Mødedato: 10.10.2019, kl. 18:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

B-sag: Henvendelser til lokaludvalget, oktober 2019

Indre By Lokaludvalg skal tage formandens håndtering af henvendelser til lokaludvalget til efterretning.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg tager hans håndtering af henvendelser til lokaludvalget til efterretning jf. løsningsafsnittet.

Problemstilling

Flere har henvendt sig til lokaludvalget siden lokaludvalgets møde den 12. september 2019.

Løsning

1. Hotellejlighed

En borger orienterede med mail den 11. september 2019 om Teknik- og Miljøforvaltningens behandling af hans anmeldelse af en hotellejlighed i en erhvervsejendom i Larsbjørnsstræde 5, som efter hans vurdering er ulovlig.

På baggrund af henvendelsen har formanden spurgt Teknik- og Miljøforvaltningen, om der er givet tilladelse til at drive hotellejlighed i ejendommen og - i givet fald - på hvilket grundlag, tilladelsen er givet.

Teknik- og Miljøforvaltningen svarede den 24. september 2019, at forvaltningen ikke umiddelbart har givet nogen tilladelser til hotellejligheder i ejendommen. Ejendommen er desuden beliggende i et område, som i kommuneplanen er fastlagt til boliger (B-område). Forvaltningen har tidligere - i februar 2019 – modtaget og behandlet en anmeldelse om, at en del af lejligheden blev benyttet til hotellejlighed. Forvaltningen kontaktede ejer og oplyste, at der ikke var givet tilladelse til anvendelsen, og at forholdet derfor skulle ophøre. Ejer meddelte den 20. februar 2019 til forvaltningen, at lejeren, som havde udlejet lejligheden, var blevet opsagt, og hoteldriften således ville ophøre. Forvaltningen har den 25. juli 2019 modtaget en anmeldelse om, at lejligheden stadig udlejes som hotellejlighed. Man er i gang med at behandle anmeldelsen, og har kontaktet ejeren for at løse problemstillingen.

Sekretariatet har orienteret borgeren om Teknik- og Miljøforvaltningens svar.

 

2. Klosterstræde

En borger oplyste med mail den 8. september 2019, at Teknik- og Miljøforvaltningen vil indstille til Trafik- og Miljøudvalget, at alle parkeringspladser i Klosterstræde nedlægges, så der bliver plads til gennemkørsel med store lastbiler og turistbusser i den smalle gade. Borgeren gav udtryk for, at det ikke er en holdbar løsning. Desuden undrer det ham, at varetransport med store køretøjer til Strøget skal tvinges gennem Klosterstræde. Borgeren bad lokaludvalget om hjælp.

På baggrund af henvendelsen har formanden spurgt Teknik- og Miljøforvaltningen

  • Om skiltning af indkørsel forbudt i Klosterstræde for brede køretøjer kan gennemføres.
  • Om parkeringspladserne i Klosterstræde skal nedlægges til fordel for cykelstativer. I givet fald: Om store køretøjer da ville kunne køre i gaden.
  • Om Klosterstræde indgår i projektet for mindre biltrafik i Middelalderbyen.

Teknik- og Miljøforvaltningen svarede den 24. september 2019,

  • at Klosterstræde er ensrettet med begrænset tilladelse til parkering, og der er forbud for køretøjer, hvis bredde inklusive læs er større end 2,2 meter. Dette er skiltet i krydset Skindergade/Klosterstræde. Da skiltet i krydset kan være svært at se i nordlig retning, har forvaltningen opsat en forvarslingstavle i Skindergade ud for nr. 29. Grunden til, at skiltet er forvarslet, og ikke som normalt opsat på modsatte hjørne i Klosterstræde, er fordi fortovet er for smalt til, at dette er muligt. Alternativt skal skiltet placeres op ad husfacaden, men denne er i forvejen belastet af døråbninger, butiksskilt og gadenavneskilt. 
  • at det vil være muligt at forbedre skiltningen, hvis der nedlægges parkeringspladser i Skindergade kombineret med en udbygning af fortovsarealerne. Dette forudsætter imidlertid en politisk beslutning i Borgerrepræsentationen om nedlæggelse af parkeringspladser og en særskilt bevilling af anlægsmidler til udbygning af fortovet. 
  • at Klosterstræde indgår i det videre arbejde med mindre biltrafik i Middelalderbyen på lige fod med det øvrige vejnet i Middelalderbyen.

Sekretariatet har orienteret borgeren om forvaltningens svar. Formanden vil foreslå Teknik- og Miljøforvaltningen, at man i projektet "Mindre biltrafik i Middelalderbyen" undersøger, hvordan der kan etableres et forbud mod køretøjer i Middelalderbyen, hvis bredde inklusive læs er større end 2,2 meter.

 

3. Magasin Torv (I)

En borger spurgte med mail den 12. september 2019 om hvor meget plads, kommunen har bevilget Café Vivaldi på Magasin Torv og om fremkommeligheden vurderes at være i orden.  Hun spurgte desuden om, hvorvidt afskærmninger af jern og overdækning er permanent eller om det fjernes hver aften.

Teknik- og Miljøforvaltningen svarede den 24. september 2019, at det forholder sig sådan, at pladsen foran Magasin er en del af den private matrikel, som er ejet af ejendommen beliggende på Bremerholm 1-3. Dette betyder, at forvaltningen hverken kan udstede eller nægte tilladelse til udeserveringen, da kommunen ikke har beføjelser over arealet. Pladsen er derudover omfattet af lokalplan 577 for Lille Kongensgade karréen, der netop giver mulighed for udeservering på pladsen, så længe der bibeholdes en passage langs facaden, hvilket synes at være tilfældet her.

Formanden vil på lokaludvalgets borgermøde den 24. oktober 2019 i Laksegade-kvarteret spørge borgerne om deres holdning til indretningen af Magasin Torv.

4. Magasin Torv (II)

En borger spurgte med mail 22. september 2019, om Cafe Vivaldi har lov til at bygge et slags hegn og en stor markise over ca. 75 % af Magasin Torv. Hun spurgte også, om der bliver plads til et par bænke på torvet til brug for de, der venter på at mødes med nogen og ikke skal have en kop kaffe. 
Teknik- og Miljøforvaltningen svarede den 2. oktober 2019, at pladsen foran Magasin er en del af den private matrikel, som er ejet af ejendommen beliggende på Bremerholm 1-3. Dette betyder, at forvaltningen hverken kan udstede eller nægte tilladelse til udeserveringen, da kommunen ikke har beføjelser over arealet. Pladsen er derudover omfattet af lokalplan 577 for Lille Kongensgade karréen, der giver mulighed for udeservering på pladsen, så længe der bibeholdes en passage langs facaden, hvilket synes at være tilfældet her. Forholdet vedr. hegn og overdækning vil forvaltningen undersøge nærmere.

Formanden vil på lokaludvalgets borgermøde den 24. oktober 2019 i Laksegade-kvarteret spørge borgerne om deres holdning til indretningen af Magasin Torv.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Se ovenfor.

 

Beslutning

  1. Lokaludvalg tager formandens håndtering af henvendelser til lokaludvalget til efterretning jf. løsningsafsnittet.


  2. På forslag fra Gunna Starck besluttede lokaludvalget at spørge Teknik- og Miljøforvaltningen og Slots- og Kulturstyrelsen om, hvorvidt der er regler for, hvad Regensens buegang i Købmagergade, der er et privat areal, må anvendes til, idet der i øjeblikket er madsalg fra ladcykler mv. i buegangen. Dette med henvisning til rammerne for udeservering på det private areal Magasin Torv.  

 

Til top