Offentligt dialogmøde om indretningen af Østerport metroforplads
Indstilling
Formanden foreslår,
- at Indre By Lokaludvalg holder et offentligt dialogmøde om indretningen af Østerport metroforplads og gaderne omkring.
- at Indre By Lokaludvalg afsætter en ramme på 15.000 kr. til arrangementet. Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
- at Indre By Lokaludvalg udpeger to tovholdere, som i samarbejde med sekretariatet planlægger og gennemfører mødet.
Problemstilling
En borger har skrevet til lokaludvalget:
"Kære lokal udvalg, jeg bifalder jeres initiativer ift. bruger/borgerindragelse og har takket ja til at indgå i jeres panel, da jeg meget gerne bidrager.
Mit ærinde angår den trafiksikring eller manglen på samme, der pt eksisterer omkring Østerport station. Som daglig pendler og iøvrigt billøs københavner har jeg min daglige gang til og fra Østerport og har her været vidne til flere situationer der kunne være gået helt galt. der er 3 steder på min korte rute der ikke fungerer optimalt.
1) stien ved den engelske ambassade er en meget brugt rute, især grundet den trafikale situation der er omkring østerport st. under metrobyggeriet. Her dominerer cyklisterne og kører alt for stærk ift. forholdene på en sti der ikke er særligt bred, har en hældningsgrad, og en ind- og udgang til Garnisionskirkegården. De gående presser sig ind mod murene og jeg fornemmer en generel utryghed. Stien har en knæk der forhindrer visuelt overblik. jeg har set 2 cyklister brage sammen da begge kørte for stærkt ift. forholdene - en situation der kunne være afhjulpet med et spejl. Jeg er utryg når jeg bevæger mig på denne rute med mine børn. Stien var lukket i 3 uger sidste sommer grundet terrorsikring men den blev sjovt nok ikke fittet med div. initiativer ift. borgersikring ved samme lejlighed.
2)Fodgængerovergangen ved den russiske ambassade bliver ikke respekteret. min seneste observation var 3 turister med barnevogn der midt på måtte trække tilbage da en bilist forsatte sin bane og fart, uden at ænse de bløde trafikanter. Jeg har selv sprunget for livet (ja, rimeligt dramatisk) da cyklister heller ikke respekterer fordgængerovergangen, da den ikke er tegnet op på cykelstien og der ikke er lyssætning.
3) Hvordan forestiller KBH kommune sig at man skal krydse ved Østbanegade til østerport st.. Der er ikke nogen fodgængerovergang og bilisterne kaster deres biler rundt om hjørnet ved østerport på en måde hvor de enten skal decelerere eller en fodgænger der påbegyndte sin overgang før bilisten var synlig, skal løbe tilbage eller frem. herudover er cyklisterne nu begyndt at køre mod ensretningen så man skal også orientere sig imod kørselsretningen.
Dette er ikke ment som et surt opstød, men forsøg på dialog, og jeg har en forventning om et skriftligt svar.
Jeg kan pege på mange andre uhensigtsmæssigheder i mit nærområde, men jeg har her begrænset mig til de 3 forhold der giver daglig irritation og bekymring. Det er mit postulat at jeg kan videodokumentere alle 3 observerede problemstillinger på hvilken som helst dag over 3 timer, og det er i mit univers højrisiko, der kræver en aktiv indsats."
En anden borger har skrevet:
"Kære Lokal Udvalg
Park & Anlæg, med hvem jeg har korresponderet om skrå parkering i Østbanegade har opfordret mig til at henvende mig til Jer i min genskab af bestyrelsesformand i Ejerforeningen Østbanegade 5. Kan I hjælpe i den proces, idet bemærkes at ;
-
det vil sikre end del flere P pladser ( og begrænse sløset parkering )
-
dæmpe hastigheden, der til tider er ganske voldsom ( Politiet arbejder hermed )
Omkostningsmæssigt forekommer det i den begrænsede ende. Al den stund det kan foretages via maling, ganske som nu foretaget i sidegaderne.
Jeg ser frem til at høre fra jer."
Formanden har på baggrund af henvendelserne spurgt Teknik- og Miljøforvaltningen om planerne for indretningen at Østerport-området efter metrobyggeriet. Forvaltningen har meldt tilbage, at man gerne orienterer om det på et offentligt møde.
Løsning
Formanden foreslår, at lokaludvalget inviterer borgerne i kvarteret omkring Østerport til et offentligt dialogmøde i et lokalt mødelokale. Teknik- og Miljøforvaltningen orienterer om indretningen af metroforpladsen og gaderne omkring, når metrobyggeriet er færdigt,.og om hvad der kan gøres for at afhjælpe gener og trafikale udfordringer, indtil metroforpladsen er etableret.
Økonomi
Der afsættes en ramme på 15.000 kr. til arrangementet. Der vil være udgifter til annoncering i lokale medier, lokaleleje og forplejning. Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
Videre proces
Tovholderne planlægger og holder mødet i samarbejde med sekretariatet.
Beslutning
- Lokaludvalget besluttede at holde et offentligt dialogmøde om indretningen af Østerport metroforplads og gaderne omkring.
Lokaludvalget afsatte en ramme på 15.000 kr. til arrangementet. Pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter. - Lokaludvalget udpegede Hans-Henrik T. Ohlsen, Lars Povl Jensen og Anton Ørnbo Skovle til i samarbejde med sekretariatet at planlægge og gennemføre mødet.