B-sag: Henvendelser til lokaludvalget, december 2019
Indre By Lokaludvalg skal tage formandens håndtering af henvendelser til lokaludvalget til efterretning.
Indstilling
Formanden foreslår,
- at Indre By Lokaludvalg tager hans håndtering af henvendelser til lokaludvalget til efterretning jf. løsningsafsnittet.
Problemstilling
Flere har henvendt sig til lokaludvalget siden lokaludvalgets møde den 14. november 2019.
Løsning
1. Heerup-skulpturerne i Heerup Haven
Jf. sagen "Henvendelser til lokaludvalget, november 2019" på dagsordenen for lokaludvalgets møde den 14. november 2019 spurgte, en borger med mail den 5. november 2019 lokaludvalget om, hvor Heerup-skulpturerne i Heerup Haven er blevet af.
Sekretariatet bad den 7. november 2019 Teknik- og Miljøforvaltningen svare borgeren og lokaludvalget.
Teknik- og Miljøforvaltningen svarede den 18. november 2019, at forvaltningen har ansvaret for de monumenter, som er opstillet på byens kommunale arealer, men at hverken Heerup Haven eller skulpturerne hører under Teknik- og Miljøforvaltningen. Forvaltningen oplyste endvidere, at skulpturerne sandsynligvis hører til hos Statens Kunstfond.
Statens Kunstfond svarede den 25. november 2019, at Heerup-skulpturerne tilhørte Bygningsstyrelsen, der er statens ejendomsvirksomhed. Skulpturerne var i Amaliegade en del af haveanlægget ved statslige institutioner som Energistyrelsen og før det Told & Skat. I forbindelse med statens salg af ejendommen havde offentlige institutioner mulighed for at søge om en ny placering af værkerne. Heerup-skulpturerne bliver en del af den kommende Bibliotekspark i Viborg.
2. Støjgener fra Illum Rooftop
Jf. sagen "Henvendelser til lokaludvalget, november 2019" på dagsordenen for lokaludvalgets møde den 14. november 2019 henvendte en borger sig med mail den 3. november 2019 til lokaludvalget med information om et tilbagevendende problem med støj fra Illums Rooftop, som han bor tæt ved. Han beskriver stedet som en udendørsbar med cirka ti store frit-hængende højtalere og live DJ. DJ’en spiller direkte i det fri uden afskæmninger. Han oplyste, at der gentagne gange er klaget over dette og at man talrige gange har søgt kommunens hjælp.
Borgeren oplyser, at i vinterhalvåret er beboerne i området generet af støj fra Illum Rooftop hver fredag og lørdag. I sommerhalvåret som oftest også på flere hverdage. Festen starter sidste på eftermiddagen og fortsætter til stedet lukker ved midnat. I julefrokostsæonen fortsætter festen dog til senere og tilmed med live bands. Illum reklamerer selv med disse live optrædende og efterfølgende diskotek. Disse bands spiller indendørs, men da samtlige døre står åbent mellem den indendørs bar og den udendørs, mener borgeren, at det ikke er at sidestille med et indendørs arrangement.
Sekretariatet bad den 7. november 2019 Teknik- og Miljøforvaltningen svare borgeren og lokaludvalget.
Teknik- og Miljøforvaltningen svarede den 18. november 2019, at man er opmærksom på naboerne til Illum Rooftop og har været i dialog med restaurationen. Bl.a. har restaurationen fortalt, at der fremover kun vil blive spillet baggrundsmusik.
Forvaltningen giver borgeren ret i, at der skal tages udgangspunkt i den mest støjbelastede beboelsesfacade, og at man nu er blevet opmærksom på, at der på Købmagergade både er beboelse og erhverv med aktiviteter om aftenen, der også oplever gener fra støj fra Illum Rooftop.
På den baggrund er det aftalt med Illum, at der snarest muligt skal udarbejdes en ny støjmålerapport, der tager udgangspunkt i den mest støjbelastede facade. Rapporten er bestilt hos et af Miljøstyrelsen godkendt firma, hvilket sikrer kvaliteten herunder, at der benyttes relevant musik til støjmålingen. Ved målingen beregnes belastningen for både indendørs og udendørs aktiviteter, hvorved det forvaltningens forventning, at støjgrænserne overholdes fremover.
Borgeren svarede den 25. november 2019, at han håber, at forvaltningen også vil have fokus på den problematik, som ikke blot omhandler stedets brug af udendørs musik og udendørs DJ’s, men det faktum, at Illum indimellem - senest i lørdags den 23 november - afholder koncerter med livebands, selv om Illum på ingen måde er indrettet eller lydisoleret som et koncertsted.
Støjniveauet fra livekoncerten gjorde, at borgeren henvendte til kommunens støjvagt, men grundet en anden opgave kunne støjvagten først nå frem, da koncerten var slut. Illum annoncerer dog løbende livekoncerter.
Borgeren komplimenterede støjvagterne for at være ganske imødekommende og professionelle, når man henvender sig til dem.
Teknik- og Miljøforvaltningen svarede den 26. november 2019, at et tilsyn den 23. november 2019, viste, at restaurationen tilsyneladende spillede for højt, hvorfor forvaltningen tager fat i dem for at rette dem ind.
3. Forslag om udvidelse af ordningen vedrørende beboerparkering i p-kælderen under Israels Plads
Jf. sagen "Henvendelser til lokaludvalget, november 2019" på dagsordenen for lokaludvalgets møde den 14. november 2019 kontaktede en borger den 30. oktober 2019 lokaludvalget om hans oplevelse af, at det er stadigt sværere at finde parkeringspladser i området omkring Nørre Farimagsgade samt Nansensgade. Han foreslog, at man udvider ordningen vedrørende beboerparkering i p-kælderen under Israels Plads
Han henviste til et brev, han havde skrevet til Teknik- og Miljøforvaltningens Center for Parkering og Center for Parkerings svar, hvoraf det fremgik, at en udvidelse af ordningen vedrørende beboerparkering i p-kælderen under Israels Plads er et politisk spørgsmål.
Den 6. november 2019 bad sekretariatet Teknik- og Miljøforvaltningen svare borgeren og lokaludvalget. Efterfølgende aftalte Sekretariatet med forvaltningen, at Sekretariatet skulle svare borgeren.
Sekretariatet svarede borgeren den 3. december 2019, at Indre By Lokaludvalg er meget opmærksom på problemet med at finde parkering, og at køb af mere beboerparkering i parkeringsanlægget under Israels Plads formentlig kommer på lokaludvalgets ønskeliste vedr. kommunens budget for 2021.
4. Kommuneplanen og høringsprocessen
Et medlem af Amager Øst Lokaludvalg skrev med mail den 21. november 2019 til alle lokaludvalg, at han, efter at have arbejdet intensivt med Amager Øst Lokaludvalgs høringssvar, har gennemgået alle lokaludvalgs høringssvar vedr. forslaget til kommuneplan 2019, og kan se, at kun ganske få har forholdt sig til det vigtigste papir i høringen: Nemlig de konkrete rammeændringer, som fremgår af et dokument, man skulle finde godt gemt af vejen inde på kommunens hjemmeside.
Han gav udtryk for, at hele høringsprocessen således formentlig har været præget af, at de fleste næppe har vidst, hvad der egentlig var i høring, dels fordi der på ”Bliv Hørt” kun fremgår "den blå udgave", og fordi høringsmaterialet reelt har været spredt – uoverskueligt - rundt på mange forskellige filer, og det helt centrale dokument tilmed har været en forældet udgave.
Formanden forventer, at sagen bliver drøftet i Mødeforum, hvor lokaludvalgenes formænd mødes med forvaltningen.
Økonomi
Intet.
Videre proces
Se ovenfor.
Beslutning
Lokaludvalget tog formandens håndtering af henvendelser til lokaludvalget til efterretning, jf. løsningsafsnittet.