A-sag: Puljeansøgning, marts 2020: "Vejledning til klager over støjende aktivitet i København"
Indstilling
Formanden foreslår,
- At Indre By Lokaludvalg giver Københavns BeboerNetværk tilsagn om 12.875 kr. af lokaludvalgets 2020-pulje til udarbejdelse af en hjemmeside for støjklager.
Problemstilling
Dette er en opdatering af sagen, der var på dagsordenen for det aflyste lokaludvalgsmøde den 12. marts 2020.
Ansøgeren har ændret ansøgningen i lyset af den pågående corona-krise med aktuelt næsten intet behov for at klage over restaurationer, hvorfor en ”klagefolder” ville være spild af penge. Samtidig har det vist sig at blive ganske vanskeligt at garantere en betryggende distribution af en sådan trykt vejledning, oplyser ansøgeren.
Projektet ligner i nogen grad et "Eget projekt", som lokaludvalget vedtog den 12. december 2019. Dengang af satte lokaludvalget 70.000 kr. til udarbejdelse af en klageguide, oplysning om klageguiden og afholdelse af et "Giv et praj-borgermøde".
Link til indstillingen og lokaludvalgets beslutning: https://www.kk.dk/indhold/indre-lokaludvalgs-modemateriale/12122019/edoc-agenda/1f05839c-6a7d-44eb-b2b6-85214941fed2/90aa63d0-2aad-47b4-8683-41019ad38f15.
Giv et praj-borgermødet skulle holdes den 16. marts 2020, men blev aflyst pga. af corona-krisen. Der er ikke fastsat en ny dato for mødet.
Løsning
Udarbejdelse af hjemmeside for støjklager
Københavns BeboerNetværk har ansøgt om 12.875 kr. af lokaludvalgets 2020-pulje til udarbejdelse af en hjemmeside for støjklager.
På hjemmesiden vil ansøgeren orientere om kontaktoplysninger til klageinstansen vedr.
• støj fra beværtninger
• støj fra gaden
• støj fra koncerter og arrangementer
• lugt fra restaurationer
• evt. byggeri og vejarbejde.
I den oprindelige ansøgning, som den ændrede ansøgning tager udgangspunkt i, nævnes, at et stigende antal beboerne i Indre By føler sig belastet af støj- og lugtgener i forbindelse med driften af restaurationer i byen. Der klages, men antallet af klager afspejler ikke genernes omfang, og der gives derfor ikke et retvisende billede af, hvad situationen er. Ansøgerne antager, at en af grundene er, at mange københavnerne er i tvivl om, hvordan og hvortil man klager. Hensigten med hjemmesiden er at skabe oplysning til borgerne i Indre By, så de er bedre rustet til at klage over de gener, de måtte opleve, og dermed få skabt et retvisende billede af, hvad status er.
Udarbejdelsen af hjemmesiden har et budget på 12.875 kr. Støtten fra lokaludvalget vil blive brugt på kodning af hjemmeside, foto/illustrationsrettigheder, domæne i 5 år og hostning i 5 år.
Sekretariatets bemærkninger
Det fremgår af lokaludvalgets retningslinjer for støtte, at lokaludvalget i udgangspunktet ikke støtter udvikling og drift af hjemmesider. Med den bemærkning ser sekretariatet intet til hinder for, at lokaludvalget støtter projektet.
Puljegruppens anbefaling
Puljegruppen har ikke haft mulighed for at tage stilling til den ændrede ansøgning.
Gruppen havde følgende bemærkning om den oprindelige ansøgning, hvor ansøgeren søgte om 49.250 kr. til tryk og hustandsomdeling af en klagefolder vedr. støj:
"OK til 25.000 (minus husstandsomdeling, som vi ikke tror på). Vi så hellere, at der blev uddelt i to/tre særligt plagede områder af nogle, der kender kvartererne."
Formandens indstilling
At Indre By Lokaludvalg giver Københavns BeboerNetværk tilsagn om 12.875 kr. af lokaludvalgets 2020-pulje til udarbejdelse af en hjemmeside for støjklager.
Økonomi
Rammen for puljeansøgninger i 2020 er på 300.000 kr. Lokaludvalget har hidtil disponeret for 40.500 kr. Hvis indstillingen følges, vil der være disponeret for yderligere 12.875 kr.
Videre proces
Sekretariatet orienterer ansøger om lokaludvalgets beslutning og varetager den videre sagsbehandling.
Beslutning
Marietta Bonnet var inhabil og deltog ikke i behandlingen af denne sag.
Lokaludvalget tiltrådte et ændringsforslag fra Bent Lohmann om at udsætte sagen til mødet den 11. juni 2020, så lokaludvalget i dette møde kan drøfte, hvordan ansøgerens projekt kan forenes med lokaludvalgets eget projekt med samme formål, idet det i mødet den 11. juni 2020 også skal aftales, hvem der skal inviteres til at deltage i udarbejdelsen af vejledningen, fx. beboerforeningerne i Indre By og evt. Bevillingsnævnet.