Mødedato: 08.12.2016, kl. 16:30
Mødested: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6

B-sag: Plan for reduktion af gener fra nattelivet

Indre By Lokaludvalg skal godkende et brev til overborgmesteren, kultur- og fritidsborgmesteren og teknik- og miljøborgmesteren om planen for reduktion af gener fra nattelivet, som Borgerrepræsentationen har pålagt Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen at udarbejde.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg godkender henvendelsen til overborgmesteren, kultur- og fritidsborgmesteren og teknik- og miljøborgmesteren, der fremgår af løsningsafsnittet, om planen for reduktion af gener fra nattelivet, som Borgerrepræsentationen har pålagt Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen at udarbejde.

Problemstilling

Borgerrepræsentationens beslutning den 10. november 2016

Om sagen i Borgerrepræsentationen den 10. november 2016 "Medlemsforslag om helhedsplan for Strøget" fremgår følgende af beslutningsprotokollen:

"Radikale Venstre og Dansk Folkeparti fremsatte ændringsforslag (ÆF1) om at medlemsforslaget erstattes af følgende:

”At Borgerrepræsentationen pålægger Økonomiforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen sammen med det lokale forretningsliv at udarbejde en revideret projektering for Strøget, der tager udgangspunkt i det eksisterende idekatalog, som er udarbejdet af Teknik- og Miljøforvaltningen.

At den revidere projektering skal rumme forslag til, hvordan byrummene på pladserne ved Vimmelskaftet, Helligåndskirken, Højbro Plads og Bremerholm kan udvikles, således at antallet af brugere og gæster øges, herunder tiden disse opholder sig på Strøget og i Strøgets detailhandel og restaurationer etc.

At der desuden tages højde for at integrere Strøgets og Købmagergades sidegader omkring Amagertorv i projekteringen.

At projekteringen skal tænkes sammen med indsatsen besluttet i Budget 2017 om at udvikle København som international designby og Økonomiudvalgets beslutning om at ansøge om medværtsskab for Beijing Design Week 2018 med henblik på at høste synergierne ved at omsætte disse nye designinitiativer til vækst og nye arbejdspladser i detailhandlen på Strøget.

At projekteringen og finansieringen skal fremlægges til politisk behandling inden forhandlingerne om overførselssagen i foråret 2017, herunder at ekstern medfinansiering fra interessenter i Strøget søges rejst.”

 

Socialdemokratiet, Enhedslisten, Venstre, SF, og Det Konservative Folkeparti fremsatte ændringsforslag (ÆF2) om at medlemsforslaget erstattes af følgende:

” - at Borgerrepræsentationen pålægger Teknik- og Miljøforvaltningen at udarbejde en helhedsplan for Strøget i forlængelse af det tidligere udarbejdede idékatalog for Strøget, samt de i medlemsforslaget nævnte forhold, bortset fra en restaurations- og nattelivsplan

- at Borgerrepræsentationen pålægger Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen at udarbejde en plan for reduktion af gener fra nattelivet, herunder at se på støjgener, bevillinger og renhold, der omfatter ikke bare Strøget, men de mest belastede områder i hele byen. ”

 

Det af Radikale Venstre og Dansk Folkeparti fremsatte ændringsforslag (ÆF1) blev forkastet med 35 stemmer imod 10. Ingen medlemmer undlod at stemme.

For stemte: B og O.
Imod stemte: A, C, F, U, V og Ø.

 

Det af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Venstre, SF og Det Konservative Folkeparti fremsatte ændringsforslag (ÆF2) blev vedtaget med 46 stemmer imod 0. Ingen medlemmer undlod at stemme.

For stemte: A, B, C, F, I, O, U, V og Ø.

 

Radikale Venstre og Dansk Folkeparti afgav følgende protokolbemærkning:

”Det er vigtigt, at Teknik- og Miljøforvaltningen inddrager Økonomiforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen systematisk i arbejdet med udviklingen af en helhedsplan. Helhedsplanen kan rumme forslag til, hvordan byrummene på pladserne ved Vimmelskaftet, Helligåndskirken, Højbro Plads og Bremerholm kan udvikles, således at antallet af brugere og gæster øges og opholder sig i længere tid på Strøget og i Strøgets detailhandel og restaurationer etc. Helhedsplanen kan tænkes sammen med indsatsen besluttet i Budget 2017 om at udvikle København som international designby og Økonomiudvalgets beslutning om at ansøge om medværtsskab for Beijing Design Week 2018 med henblik på at høste synergierne ved at omsætte disse nye designintiativer til vækst og nye arbejdspladser i detailhandlen på strøget.”

 

Borgermøde om nattelivet

Lokaludvalget besluttede den 10. november 2016 at holde et borgermøde i februar-marts 2017 om nattelivsproblematikken og at invitere Danske Restauranter og Cafeer samt beboerforeningerne i Middelalderbyen til at holde oplæg. Lokaludvalget udpegede Gunna Starck, Bent Lohmann, Steen Juhl Olesen, Ole Bang og Marianne Spang til at planlægge og gennemføre borgermødet i samarbejde med sekretariatet. Lokaludvalget afsatte 20.000 kr. af 2017-puljen til borgermødet.

Løsning

Formanden foreslår, at lokaludvalget skriver til overborgmesteren, kultur- og fritidsborgmesteren og teknik- og miljøborgmesteren:

"Indre By Lokaludvalg takker Borgerrepræsentationen for den 10. november 2016 at have besluttet, at Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen skal udarbejde en plan for reduktion af gener fra nattelivet, herunder at se på støjgener, bevillinger og renhold, der omfatter ikke bare Strøget, men de mest belastede områder i hele byen.

Indre By Lokaludvalg deltager gerne i udarbejdelsen af planen og vil herunder gerne forestå og koordinere kontakten til og dialogen med erhverv, beboere og borgergrupper i Indre By, som er generet af nattelivet i vores bydel.

Indre By Lokaludvalg har gennem sin repræsentation i Samarbejdsforum under Kultur- og Fritidsforvaltningen gode relationer til de forskellige aktører omkring nattelivsproblematikken og er parat til at uddybe samarbejdet om løsninger, der kan afhjælpe problemerne.

Som led i udarbejdelsen af Indre By Bydelsplan har lokaludvalget i forvejen planlagt et borgermøde om nattelivet, der skal holdes omkring den 1. marts 2017, når Kultur- og Fritidsudvalgets udkast til revideret restaurations- og nattelivsplan formentlig er i offentlig høring. Det kunne være fint, hvis planen for reduktion af gener fra nattelivet bliver drøftet i det møde; meget gerne med deltagelse af jer.

Med venlig hilsen

Bent Lohmann,
formand"

 

Økonomi

Lokaludvalget har afsat 20.000 kr. af 2017-puljen til borgermødet om nattelivet.

 

Videre proces

Når lokaludvalget har besluttet henvendelsen, sender sekretariatet den til overborgmesteren, kultur- og fritidsborgmesteren og teknik- og miljøborgmesteren:

De udpegede tovholdere planlægger og gennemfører borgermødet om nattelivet i samarbejde med sekretariatet. Det holdes omkring den 1. marts 2017.

 

Beslutning

  1. Lokaludvalget godkendte henvendelsen til overborgmesteren, kultur- og fritidsborgmesteren og teknik- og miljøborgmesteren, der fremgår af løsningsafsnittet, om planen for reduktion af gener fra nattelivet, som Borgerrepræsentationen har pålagt Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen at udarbejde.

.

Til top