amaliegade 44, som han har sammenfattet i et kompendium til lokaludvalget. Heri omtales en alternativ mulighed, der både tilgodeser Mærsks pladsbehov og giver mulighed for at reducere byggeriets højde og arealgade, samt bringer mere lys til havnepromenaden.

Bent Lohmann konkluderede, at lokaludvalget beder Teknik- og Miljøforvaltningen kommentere kompendiet og herunder svare på de spørgsmål, der er stillet i det. 

 

Lokaludvalgets virke

Sally Mountfield gav udtryk for tvivl om værdien af de lange debatter, som lokaludvalget har, og at lokaludvalget bør fokusere på de lange linjer i bydelens udvikling. Hun gav også udtryk for, at forpersonskabet bør uddelegere opgaver.

Bent Lohmann svarede, at de lange debatter har kvalitet.

Jens Erik Frandsen svarede, at forpersonskabet forbereder sager til lokaludvalget.

Jep Loft svarede, at forpersonskabet bør uddelegere, da det ikke behøver at have styr på alt.

Lean Milo svarede, at debatterne i arbejdsgrupperne gentages i lokaludvalget.

 

Møde med Teknik- og Miljøforvaltningens direktion

Jep Loft spurgte om status på lokaludvalgets anmodning om et møde med Teknik- og Miljøforvaltningens direktion. 

Bent Lohmann svarede, at lokaludvalget endnu ikke har fået svar på anmodningen. Han svarede videre, at der i kredsen af lokaludvalgsforpersoner havde været forskellige reaktioner på Indre By Lokaludvalgs brev til bl.a. Økonomiudvalget om lokaludvalgenes rolle og om borgerdialog.

Til top