Mødedato: 06.05.2021, kl. 18:30
Mødested: Teams

B-sag: Henvendelser til lokaludvalget, maj 2021

Indre By Lokaludvalg skal tage formandens håndtering af henvendelser til lokaludvalget til efterretning.

Indstilling

Formanden foreslår,

  1. at Indre By Lokaludvalg tager håndteringen af henvendelser til lokaludvalget siden sidste lokaludvalgsmøde til efterretning.

 

Problemstilling

Siden mødet den 8. april 2021 har lokaludvalget modtaget en række henvendelser.

Løsning

1. Tomgangskørsel

Med mail den 17. marts 2021 skrev en borger, at det i mange år har været et problem, at biler holder med tændt motor i længere tid. Hun spurgte om, hvorfor der ikke gøres noget ved det.

Sekretariatet bad Københavns Politi og Teknik- og Miljøforvaltningen svare.

Københavns Politi svarede den 25. marts 2021, at de vil forsøge at efterkomme ønsket om mere politikontrol i nærmeste fremtid, men desværre ikke kan garantere dette.

I tilfælde af, at der generende tomgangskørsel kan man ringe til 114, hvor vagtcentralen vil sende et patruljekøretøj, hvis der er kapacitet til dette.

Københavns Politi gav udtryk for, at de har mange opgaver, hvorfor de ofte er nødt til at prioritere opgaverne.

Teknik- og Miljøforvaltningen svarede den 12. april 2021, at Københavns Kommune i marts 1990 vedtog et tomgangsregulativ, der havde til formål at begrænse luftforurening, brændstofforbrug og gener for beboere og forbipasserende. Ifølge regulativet er det forbudt at holde i tomgang i mere end ét minut, hvis der ikke er behov for dette. Reglerne gælder for personbiler, taxaer, varevogne, lastbiler, busser og motorcykler.  Københavns Kommune arbejder desuden på at fremme omstillingen til elbiler, hvilket på sigt kan medvirke til at reducere gener fra køretøjer som holder i tomgang.   

Forvaltningen skrev videre, at det er politiets opgave at håndhæve, at regulativet om tomgangskørsel overholdes. Det er derfor også politiet der skal kontaktes, hvis man oplever fortsatte problemer med ulovlig tomgangskørsel.

2. Trafikale udfordringer for børn og unge

Som svar på lokaludvalgets opfordring til borgerne om at komme med eksempler på steder, der opleves som trafikale udfordringer for børn og unge, har en borger med mail den 18. april 2021 gjort opmærksom på to steder:

  • Krydset ved Gothersgade, Landemærket:
    Når man kommer fra Gothersgade og skal op ad Landemærket, er det vanskeligt for de små cyklister at komme ud i svingbanen, da mange af de voksne cyklister ikke respekterer svingbane og fodgængerfelt. Hun foreslår, at linjen for svingbanen i Gothersgade bliver forlænget, så det tidligere blev tydeligere, at der er to baner.
  • Krydset Sølvgade/Webersgade:

    Når man kommer fra cykelstien ad Sølvgade og skal op ad Webersgade, snævrer vejen og cykelstien ind. Det er der mange, der ikke ved eller respekterer. Børn bliver "presset ud" på kørebanen på det stykke.

Teknik- og Miljøforvaltningen har oplyst, at det for sent at få oplysningerne med i forvaltningens kortlægning af trafikale udfordringer for børn og unge.

Sekretariatet har derfor bedt forvaltningen svare borgeren og lokaludvalget på de forhold, som borgeren beskriver.

 

3. Gadeskilte

En borger skrev med mail den 19. april 2021 til lokaludvalget, at han har noteret sig en stadig stigende mangel på gadeskilte i Indre By og på Vesterbro. Han spurgte, om der ikke længere er krav om eller tjek af retablering af gadeskilte.

Sekretariatet har bedt Teknik- og Miljøforvaltningen svare ham og lokaludvalget. Der er endnu ikke kommet svar.

4. Sortedamssøen

En borger spurgte med mail den 26. april 2021 om, hvad status er på færdiggørelse af belysningen af stien omkring Sortedamssøen.

Sekretariatet har bedt Teknik- og Miljøforvaltningen svare. Der er endnu ikke kommet svar.

5. Stoltenbergsgade

En borger foreslog med mail den 30. marts 2021, at i forbindelse med vedtagelsen af lokalplanen for Postgrunden, blev der lagt vægt på en god tilknytning mellem Glyptotek-kvarteret og det ny byggeri på Postgrunden, ikke mindst i forhold til kvarterets gadeforløb og med særlig opmærksomhed på sigtelinjer fra Stoltenbergsgade og Hambrosgade.

Han nævner, at en af de vigtigste sigtelinjer, som blev fremhævet i planerne, var den mellem Glyptoteket og den højtliggende banepromenade langs jernbanen i det ny byggeri, som blev udnævnt til ”Kulturaksen”.

Da Stoltenbergsgade i hans øjne ikke er nogen særlig køn gade i dag, og ikke værdig til den fine titel ”Kulturaksen”, opfordrer han til, at der udarbejdes en plan for forskønnelse af gaden med kraftig reduceret parkering, ny belægning, kunst og træbeplantning, så det bliver en rigtig akse, i harmonisk samspil med den kommende banepromenade.

Formanden vil svare ham, at lokaludvalget er enig i hans betragtninger, men at det vil vente med at tage fat i forslaget, til byggeriet på Postgrunden står færdig.

Økonomi

Intet.

Videre proces

Se ovenfor.

Beslutning

Lokaludvalget tog håndteringen af henvendelser til lokaludvalget siden sidste lokaludvalgsmøde til efterretning.

 

Til top