Mødedato: 10.04.2014, kl. 19:00
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

Åben spørgetid

Under dette punkt har tilhørerne mulighed for at komme med forslag og stille spørgsmål til lokaludvalget. Der er afsat op til en halv time til spørgetiden. Når der ikke er flere spørgsmål, begynder lokaludvalgets ordinære møde.

Beslutning

To repræsentanter fra Støjgruppen Østre Anlæg orienterede om generne fra arrangementer i Østre Anlæg. Der er tale om høj elektronisk musik hver weekend i sommersæsonen, som starter kl. 15 for fuld udblæsning. Der er meget bas, så man kan ikke være i sin lejlighed. Det er til gene for både borgerne og turisterne. Arrangørerne har tilladelse fra politiet til at spille til kl. 23. Hvis de spiller længere, kommer politiet og stopper det.

I fredningsdeklarationen for Østre Anlæg står der, at anlægget skal drives som park og man skal kunne nyde stilheden. Deklarationen respekteres ikke med de givne tilladelser og oprydningen efter arrangementerne er mangelfuld, hvilket ikke kan være i overenstemmelse med vilkårene i arrangementstilladelserne. Der ligger cigaretskod og plastickrus.
Gruppen ønsker, at Teknik- og Miljøforvaltningen stopper med at give tilladelser til sådanne arrangementer. Gruppen har ingen problemer med akustiske arrangementer og heller ikke med Stella Polaris-arrangementerne, der kun blev holdt en gang om året.

Ingolf Ibus svarede, at han selv bor i kvarteret og at det er hans oplevelse, at støjen fra arrangementerne er ude af proportion med de få gæster, han har set deltage i arrangementerne. Der bør efter hans mening gives tilladelse til færre af den slags arrangementer. Derudover bør mangelfuld oprydning efter et arrangement føre til, at man ikke efterfølgende kan få tilladelse til endnu et arrangement.

Lars Povl Jensen svarede, at den monotone musik kan være et problem, hvorfor der må være et kriterium om alsidighed, når der gives tilladelser til arrangementer.

Anthon Skovle svarede, at styrken på musikken er et problem.

Jan Michael Hansen svarede, at lokaludvalget bør få en oversigt over arrangementstilladelserne fra Teknik- og Miljøforvaltningen fordelt på typer, samt spørge forvaltningen, hvordan de vurderer ansøgningerne.



To repræsentanter fra Søspejderne City orienterede om deres projekt for oprettelse af en ny søspejdergruppe for unge mellem 16 og 30 år i Indre By og på Christianshavn, der skal have base på en sejlbåd i Inderhavnen eller i en af kanalerne. De unge vil skulle betale kontingent, som går til driften af båden. På sigt vil man tilbyde børn i alderen 8-16 år at blive søspejdere. For dem vil man fx. kunne arrangere småbådssejlads i kanalerne. Men der kræves tilladelser, så man er i dialog med By & Havn om projektet. Derudover mangler man penge til en båd, hvorfor man har ansøgt Indre By Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalg om 250.000 kr. Repræsentanterne foreslog et samarbejde med lokaludvalget om oprettelse af søspejdergruppen.

Gunna Starck og Steen Juhl Olesen svarede, at de skal henvende sig til kommunens folkeoplysning om driften af projektet., mens de formentlig vil kunne få støtte fra fonde til køb af en båd.




Til top