Mødedato: 12.03.2020, kl. 18:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

B-sag: Henvendelser til lokaludvalget, marts 2020

Indre By Lokaludvalg skal tage formandens håndtering af henvendelser til lokaludvalget til efterretning.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg tager hans håndtering af henvendelser til lokaludvalget til efterretning jf. løsningsafsnittet.

 

Problemstilling

Lokaludvalget har modtaget flere henvendelser siden seneste lokaludvalgsmøde.

Løsning

1. Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) i Hovedstadsområdet

Med mail den 6. februar 2020 til alle lokaludvalg skrev ABF i Hovedstadsområdet, at man gerne vil i nærmere kontakt med lokaludvalgene i Københavns Kommune og særligt repræsentanter for lejere og andelshavere, for herigennem at styrke kontakten og samarbejdet på området.

Sekretariatet har sendt ABF i Hovedstadsområdet et link til lokaludvalgets hjemmeside med listen over lokaludvalgsmedlemmer.

 

2. Samarbejde med lokale TV-stationer i København og omegn

Med mail den 19. februar 2020 skrev Sendesamvirket Hovedstaden af 2020 til alle lokaludvalg, at de har oprettet en offentlig facebookgruppe, hvor medlemmer kan stifte diverse samarbejder; fx. hvis man ønsker et projekt filmet/ dokumenteret, så kan det kan lægges på facebooksiden. Lokaludvalget er velkommen til at tilmelde sig gruppen via https://www.facebook.com/groups/2245253109102732/.

SekretarIatet har takket for orienteringen.

 

3. Kaffetårnet på Æggetorvet

Med mail den 12. februar 2020 spurgte en borger, om lokaludvalget er opmærksom på en sag med Kaffetårnet på Æggetorvet ved Nørreport. Hun henviste til Kaffetårnets Facebook-side https://www.facebook.com/Kaffenhavn/.

I en opfølgende mail beskrev borgeren, hvordan hun ser på kommunens udbud af telefonkiosken på Æggetorvet Det fremgik af borgerens mail, at den hidtidige lejer ikke vandt udbuddet og at kommunen nu har skrevet lejekontrakt med en kaffekæde. Borgeren gav udtryk for, at mange borgere vil være kede af at miste Kaffetårnet til en kaffekæde.

Københavns Ejendomme og Indkøb i Økonomiforvaltningen svarede den 20. februar 2020 borgeren og lokaludvalget, at tildelingskriteriet "højest tilbudte leje" er anvendt til at sikre markedslejen i forbindelse med udbuddet af telefonkiosken på Æggetorvet og ikke i forbindelse med udbuddet af telefonkiosken på Nytorv, idet tildelingskriteriet "højest tilbudte leje" er en objektiv måde at tildele lejemålet, hvor to eller flere ansøgere opfylder forudsætningskriterierne for understøttelse af københavnerfortællingen, borgerrettet aktivitet og økonomisk/erfaringsmæssig egnethed. Tildelingskriteriet sikrer en transparent og mere simpel udvælgelse af ansøgerne samt at der lejes ud til markedsleje, hvilket er sværere at fastsætte ensidigt grundet telefonkiosklejemålenes særlige karakter og begrænsede antal.

I fortsættelse af ovenstående mails har den hidtidige lejer af telefonkiosken på Æggetorvet sendt to mails til bl.a. lokaludvalget om, hvordan han ser på sagen. Formanden har bedt forvaltningen svare den hidtidige lejer af telefonkiosken på Æggetorvet og lokaludvalget.

 

4. Adgangsforhold og cykelparkering foran Hovedbiblioteket i Krystalgade

Som nævnt i sagen "Henvendelser til lokaludvalget, februar 2020", som lokaludvalget tog stilling til i mødet den 6. februar 2020, sendte en borger den 23. januar 2020 en mail til lokaludvalget om adgangsforhold og cykelparkering foran Hovedbiblioteket i Krystalgade. Problemet har eksisteret længe, men er forværret, efter at Forsvaret har opsat (hjemmelavede) skilte om, at man ikke må sætte sin cykel på ydersiden af cykelstativerne. Derudover optager udlejningscykler ofte mange af pladserne i cykelstativerne.

Borgeren foreslog, at der på den korte bane tydeligt markeres (fx med maling og "cykelparkering forbudt-ikon" på belægningen), at to områder mellem cykelstativerne skal bruges som indgang. Hun gav desuden udtryk for, at den bedste og mest langtidsholdbare løsning vil være at inddrage vejstrækningen i Krystalgade til cykelparkering.

Teknik- og Miljøforvaltningen svarede den 6. februar 2020 borgeren og lokaludvalget, at der fra politisk side pt. ikke er afsat midler til opsætning af flere cykelstativer, ligesom der forudsættes en politisk beslutning for at kunne realisere den ændring af vejbanen, som borgeren foreslår.

Forvaltningen oplyste, at for så vidt angår oprydning af cykler, er kommunen bundet af, at den ikke har hjemmel til at fjerne cykler, selv om de er parkeret på en måde, så de er til gene - det er kun politiet, der må det. Kommunen kan efter aftale med politiet opmærke og indsamle tydeligt efterladte cykler. Cyklerne skal stå med opmærkningen i ca. 4-6 uger, så eventuelle ejere har tid til at reagere. Efter denne periode indsamler kommunen de opmærkede cykler og afleverer dem til politiets hittegods. Kommunen må ikke fjerne cykler, hvor opmærkningstapen er brudt. Kommunen har i 2019 opmærket og indsamlet cykler i Krystalgade fire gange.

 

I mødet den 6. februar 2020 bemyndigede lokaludvalget formanden til at foreslå Teknik- og Miljøforvaltningen at lave en høringsproces om de trafikale mønstre og forhold, som den permanente lukning af Krystalgade mellem Fiolstræde og Peter Hvidtfeldts Stræde har skabt.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Se ovenfor.

Beslutning

Lokaludvalgets møde den 12. marts 2020 blev aflyst.
Til top