Mødedato: 13.12.2012, kl. 17:00
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

Meddelelser

Formanden vil bl.a. kort orientere om
  • Nyt fra Mødeforum
  • Dialogmøde med Center for Park og Natur, Teknik- og Miljøforvaltningen
  • Krystalgade / Købmagergade: Bump og gademusikanter
  • Metroselskabets dialogmøder
  • Lokaludvalget på Byens Hegn
  • Indvielse af Købmagergade den 25. januar 2013
  • Status på skulpturen til pladsen ved Vartov
  • Status på Kvæsthusmolen
  • Ansættelse i sekretariatet af en borgerdialog- og kommunikationsmedarbejder

Beslutning

Formanden oplyste, at han sammen med andre lokaludvalgsformænd og repræsentanter for Økonomiforvaltningen har drøftet forvaltningernes frister i høringssager.

Formanden fremlagde følgende meddelelser skriftligt:

1. Folder om cykling i Indre By
Gunna Starck har skrevet et oplæg om og en tekst til en folder om cykling i Indre By med turister som målgruppe.

Gunna Starck har inviteret DCF til at samarbejde om folderen, men indtil videre har de ikke kommenteret på hendes tekst, men er kommet med et overslag på, hvad det vil koste.

Formanden har vurderet, at lokaludvalget bør vente til januar-mødet med at tage stilling til indhold og økonomi, samt DCFs rolle i projektet. 

2. Dialogmøde med center for Park og Natur
Center for Park og Natur har inviteret Indre By Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalg til dialogmøde / fokusgruppeinterview den 18. december. Indtil videre har ingen fra Indre By tilmeldt sig. To fra Christianshavn deltager.

Indre By Lokaludvalgs formandskab vil sende Center for Park og Natur et brev med følgende indhold:
”Vi vil meget gerne være med til at styrke det gode samarbejde med Center for Park og Natur.

Områdechefen for Park og Natur signalerer ved denne invitation, at også det gode samarbejde skal dokumenteres, i dette tilfælde ved en fokusundersøgelse. Vi mener det er at underkende de dygtige medarbejdere i Park og Natur, at man mener, at deres indsats skal udsættes for et fokusgruppeinterview.

I stedet for at anvende kommunale ressourcer på et interview og en undersøgelse kunne man bruge de samme ressourcer på at skabe direkte kontakt mellem de dygtige medarbejdere og borgerne, som i mange tilfælde også er eksperter på de samme områder som medarbejderne.

Det er muligt, at nogle personer vil have glæde af at vide, hvor godt lokaludvalgsmedlemmerne og centermedarbejderne kender hinanden. Men den viden befordrer ikke umiddelbart bedre park og natur. Det ville derimod direkte kontakt med borgerne, som de sande eksperter, kunne befordre.

Derfor har vi opfordret alle LU-medlemmer til ikke at deltage i et interview, men i direkte dialog med de dygtige centermedarbejdere, for derved at kunne formidle mest mulig dialog med borgerne.

3.       Krystalgade / Købmagergade: Bump og gademusikanter

En erhvervsdrivende i Krystalgade har i en mail til lokaludvalget fortalt om støj fra et nyanlagt bump i gaden ved Købmagergade samt om gademusikanter.

Formanden har givet vedkommende et link til kommunens hjemmeside om reglerne for gademusik og foreslået hende at klage til Teknik- og Miljøforvaltningen og til politiets Station City, når hun registrerer, at gademusikanterne ikke overholder reglerne.

Endvidere har han orienteret hende om, at han vil bede Miljøpunktet undersøge forholdet omkring bumpet og samtidig foreslået vedkommende, at hun bør skrive til Vejdirektoratet om hvorvidt reglerne for sådanne bump er overholdt.

4.       Metroselskabets informationsmøder

I fortsættelse af lokaludvalgets drøftelse om borgerdialog vedrørende metrobyggepladserne har Metroselskabet oplyst, at deres informationsmøder altid annonceres via deres nyhedsmail, og at de vil invitere lokaludvalget til møderne. På nuværende tidspunkt er der ikke informationsmøder i kalenderen i Indre By inden for den nærmeste fremtid.

Man kan abonnere på Metroselskabets nyhedsmail via denne hjemmeside: http://www.m.dk/#!/om+metroen/metrobyggeriet/byggepladser/oversigt+byggepladser

5.       Lokaludvalget på Byens Hegn

Lokaludvalget har fået et natteliv-banner op på Kongens Nytorv ved fodgængerovergangen til Strøget, dvs. en meget synlig plads. Banneret på Rådhuspladsen skulle komme op en af dagene, hvis ikke det allerede er det. Det sidder på siden ud mod Politikens Hus. Lokaludvalget får plads på hegnene ved Gl. Strand og Sortedams Sø på et tidspunkt næste år.

Metroselskabet efterspørger noget mere forskønnende fra lokaludvalgets side end informationsbanner, f.eks. et midlertidigt, grønt byrum ved Gl. Strand. De vil evt. gerne holde et møde med repræsentanter fra lokaludvalget om dette, hvis der er interesse.

6.       Indvielse af Købmagergade den 25. januar 2013

Teknik- og Miljøforvaltningen har oplyst, at Købmagergade indvies fredag den 25. Januar. Borgmesteren deltager kl. 13-14.

7.       Status på skulpturen til pladsen ved Vartov

Lis Langsø, Steen Juhl Olesen og Gunna Starck deltog ved en prøveopstilling af skulpturen.

Teknik- og Miljøforvaltningen har efterfølgende oplyst følgende:
”Indstillingen om Hein Heinsens ”Talerstol” på pladsen ved Vartov blev behandlet på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2012. Der var enighed om at takke ja til at modtage skulpturen som gave fra Ny Carlsbergfondet, mens der var forskellige meninger om dens placering. Flere politikere samt stadsarkitekten udtrykte betænkeligheder ved at stille skulpturen så langt ude på pladsen som foreslået. Man fandt, at det ville være en mere tilfredsstillende løsning, hvis den blev trukket en anelse tilbage, så den i stedet kom til at stå ved bageste ende af samme ”vinduesfelt”, som den nu berører med sin bagkant, dvs. tættere på Vartov, men med samme placering i forhold til verdenshjørnerne. Ideen om en placering uden hensyntagen til belægningens mønster faldt i god jord, men placeringen så tæt op ad et visuelt og materialemæssigt skift i belægningen var en medvirkende grund til ønsket om at rykke skulpturen lidt tilbage. Da vi vil alle gerne have denne sag landet på bedste måde, håber jeg, I har mulighed for snarest at tilkendegive jeres mening. Indvielsen af pladsen med den velanbragte skulptur er som bekendt berammet til ultimo februar 2013.”

De involverede lokaludvalgsmedlemmer har undervejs haft en drøftelse på mail om, hvorvidt lokaludvalgets holdning til placeringen skulle baseres på en borgerdialog. Der er endnu ikke en konklusion på dette.

8.       Status på Kvæsthusmolen

Lokaludvalget tog del i en naboorientering om dispensation til pavilloner på Kvæsthusmolen. En politiker fra Teknik- og Miljøudvalget tilkendegav, at hun ville tage sagen op med teknik- og miljøborgmesteren, men få dage efter høringsperiodens udløb, blev dispensationen givet.

9.       Livgardens Kaserne

I forbindelse med den interne høring af forslag til lokalplan for et nyt øvelokale til Livgardens Regiment har lokaludvalget stillet spørgsmål ved forhold i projekt, hvor også andre myndigheder er ansvarlige. Det vedrører bygningsplaceringen, hvor Kulturstyrelsen samt Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme sammen med forvaltningen og bygherre har opnået enighed om en placering, som alle involverede finder tilgodeser fortidsmindet Rosenborg Slot og Kongens Have bedst.  

En del af bygningen ligger indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen omkring Rosenborg Slot. Projektudviklingen er sket i tæt og konstruktiv dialog med Kulturstyrelsen samt Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Øvelokalet indrettes også til brug til offentlige koncerter.  

Lokaludvalget har et ønske om en anden placering end den der er opnået enighed om i en tæt dialog med samarbejdsparterne. Det er derfor ikke realistisk, at lokaludvalgets ønske til en anden placering tilgodeses.

10.   Ansættelse af borgerdialog- og kommunikationsmedarbejder

Et enigt ansættelsesudvalg  har besluttet at ansætte Susanne Raunsgaard Bøcker som borgerdialog- og kommunikationsmedarbejder i sekretariatet.

Til top