B-sag: Henvendelser til lokaludvalget, januar 2021
Indstilling
Formanden foreslår,
- at Indre By Lokaludvalg tager håndteringen af henvendelser til lokaludvalget siden sidste lokaludvalgsmøde til efterretning
Problemstilling
Siden mødet den 10. december 2020 har lokaludvalget modtaget en række henvendelser.
Løsning
1. Cykelsti på Vesterbrogade
Med mail den 15. december 2020 oplyste, Teknik- og Miljøforvaltningen, at man vil forsøge at udvide cykelstien på Vesterbrogade mellem Trommesalen og Vester Farimagsgade til 2,5 m.
Forvaltningen spurgte, om lokaludvalget har bemærkninger til dette.
Lokaludvalgets formandskab vurderede, at lokaludvalget ikke behøver at få sagen i høring, men de bad forvaltningen svare på følgende spørgsmål:
- Er der sammenhæng mellem cykelstiprojektet og bypark-projektet Vesterbrogade foran Tivoli?
- Vil der med cykelstiprojektet blive nedlagt parkeringspladser?
Forvaltningens svar den 6. januar 2021:
- Der er på nuværende tidspunkt ikke indtænkt en sammenhæng mellem vores projekt og bypark-projektet. Men det er en god pointe, så det kigger vi nærmere på i næste fase af projektet.
- Nej, der vil i projektet ikke blive nedlagt nogle parkeringspladser.
2. Miljøstation i Amaliegade
Borgerrepræsentationens sekretariatet orienterede med mail den 5. januar 2021 lokaludvalget om en henvendelse fra en borger til Borgerrepræsentationen. Det fremgår, at borgeren er imod placeringen af en miljøstation i Amaliegade, da den vil skæmme kvarteret og det da det vil lugte i gaden, ligesom det vil larme, når affald hentes. Borgeren oplyser, at miljøstationen etableres, fordi en ejerforening i Amaliegade 23-25 vil have flyttet affald fra egen baggård ud til gaden.
Sagen var på dagsordenen for Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden den 26. oktober 2020: Se indstilling og Teknik- og Miljøudvalgets beslutning her: Miljøstation på offentlig vej i Amaliegade, Indre By
3. Jul på Kongens Nytorv
Med mail den 2. december 2020 oplyste en borger, at der på Kongens Nytorv ikke er julelys på træerne, ingen spots på statuen, men gule stedmoderblomster i bedene, hvilke hun ikke synes er juleagtigt. Hun foreslog, at Kongens Nytorv får en passende og smuk juledekoration.
Hun udtrykte samtidig glæde over, at julemarkedet på Kongens Nytorv er aflyst, da det ikke er noget smukt marked. Hun foreslog, at hvis der skal være et julemarked, så skal det ensrettes eller fint integreres i torvet. Hun foreslog desuden, at man giver opgaven til en arkitektgruppe for at få ideer om, hvordan det kan se ud og til at være med til at bestemme, hvem og hvad, der må sælges.
Sekretariatet bad Teknik- og Miljøforvaltningen svare. Teknik- og Miljøforvaltningen svarede borgeren og lokaludvalget den 4. januar 2021.
Det fremgår af forvaltningens svar:
- at forvaltningen hvert år giver tilskud til julebelysning rundt omkring i København. Det er ens for alle steder i byen, at lokale forretningssammenslutninger og evt. lokaludvalg står for julebelysning, herunder ansøgning, opsætning, indsamling af penge samt at søge om midler hos forvaltningen til opsætning af julebelysning.
- at i 2020 havde forvaltningen afsat ekstra penge til julebelysning, men forvaltningen modtog ikke nogen ansøgning til ophængning af julebelysning på Kongens Nytorv i 2020.
- at forvaltningen generelt set er påpasselig med at give tilladelse til ophængning af belysning i træer, idet det er forvaltningens erfaring, at der nemt kan forekomme skade på træerne i den forbindelse.
- at planlægningen af beplantningen af Kongens Nytorv sker 6 måneder i forvejen. Blomsterne på pladsen er i år gule, idet det var planlagt, at der skulle afholdes en etape af Tour de France i København, sommeren 2021, og der derfor var et ønske om, at København i foråret 2021 skulle fremstå gul.
- at forvaltningen ikke kan bestemme, hvem der må/skal ansøge om afholdelse af julemarkederne rundt omkring i byen og at det æstetiske kriterium i annonceringsmaterialet rummer et vist spillerum, fordi opfattelsen af jul og æstetik ikke er en fuldstændig entydig størrelse, og at det kan ændre sig over tid og opfattes forskelligt i forskellige kontekster.
- at forvaltningen hvert år, efter afholdelse af julemarkederne, har et evalueringsmøde med blandt andet arrangørerne, hvor erfaringer og andre tiltag bliver drøftet og videreført, for hele tiden at forsøge at forbedre julemarkederne.
- at før metrobyggeriets begyndelse var der nogle år, i vintermånederne, opstillet en skøjtebane på Kongens Nytorv, rundt om Krinsen. Drift af skøjtebanen ligger hos Kultur- og Fritidsforvaltningen og finansieringen er en politisk beslutning. Der blev ikke afsat midler til skøjtebanen i 2020 og det er endnu uvis om der bliver det i 2021. Kongens Nytorv er efter retableringen udstyret med strøm og vand, således at en skøjtebane er en mulighed i fremtiden.
Formanden vil foreslå Teknik- og Miljøforvaltningen, at Indre By Lokaludvalg deltager i evalueringsmødet om julemarkederne i Indre By.
Økonomi
Intet.
Videre proces
Se ovenfor.
Beslutning
Lokaludvalget tog håndteringen af henvendelser til lokaludvalget siden sidste lokaludvalgsmøde til efterretning