Offentligt dialogmøde om kommunens kulturinstitutioner i Indre By
Indstilling
Formanden foreslår,
- at Indre By Lokaludvalg beslutter at holde et offentligt dialogmøde med Kultur- og Fritidsforvaltningens afdeling Historie og Kunst, der varetager drift og udvikling af kommunens kulturinstitutioner i Indre By: Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Nikolaj Kunsthal og Thorvaldsens Museum.
- at Indre By Lokaludvalg afsætter en ramme på 15.000 kr. til mødet. pengene tages af puljen til borgerdialogaktiviteter.
- at indre By Lokaludvalg udpeger to tovholdere til i samrbejde med sekretariatet at planlægge og gennemføre dialogmødet.
Problemstilling
Som opfølgning på lokaludvalgets drøftelse af Københavns Kulturkvarter i møderne den 9. juni og 8. september 2016 har formandskabet holdt et møde med lederen af Kultur- og Fritidsforvaltningens afdeling Historie og Kunst. Dette med henblik på at få indsigt Københavns Kommunes rolle i og gevinst ved at deltage i Københavns Kulturkvarter-projekt samt med henblik på at få indsigt i afdelingens planer for Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Nikolaj Kunsthal og Thorvaldsens Museum.
Løsning
Historie og Kunst har ved et arrangement orienteret de omkringboende om planerne for Københavns Museum, der flytter til Stormgade. Formandskabet har drøftet med lederen af afdelingen, at en bredere orientering om planerne for de fire kulturinstitutioner kunne have interesse for Indre Bys borgere. Borgerne vil samtidig få en orientering om status på Københavns Kulturkvarter-projektet. Mødet kan også ses i sammenhæng med bydelsplanprocessen i og med, at lokaludvalget kan forholde sig til Historie og Kunst planer i bydelsplanen.
Formandskabet foreslår derfor, at lokaludvalget holder et offentligt dialogmøde med Kultur- og Fritidsforvaltningens afdeling Historie og Kunst om planerne for Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Nikolaj Kunsthal og Thorvaldsens Museum og hvilke konsekvenser, det kan have for beboere og erhverv i Indre By.
Økonomi
Lokaludvalget afsætter en ramme på 15.000 kr. til mødet. Der vil være udgifter til lokaleleje, annoncering og forplejning. pengene tages af puljen til borgerdialog aktiviteter.
Videre proces
Tovholderne planlægger og gennemfører dialogmødet i samarbejde med sekretariatet.