Fotokonkurrence på Byens Hegn
Indstilling og beslutning
1. at Indre By Lokaludvalg beslutter oplægget til en fotokonkurrence på Byens Hegn - se løsningsafsnittet..
2. at Indre By Lokaludvalg vælger tre lokaludvalgsmedlemmer som er tovholdere på projektet.
Problemstilling
En af de ting, som fotokonkurrencen kan bidrage til i forhold ti Indre By Lokaludvalgs øvrige kommunikation, er at skabe synlighed i de kvarterer i Indre By, som ikke er dækkes af Cityavisen: København V-området og København Ø-området. Desuden kan fotokonkurrencen sætte fokus på, hvordan det er at bo i Indre By og hvilken byidentitet, beboerne knytter til deres bydel.
Løsning
Konkurrencens formål og kriterier
Sekretariatet og lokaludvalgets tidligere Byens Hegn-arbejdsgruppe mener, at der er et større potentiale i at prøve at skabe involverende eller interaktive projekter på Byens Hegn frem for udelukkende envejskommunikation. Dette kan gøres ved at invitere bydelens borgere og brugere til at indsende billeder, der udtrykker Indre Bys bydels-identitet. De bedste billeder kan samles til en kollage, evt. kombineret med et kort med Indre Bys bydelsgrænser. Dermed kan man skabe en direkte relation mellem værket og modtageren, og kollagen kan illustrere, hvordan Indre By opfattes som bydel og hvad der karakteriserer de forskellige kvarterer i bydelen. Målet er at skabe eftertanke i forhold til, hvad der kendetegner Indre By, udover de sædvanlige turistattraktioner, som man kender fra postkort. Derudover kan temaet skabe synlighed omkring det daglige liv, som udspiller sig blandt beboerne i Indre By og vise elementer, man normalt ikke ser i Indre By. Det kan for eksempel være et billede af, hvordan Indre By-beboere bor, af en baggård eller af en situation, som illustrerer en privat hverdagssituation i Indre By. Lokaludvalget skal udpege tre medlemmer af lokaludvalget, som bliver tovholdere på projektet, og som også kan stå for udvælgelsen af de billeder, som skal udstilles.
Kriterier for billederne
- Billederne skal være taget inden for Indre By Lokaludvalgs område - derfor skal der stå ved billedet, hvor det er taget henne, og folk skal også skrive en lille beskrivelse til deres billede.
- Folk behøver ikke bo i Indre By for at deltage i konkurrencen.
- Især billeder, der viser liv og mennesker, har interesse, ligesom billederne gerne må vise nogle overraskende situationer fra Indre Bys hverdagsliv.
Det er tanken, at fotokollagens fysiske udformning skal opsættes på en kunstnerisk måde, som skaber større opmærksomhed og æstetisk værdi i forhold til tryk på banner. Det kunne også være interessant, hvis man kunne benytte sig af flerdimensionelle effekter, så fotokollagen ikke bare er 2D-tryk, men måske har nogle elementer, man kan føle på (fx et bydelskort i 3D).
Overordnet tidsplan
April: Forberedelse af projektforløb (Budget, PR-strategi, form til upload etc.)
Maj: PR for fotokonkurrencen og man kan nu uploade sine billeder.
Juni: Deadline for upload af billeder
Udvælgelse af de billeder, som skal udstilles.
Juli: Forberedelse af udstillingen (evt. af kunstner).
Aug.: Forberedelse af udstillingen (evt. af kunstner).
September-: Fernisering.
De tre vinderbilleder kåres.
Uddybning af tidsplan
- Lokaludvalget annoncerer i foråret 2014 en fotokonkurrence, hvor borgere i Indre By opfordres til at indsende et billede af ’Indre By bag facaden’.
- Sekretariatet lægger en PR-strategi for dette (via sociale medier, avis, samarbejdspartnere – fx Dansk Arkitektur Center)
- Folk skal uploade deres billeder til en fælles portal. Folk skal til deres billede skrive, hvor det er taget henne samt knytte en lille beskrivelse til det. Upload-muligheder kan være:
- Via Instagram, hvor folk kan mærke deres billede med #Indrebybagfacaden. På den måde kan man se andres billeder, og man kan dele sit billede med dem, man vil. Man kan muligvis også vise billederne fra Instagram på Indre By Lokaludvalgs hjemmeside. Dog skal man have en Instragram-profil for at deltage.
- Via e-mail fx til indrebylokaludvalg@okf.kk.dk. Så kan billederne løbende blive lagt ind på hjemmesiden.
- Upload til lokaludvalgets facebook-side, evt. også med #Indrebybagfacaden.
- De bedste billeder samles på en kunstinstallation på de ovennævnte dele af Byens Hegn. De tre udpegede medlemmer fra lokaludvalget udvælger billederne.
- Kunstinstallationenens udformning:
- Den kan indeholde et kort over Indre By som baggrund for at synliggøre, hvor bydelsgrænserne går.
- En idé kunne være at få en kunstner til at lave udstillingen (Sekretariatet har taget kontakt til tre kunstnere for at få et bud på, hvad det koster).
- Åbning af kunstinstallation på Byens Hegn
- Fernisering en eftermiddag med lidt snacks og drikkevarer.
- De tre bedste billeder præmieres med gavekort eller lignende på henholdsvis 1.500 kr., 1.000 kr. og 500 kr. Dette gøres for at skabe en lille belønning og motivation for at være med i fotokonkurrencen. De bedste billeder findes ved en afstemning i offentligheden:
- De tre udpegede lokaludvalgsmedlemmer udvælger hvilke fotos, offentligheden kan vælge mellem - de samme fotos, som indgår i kunstinstallationen.
- De tre udpegede lokaludvalgsmedlemmer beslutter, hvordan offentligheden kan stemme på deres favorit: Om det skal ske via lokaludvalgets hjemmeside, via lokaludvalgets facebook-side eller direkte på udstillingen ved ferniseringen fx ved at sætte klistremærker ved deres favorit.
- Udstillingen hænger på Byens Hegn i mindst et halvt år.
Økonomi
Videre proces
Beslutning
- Lokaludvalget godkendte oplægget til en fotokonkurrence på Byens Hegn, som fremgår af løsningsafsnittet, idet konkurrencen forbeholdes beboere i Indre By Lokaludvalgs område og idet sekretariatet undersøger, om man kan anvende andre medier end Instagram.
- Lokaludvalget valgte Dorthe Lindberg, Marietta Bonnet, Ingolf Ibus og hans-Henrik T. Ohlsen som tovholdere på projektet.