Mødedato: 11.10.2018, kl. 18:30
Mødested: Lokalet "Dammen" i Bethesda, Rømersgade 17

Lokaludvalgets kommunikationsstrategi

Se alle bilag
Indre By lokaludvalg skal drøfte sin kommunikationsstrategi.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg drøfter sin kommunikationsstrategi.

Problemstilling

Lokaludvalgets kommunikationsstrategi blev senest revideret i 2012.

Formålet med kommunikationsstrategien er:

• At skabe synlighed i bydelen – borgerne skal kende lokaludvalget

• At styrke den nærdemokratiske rolle, og at sikre at lokaludvalget når ud til flest mulige målgrupper

• Gøre det nemmere for borgere at komme med input og at fastholde deres engagement

• At videreudvikle Indre By Lokaludvalg som initiativrigt, proaktivt og som borgernes talerør

• Opkvalificering og udvikling af borgerdialog

• At sikre en effektiv prioritering af lokaludvalgets midler og sekretariatets ressourcer.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget i sin drøftelse kommer ind på

  • Strategiens formål
  • Hvor kommunikationsindsatsen skal koncentreres
  • Anvendelsen af de forskellige dialogtyper: Debatvogn, Borgermøde/workshops, Netværksmøder, dialog på sociale medier og målrettede indsatser over for bestemte målgrupper.
  • Kommunikationsredskaber: Hjemmeside, facebook, annonce i lokalaviser, formanden som talsperson for lokaludvalget, flyers, borgerpanel.
  • Anvendelsen af det, der kommer ud af lokaludvalgets borgerdialog

og herunder drøfter, hvordan lokaludvalgsmedlemmerne vil bidrage til kommunikationen.

I sagen om kultur- og fritidskompasset, som lokaludvalget tog stilling til den 13. september 2018, var et afsnit om borgerdialog, som kan inddrages i drøftelsen:

"Drøftelse af lokaludvalgets borgerdialog

Lise Smørum, Hans-Henrik T. Ohlsen, Peter Stakemann og Lean Milo har drøftet lokaludvalgets borgerdialog generelt og i forhold til denne sag:

"Vi mener, at et dialogmøde med borgerne er en succes, hvis lokaludvalget formår at involvere flest muligt – ofte er dette svært mht. hvordan vi samler folk, og hvordan vi eksekverer borgerdialogen.

Lokalavisen kan godt bruges, men vi ønsker endnu mere information ud, da vi vurderer, at det er de samme, der deltager på borgermøderne. Vi ønsker endnu flere, og nye til. Hvorvidt manglende opbakning på møderne er et udtryk for en manglende interesse fra vores naboer, eller manglende information, fordi ikke alle modtager Lokalavisen, må vi lade stå hen i det uvisse.

Borgerdialog:

Vi har "brain stormet" på mulighederne for at øge succesen for deltagelse ved en borgerdialog, og dermed hvordan vi får flest mulige Indre By-borgere involveret. Vi har følgende forslag til hvordan vi lykkes med en borgerhøring om dette store emne.

Målet er at skabe et overskueligt beskrevet projekt for den enkelte borger, hvor man på simpel vis kan bidrage med input til hvilke områder, der bør have fokus for Indre By´s Kultur- & fritidskompas.

Borgerhøring bør være et oplæg på få sider (maks 2 A4 sider), med inspiration fra side 37 (i Kultur- og fritidskompasset) hvor der gøres opmærksom på at disse er vores forvaltnings fokus, dertil et tilsvarende ark med lokaludvalgets kommentarer til dette/samt tilføjelser, og en "call to action" om, at vi ønsker den enkelte borgers konkrete idé Dvs. vi leverer inspiration til borgeren, der vil kunne komme med nye emner, der ikke allerede er nænt eller tænkt på.

Praktik vedr. Borgerdialog:

Borgerhøingen bør foretages på søndage, på pladser hvor Indre Bys familier samles med bøn samt har overskud til involvering –eksempelvis legepladser, Torvehallerne, ved bageren, o.lign. Søndage for at undgå at skulle sortere i blandt beboere, erhvervsfolk og turister, og for at nå ud til familier/naboer der har overskud til involvering. Annoncering til borgerhøring vil vi anbefale sker ved at involvere det lokale supermarked. Brugsuddeleren, butikschefen eller hvem vi nu bør henvende os til i den lokale kiosk eller supermarked, skal motiveres til at uddele vores A5 flyver/annonce/program om dato for de forskellige borgermøer samt lidt information om temaet for denne høring. Uddeling kan ske fra kassen ved at opstille en brochureholder.

På selve dagen for borgerhøring vil vi foreslå at man tænker mobilen ind i svaret. Eksempelvis ved et man scanner en QR kode på stedet og få direkte adgang til et svarskema på en relevant hjemmeside. Man kan på den måde tage “svarskema” med sig hjem, ligesom vi kan benytte denne QR kode på flyers, der uddeles i butikkerne. Derved få borgere uden mulighed for at deltage fysisk, mulighed for at give deres mening til kende fra hjemmet. Ovenstående er idéoplæg til involvering af flere borgere, og input er meget velkomment:)".

Økonomi

Intet.

Videre proces

På baggrund af lokaludvalgets bemærkninger, kommer formanden med en indstilling til lokaludvalgets møde i enten november eller december 2018 om justering af kommunikationsstrategien.

 

Beslutning

På forslag fra Bent Lohmann udpegede lokaludvalget Hans-Henrik T. Ohlsen, Louise Hansen og Susan Brinck til at udarbejde et udkast til revidering af lokaludvalgets kommunikationsstrategi, som lokaludvalget kan tage stilling til senest i marts 2019.
Til top