Mødedato: 11.03.2021, kl. 18:30
Mødested: Teams

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Når der ikke er flere spørgsmål,
begynder lokaludvalgets ordinære møde.

Beslutning

Svenskegade-kvarterets postnummer

En borger oplyste, at han har stillet forslaget om, at Svenskegade-kvarteret får postnummer i København K, som lokaludvalget skal tage stilling til i lokaludvalgsmødet, fordi det er underligt uhensigtsmæssigt, at kvarteret ligger i København Ø, når det i kommunens regi hører til Indre By Bydel. Forslaget skyldes ikke et ønske om at påvirke kvadratmeterprisen for boliger i kvarteret.

Ingolf Ibus oplyste, at postnummergrænsen kan være bestemt af grænserne for valgkredse. Han oplyste videre, at når kvarteret ligger i 2100 København Ø, får beboerne Østerbro Avis og ikke Cityavisen. Han udtrykte støtte til forslaget fra borgeren med forbehold for konsekvenserne af det, som han ikke kender.

Hans-Henrik T. Ohlsen oplyste, at dem, der bor i 2100 København Ø, har billigere forsikring end dem, der bor i København K. Han gav udtryk for, at han som beboer i kvarteret gerne bliver i 2100 København Ø. Han læser Cityavisen på internettet.

Gunna Starck udtrykte støtte til forslaget fra borgeren, men gav samtidig udtryk for, at kvarteret nord for Dag Hammarskjölds Allé op mod Classensgade bør være en del af Østerbro Bydel i kommunens regi. I dag er det en del af Indre By Bydel. Men det er svært at komme igennem til beslutningstagerne med forslaget om at flytte området over til Østerbro Bydel, bl.a. fordi Østerbro i forvejen er en stor bydel. Hun nævnte, at København er inddelt på tre forskellige måder, hvilket forholdene i Svenskegade-kvarteret er et eksempel på.

Bent Lohmann svarede, at lokaludvalget skal drøfte sagen senere i mødet, men at han gerne ser, at lokaludvalget går videre med forslaget fra borgeren.

 

Musik til København

En borger oplyste, at han har kontaktet lokaludvalget med et forslag om, at lokaludvalget går ind i projektet "Musik til København", hvor musikere spiller i baggårde i bl.a. Indre By. Baggrunden for projektet er, at der i en coronatid ikke er alternativer til de lukkede spillesteder. Pengene, som spillestederne har til at lave koncerter for, kan bruges til baggårdskoncerter, der skal nydes af publikum fra altanerne. Baggårdskoncerterne kan ikke være offentlige pga. forsamlingsloftet. Spillestederne er lukket til den 5. april, men det forventes, at lukningen opretholdes frem til juni måned. Montmartre og Paradise Jazz er med i projektet "Musik til København", mens andre spillesteder ikke har været positive overfor ideen. I alt er 13 spillesteder i København med i projektet. Musikerne, der skal spille, spiller for tariffen.
Borgeren efterlyste forslag til baggårde i Indre By, hvor der kan holdes koncerter. Arrangørerne vil samarbejde med gårdlaug om koncerterne, der holdes kl. 17-18. Det vil blive et puslespil, når musikerne skal matches med baggårdene. Overordnet er det et spørgsmål om, hvorvidt der skal være levende musik for et publikum eller ej.

Hannibal C. Holt svarede, at han er skeptisk overfor projektet. Der bor mennesker ud til baggårdene, og ikke alle synes, at en baggårdskoncert er en god idé.

Marietta Bonnet svarede, at de store gårde er delt mellem flere foreninger.

Jens Erik Frandsen svarede, at lokaludvalget ikke bør give støtte til lønninger, og at baggårdskoncerterne vil have et begrænset publikum.

Gunna Starck svarede, at arrangørerne kunne have søgt om støtte fra lokaludvalget på samme måde som andre inden for de givne frister. Hendes erfaring fra en koncert i  hendes egen baggård er, at folk kom ned i gården for at høre musikken og ikke respekterede forsamlingsloftet.

Lean Milo svarede, at det ikke er en opgave for et lokaludvalg at gå ind i et sådant projekt. Det er et privat arrangement, og borgerne kan betale for det med mobile pay. Lokaludvalget skal kun deltage, hvis arrangementerne er offentlige.

Ingolf Ibus svarede, at han er betænkelig ved projektet, når baggårdene ikke er offentligt tilgængelige.

Kim Hyttel-Sørensen svarede, at projektet går ud på at skaffe indtægter til musikere, men at der er andre måder, det kan gøres på, fx ved streaming af live-koncerter. Derudover er der praktiske problemer ved projektet.

 

Til top