Mødedato: 11.06.2015, kl. 18:30
Mødested: Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Når der ikke er flere spørgsmål, begynder lokaludvalgets ordinære møde.

Beslutning

En borger bad lokaludvalget om at sørge for, at der atter kommer københavnerbænke på Kultorvet. Hun oplyste, at som det er nu på Kultorvet, kan man kun sidde ned, hvis man sætter sig ved en udeservering og dermed betaler for det. Derudover ønskede hun mere rengøring på torvet samt at affaldsbøtterne flyttes væk fra det nye springvand i midten af torvet, da de er uæstetiske og grimme. Hun vil sende lokaludvalget fotos af det.

Birgitte Amdisen svarede, at hun støtter ønsket om flere bænke og at der generelt mangler bænke mange steder, fx på Gråbrødre Torv.

Ulla Ekberg svarede, at de ældre mangler steder at sidde.

Svend Erik Christiansen svarede, at udeserveringer bør betale en afgift.

Marietta Bonnet svarede, at stenbænkene mellem Regnbuepladsen og Rådhuspladsen er indhegnet af udeserveringer, så man ikke kan sidde på dem.

Hans-Henrik T. Ohlsen svarede, at man via kommunens giv et praj-app kan orientere kommunen om overtrædelser vedrørende udeserveringer (http://www.kk.dk/artikel/giv-et-praj).
Endvidere, at det må være konkurrenceforvridende at udeserveringer er afgiftsfrie.

Ole Bang svarede, at man kan se reglerne for udeservering på kommunens hjemmeside (http://www.kk.dk/udeservering).

Bent Lohmann svarede, at afgiftsfriheden for udeserveringer er en god idé, som er gået for langt.

Lokaludvalget bad formanden om en sag på dagsordenen for lokaludvalgsmødet den 20. august 2015 om manglen på københavnerbænke på Kultorvet og om udeserveringer.



To borgere oplyste, at de har sendt lokaludvalget et forslag til, hvordan Sankt Pauls Plads kan indrettes uden hundegård, så den bliver attraktiv for beboerne i kvarteret samt for turisterne. De oplyste, at kvarteret er ved at skifte karakter, idet Forsvaret sælger ud af sine lejligheder. De oplyste, at halvdelen af lejlighederne i De Grå Stokke er solgt til bl.a. familier med børn og til studerende og at det er beboere, som vil bo i kvarteret i længere tid. Der er således mange nye beboere i kvarteret. Sankt Pauls Kirke har stået på listen over kirker, der skulle lukkes, men nu er det besluttet, at den skal bestå. De to borgere har været i dialog med menighedsrådet som har tilkendegivet, at det ikke er passende med en hundegård foran indgangen til kirken, når der er gudstjeneste. De gav udtryk for, at kvarteret bærer præg af, at lejlighederne hidtil har været udlejet på åremålsbasis samt af at kirken stod for en lukning, hvorfor ingen har bekymret sig om Sankt Pauls Plads.Om hundegården på pladsen fortalte de, at den er meget benyttet; også af folk, der ikke bor i kvarteret. De understregede, at de kan lide hunde, men at der er flere gener ved, at hundegården ligger tæt på deres lejligheder: Hundene løber frit i hundegården, deres afføring bliver efterladt og lugter efter græsslåning,  nogle aftener er der 10-15 kamphunde og nogle hundeejere opholder sig i hundegården hele dagen og drikker øl. Endelig er hegnet omkring hundegården ikke i orden. De oplyste, at beboerne godt vil tage ejerskab til vedligeholdelse af pladsen. De mente, at det vil være muligt i stedet at placere en hundegård bag Nyboder Skole ned mod baneterrænet.

Birgitte Amdisen oplyste, at oprindeligt var det borgere, som ønskede hundegården på Sankt Pauls Plads. Dengang var der ingen kamphunde og der var selvjustits. Mange mennesker har været glade for at kunne benytte arealet til deres hunde, men udviklingen var hun ked af. Det var et problem, at hundegården i Østre Anlæg er nedlagt.

Lise Frandsen svarede, at det var godt, at borgerne kæmper for deres forslag, men at der er behov for en hundegård et andet sted, hvis ikke den skal være på Sankt Pauls Plads. Hundegården er godt socialt set for de med hunde, men det drejer sig om en begrænset kreds.

Ingolf Ibus svarede, at hundeejere lader deres hunde løbe uden snor i Østre Anlæg som om, der fortsat er en hundegård i parken. Samme problem vi sikkert opstå på Sankt Pauls Plads, hvis hundegården nedlægges. Han oplyste, at der er et fritløbsareal for hunde mellem Botanisk have og Sølvgade, men at den ikke er indhegnet, hvorfor den ikke benyttes særligt meget.

Lise Frandsen og Birgitte Amdisen svarede, at belysningen på Sankt Pauls Plads er dårlig.

Bent Lohmann oplyste, at der har været en underskriftsindsamling for at bevare hundegården på Sankt Pauls Plads. Han opfordrede de to borgere til at indhente deres naboers synspunkter på sagen og sende dem til lokaludvalget, idet lokaludvalget tager sagen op i sit møde den 20. august 2015.
Til top